Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana30 1

Ratujcie dziewczyny WLOSY

Polecane posty

Gość Zalamana30 1

Od roku farbuje na blond, choc jestem szatynka. Efekt z tego jest taki, ze mam popalone wlosy, a polowa po prostu wypadla.....tak mnie urzadzila jedna k**** niby dobra fryzjerka! Oczywiscie ja zmienilam, ale wlosy juz przeciez wypadly. Zeby tego bylo malo od jakiegos czasu po farbowaniu swedzi mnie skora glowy. Juz tego zniesc nie moge! Nakladalam oleje zeby zlagodzic objawy, ale nic nie pomaga. Ciagle mnie swedzi I sie drape jak szalona. Niedlugo wydrapie sobie reszte wlosow. Postanowilam skonczyc z blondoami, bo nic z tego dobrego nie wyszlo, tylko zniszczylam I stracilam wlosy, ktore chodowalam latami. Jestem zalamana :( Dziewczyny prosze was pomozcie. Czy ktoras z was tak miala I jesli tak, jak na to zaradzic bo oszaleje. Prosze o porady. Ratunku !!!!!!!

Gość gość
robilas probe alergiczna tej farby?masz dosc mocne objawy uczulenia

Gość Zalamana30 1
Ale alergie od 2 miesiecy? Rozumiem zaraz po farbowaniu, ale miesiac dwa po ? Przeciez Mylam juz wlosy chyba ze 100 razy. Mam juz dosc!!!

Gość gość
Moze masz jakas chorobe skory? Albo wszy

Gość gośćZalamana30 1
Nie mam. Nigdy nie mialam czegos takiego dopoki nie zaczelam farbowac. Chyba przerzuce sie na naturalne metody farbowania wlosow, bo ta chemia mnie dobija. Poki co tragedia. Wlosy poniszczone I 2 lata czekania az odrosna. Jestem zalamana!!!!!

Gość gość
taka reakcja alergiczna jest mozliwa jeszcze przez dlugie mce

Gość gość
Ja to robie od 20 lat i nie mam problemu ze zniszczonym wlosami ani ze skórą.Powiedz jakich farb używasz.

Gość Zalamana30 1
Tylko jak sie oswobodzic od tego swedzenia ? Przeciez to nie pozwala mi normalnie zyc! Mam dosc! Teraz bede musiala znow zafarbowac wlosy na ciemne farba i dopiero robic henne. Bede wygladac komicznie, ale lepsze to niz popalone wlosy w ilosciach szczatkowych I swedzaca skora.

Gość gość
zadna alergia,wlos jak wlos ale odrosty sa zrdrowe przeciez.Tobie nie wypadly wlosy(moze czesc)ale sie polamaly poprostu.

Gość gość
Wcale się nie dziwię,bo bedac szatynka to fryzjera przyłożyła odbarwiacza by położyć na twoje z natury ciemne,jasny blond.A na tym cierpi skóra.Rób sobie płukanki z siemienia lnianego.Po nałożeniu,worek foliowy na głowę ,recznik i godzinny kompres i tak dwa trzy razy w tygodniu.

Gość gość
Nie wiesz jakiej farby użyła fryzjerka?

Wysuszona skóra głowy, poparzona lub podrażniona. Zacznij od tego by nie drapać i kup w aptece jakąś kojącą maść na skórę która nawilża albo aloes, smalec cokolwiek by nawilżyć, przestań farbować a jak już zafarbować to ostatni raz na zbliżony kolor do naturalnego i wracaj do naturalek ;) troszke poczekasz az sie zregeneruje skóra i włosy, które są poniszczone ;)

Olejowanie włosów też jest dobre i zacznij od rzepakowego lub roślinnego ;) tabletki z witaminami na porost włosów. Czeka Cię wielka walka, ale powodzenia PS. znajdź bloga włosomaniaczki tam jest więcej rad ;)

Gość Zalamana30 1
Farba loreal , wczesniej jak jeszcze bylam ciemna farbowalam farba organic I bylo to samo. Chyba pozostaje mi tylko henna, bo niestety mam juz siwe wlosy I to sporo. Chyba mam za delikatna skore na farbowanie chemikaliami. I co z tym siemieniem lnianym? Ma byc zmielone czy nie? Jak przygotowac miksture ? Mam 1cm odrostu a nadal swedzi jak ch*****!!! Wracam do swoich, nie ma sensu sie meczyc. Z henna jest babranie ponoc, ale moze choc na to nie bede miec uczulenia.

Wiesz co co do wszów czy jakiejś choroby skóry bym się skłaniała - i nie mysl tutaj ze wszy to choroba brudasów itp - ja miałam taki przypadek ze synek mojej siostry poszedł do kolegi. Ten kolega miał wszy mimo iz jest zadbany i czysty - ale zaraził sie w przedszkolu, synek siostry od niego a ja z kolei od siostrzenca. Też nie wiedziałam co to jest, i byłam zaskoczona ze to wszy - ale zanim pani w przedszkolu zareagowała i doszła informacja do rodziców itp to juz bylo późno. W aptece mozesz kupic cos na to - to nie majatek a mozesz zastosowac. A jak nie poskutkuje to idź do lekarza... No chyba ze jestes zdecydowana wrócic do naturalnego koloru włosów. Moze szampon lub odrzywka cie uczula? Co do wypadania itp to radze ci podciac włosy o kilka cm, brac np skrzyp polny w tabletkach i stosowac odrzywke. Co do odrzywek to ja nie polecam tych typowo sklepowych, kosztuja niektóre fortune a mi nie pomagały. Na allegro sobie znajdź odrzywki "kallos keratyna" - litrowe opakowanie (maska na włosy) za jakies 9zł - a są rewelacyjne.

I raz za czas jest dobrze zastosowac tel olejek z marion arganowy chyba - taki pomarańczowy - w drogerii powinien byc. Albo zmien farbe - na tansza. Ja jakos nie byłam zadowolona ani z sayosa, ani loreala... z londy są tanie i naprawde mi dobrze słuszyły i nie miałam takich akcji z włosami.

Gość gość
Moja znajoma po farbowaniu nie może się wyleczyć, ma skórę głowy i szyi chorą, wydaje kupę kasy na leki od kilku miesięcy... idź koniecznie do dermatologa, to nie są żarty, takie swędzenie to objaw choroby skóry. U mojej znajomej prawdopodobnie zaszkodził pigment...

Gość Zalamana30 1
Mysle ze to nie wszy bo swedzi tylko w niektorych miejscach, zwlaszcza po bokach, na czubku w ogole, ale dzieki za rady. Juz postanowilam wrocic do swojego koloru....no powiedzmy, bo przeciez nie bede chodzic siwa. Teraz sie zastanawiam czym zafarbowac na ciemno zeby znow nie bylo, a potem odrosty henna. Z tego co sie orientuje, henna nie pokryje wlosow farbowanych chemicznie wiec chyba bedzie to wygladac tragicznie. Wszystko byle sie pozbyc tego swedzenia I nigdy wiecej tlenienia wlosow. Nie Wiem jak dziewczyny to robia latami I nadal maja wlosy. Ja widocznie mam beznadziejne I cienkie wlosy. Tylko sie zalamac!

Gość gość
Idz do dermatologa to jedyne wyjscie. Co do wypadniecia wlosow. Ciezko mi uwierzyc ze wypadly ci po pierwsyzm farbowaniu. Musialas wczesniej zauwazyc ze sa suche zniszczone a mimo to nadal je rozjasnialas. Oczywiscie fryzjerka guła sama powinna ci powiedziec ze juz dosc bo ci wlosy wypadna. Zetnij tyle ile mozesz nawet na chlopaka. lepsze krotkie ale ladne niz takie popalone zniszczone dlugie. Wlosy odrosna takie krotsze szybko rosna. Teraz juz nie popelnisz takiego bledu. Glowa do gory potraktuj to jak lekcje choc wierze ze jestes zalamana :(

Gość Zalamana30 1
Najpierw zciagalam kolor I farbowalam na jasniejsze I bylo ok. 2raz rozjasnialam u tej samej fryzjerki I bylo ok. Potem poszlam do innej I po wizycie u niej dramat. Wlosy wychodzily garsciami-doslownie. Potem to juz rownia pochyla. 3 miesiace nie farbowalam w ogole I chodzilam z takimi wielkimi odrostami bo sie balam isc do jakiejkolwiek fryzjerki. Potem nastepna I swedzenie I tak juz od 3 miesiecy. Mam dosc!!!! Ta pierwsza od sciagania koloru robila na shwarzkopfie, reszta na Lorealu. Moze to jest zagadka. Odpuszczam Loreala na dobre. Tylko co z farba , jaka teraz wybrac zeby wrocic do koloru? Chce obciac wlosy tak do karku, bo na chlopaka to koszmar. Jeshu, co ja mam na glowie !!!!!! Teraz to juz napewno z czyms takim zostane stara panna, a zanim odrosna to bede miec 40tke! Kur******!!!!!

Gość gość
Zachciało ci się kombinacji to teraz masz. Teraz, przez te 2 lata będziesz mogła posiedzieć w domu, weźmiesz słownik w łapę i poduczysz się trochę ortografii to raz. A dwa, nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, ale to, że 2 lata spędzisz w domu, też ci na dobre wyjdzie. :) Może oduczysz się przeklinania jak ostatnia ulicznica.

Gość gość
Coz zawsze sie musi znalezc jakis troll cieszacy sie z czyjegos nieszczescia I dowartosciowujacy sie wytykaniem wszystkiego wszystkim. Autorko nie martw sie. Przynajmniej bedziesz miala pewnosc ze jak jakis facet na ciebie poleci, to nie na idealny wyglad, ale na ciebie jako ciebie. Glowa do gory, przeciez wlosy w koncu odrosna ;)

Gość Zalamana30 1
Nie sadze. Tylko po bokach? Dziwne, co nie

Gość gość
Fryzjerka pewnie zaraziła cię przez brudne grzebienie grzybicą, to się często zdarza.

Gość Zalamana30 1
Boshe, nawet tak nie pisz! Bo sie zalamie jeszcze bardziej !

Gość gość
Nie przesadzaj ze bedziesz sama. Facet nie patrzy tylko na wlosy. Niektore maja na chlopaka sciete i jakos maja i meza i dzieci. Zreszta nawet jak na chlopaka zetniesz to 2-3 miesace gora pol roku i bedziesz miala do ucha

Gość gość
Wlasnie nie. Grzybica skory to pestka. Ja mialam grzybice oczu po ciezkiej antybiotykoterapii to dopiero bylo ciezkie i uciazliwe w leczeniu.

Autorko, współczuję:( Nic juz nie rób z włosami, tylko je odżywiaj. Olejki arganowe, balsamy do spłukiwania po kazdym myciu.Bardzo dobra jest maska na wlosy, regenerująca Panthene. Tak mi powiedziała fryzjerka starej daty, bo tez miałam popalone włosy przez jakas niunię, i poszłam sciąć w desperacji. Ta emerytowana juz fryzjerka scięla mi tylko koniuszki na 1 cm, i poradziła z tymi odżywkami. Od tamtego czasu nie kladę farby u fryzjera. Te farby są za mocne, przynajmniej na moje włosy. Wlosy odżywialam, powolutku przycinałam i jest ok. Teraz kładę farbę w domu, mąz mi naklada:), naprawdę. Londa, Wellaton, lubię te niemieckie. Cierpliwości, uratujesz włosy, tylko teraz nie kladź juz żadnej farby. Daj im odpocząć. Pozdrawiam.

Gość gość
ja tak miałam jak se kiedys walnelam rozjasniacz na cale wlosy. Teraz mam jasne cieniutkie refleksy pasemeczka. Tylko tak rozjasniac wlosy polecam w formie cienkich pasemek nei na cala glowe. Co jedna wizyta kilka pasemek wiecej az do skutku. Ja robie pasemka co pol roku i wlosy mam cudne w dotyku. Ale ja jestem ciemna blondynka wiec u mnie tak odrostow nie widac. pasemka mam tylko o dwa tony jasniejsze niz moje naturalne. Wlosy ogolnie powinno sie rozjasniac lub przyciemniac gora o 2-3 tony od naturalnego. Rozjasnianie cienkch wlosow to zabojstwo w bialy dzien. Ale nie lam sie zetnij troche chociaz do rownosci i nawilzaj. NIE FARBUJ narazie! Odrosna i sie odzywia tylko cierpliwosci