Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci, jak wynagradzacie swoim partnerkom to, że urodziły wam w bólach dzieci ?

Polecane posty

Gość gość
lekarze nie chcą podawać znieczuleń w trakcie porodów bo to się wiąże z chwilowym otumanieniem dziecka i kobieta wtedy nie uczestniczy w procesie, a to jest bardzo ważne by parła i dobrze wiedziała kiedy to robić. x Ale głupoty piszesz, na zachodzie 99% porodów jest tak odbieranych i nie ma z niczym problemu, dzieci się rodzą zdrowe, tylko w Polsce jest nie wiadomo jaki z tym problem. Czy ty myślisz, że ludzie dopuściliby do użytku coś takiego co może skrzywdzić dziecko podczas porodu ? Weź czasami może pomysl, a nie brednie wypisujesz nie mając zielonego pojęcia co gdzie i jak.

Gość gość
Po za tym wyobraź sobie, że faceci również czują ból mniejszy czy większy, ale czują, nie są to istoty, które ból jest obcym terminem

Gość gość
A ty doceniasz pracę facetów, którzy wydobywają węgiel w kopalniach dla ciebie, żebyś miała ciepełko w zimie, sami przez to ryzykują swoje zdrowie fizyczne i psychiczne, doceniasz pracę robotników, którzy wybudowali dla ciebie, żebyś nie mieszkała pod mostem ? x heheh ale z Ciebie kretyn :D Za to wszystko musze ZAPŁACIĆ, nikt mi za darmo nie wybuduje domu ani nie będzie ogrzewać mieszkania. smiesznny jestes czlowieczku, ze porownujesz te dwie rzeczy

Gość gość
złam sobie jedną w nodze i zobacz jak to boli, miałem sam złamanie w kilku miejscach i doskonale to pamiętam x wyobraź sobie, że kobieta podczas porodu odczuwa 20-30 razy większy ból...

Gość gość
Po za tym wyobraź sobie, że faceci również czują ból mniejszy czy większy, ale czują, nie są to istoty, które ból jest obcym terminem x Porównujesz jakieś śmieszne złamanie nadgarstka czy kostki do porodu ? dziecko...:O

Gość gość
Za nic nie musisz płacić, możesz sama jechać do lasu wyciąć drzewa, a później go narąbać nikt ci tego nie broni, a zapłacić musisz, no bo osoby, które to wydobywają muszą z czegoś żyć, powietrzem się nie nakarmią, a z tego co mi wiadomo kobieta też dostaje becikowe, ma długi urlop i 100% pensji, nikt jej zwolnić nie może, jak faceta nie ma przy sobie, to ma jeszcze alimenty, po za tym za ciążę też płacisz. Po za tym nie rozumiem czemu się tak przejmujesz bólem innych ? Czy tobie ktoś każe zachodzić w ciążę i rodzić ? Ktoś ci grozi nożem, że jak nie urodzisz to po twojej główce ? Nie chcesz nie zachodzisz i nie ma problemu, wystarczy, ze się wstrzymasz od seksu, albo wytniesz sobie macice, kto ci to broni wolny kraj.

Gość gość
wyobraź sobie, że kobieta podczas porodu odczuwa 20-30 razy większy ból... x Wątpię, zeby kobieta czuła większy ból, jej organizm dobrze jest na to przygotowany, po za tym noga zrasta się 2-4 miesiące, ból porodowy trwa kilka godzin. Jak już wspominałem są znieczulenia, gdzie kobieta wcale nie musi przez to przechodzić. x Po za tym wyobraź sobie, że faceci również czują ból mniejszy czy większy, ale czują, nie są to istoty, które ból jest obcym terminem x A miałaś kiedyś złamany nadgarstek ? Ja osobiście sam widziałem jak jedna osoba sobie złamała rękę i na prawdę do śmiechu jej nie było, sam miałem złamanie kośc***iszczelowej, to dopiero był ból nie do wytrzymania i wtedy nikt znieczulenia mi nie podawał zaczem karetka przyjechała, a bolało i bolało

Gość gość
Po za tym to, ze ty sobie płacisz za coś, nie oznacza, ze komuś jest łatwiej, płacisz za węgiel, ale osoby, które go wydobywają nadal ciężko pracują ryzykując życie, płącisz za dom, ale osoby, które go budują nadal muszą przez kilka godzin dźwigać ciężary, a wiesz co najlepsze jest ? Że takie osoby grosze zarabiają, najwięcej biorą prezesi, którzy nic nie robią

Gość gość
A jeżeli tobie jest tak źle, to może się zamień, pójdź pracować do kopalni, albo na budowę 8h dziennie, jak nie więcej, dźwigaj ciężary i zarabiaj 2tys zł miesięcznie za taką pracę, zobaczymy ile wytrzymasz

Gość mloda_mamaaa_
prawda jest taka ze faceci gooooowno mogą powiedzieć o tym jaki bolem dla kobiety jest porod i gooowno o tym wiedzą wiec sie już nie ośmieszajcie porównywaniem złamanej ręki do porodu a przeszłam i jedno i drugie. Na szczęście mam na tyle kochającego i zaradnego faceta, ze bez problemu jest w stanie utrzymać sam rodzinę a ja moge zajmować się maleństwem a w nagrodę za poród kupi mi wycieczkę na Bali :) Na razie jeszcze jechać nie mogę bo to nie byłoby dobre dla dziecka taka nagła zmiana klimatu ale kasę już na to odłożył :) I tylko tacy faceci zasługują na to, zeby rodzic im dzieci 😍

Gość gość
Ja osobiście dzieci nie chce to zadne wyroznienie, dzieci tylko ograniczaja czlowieka i zrobie wszystko zeby ich nie miec.

Gość gość
po za tym noga zrasta się 2-4 miesiące, ból porodowy trwa kilka godzin. x tyle się zrasta ale boli tylko pierwsze kilka godzin bo potem ci wkładają gips i tyle, że masz dyskomfort związany z unieruchomieniem - wiem bo przechodzilam. A ciąża i związane z nią niedogodności trwają 9 miesiecy...

Gość gość
A jak zerwiesz wiezadla ? To jeszcze gorsze jest bo powrot do zdrowia trwa nawet rok, po.za tym slady po zlamaniu sa do konca zycia, nawet nie raz noga podbolewa mnie po tym zlamaniu, a bolu nie zapomne to bylo otwarte zlamanie.

Gość gość
Jak sobie zerwiesz więzadło to tylko sam sobie jesteś winny bo nikt za Ciebie nie nabawił się kontuzji. A do ciąży kobiety przyczyniacie się bezpośrednio wy, a ból ponosi tylko ona.

Gość gość
Tak specjalnie jadę na nartach, żeby tylko zerwać sobie więzadła. Weź mnie nawet nie rozśmieszaj.

Gość gość
a niby dlaczego faceci mają wynagradzać kobietom ?? Kobiety są tylko zmywania garów i rodzenia dzieci. Mężczyźni są do płodzenia dzieci i utrzymania rodziny. Nie widzę powodu, żeby wynagradzać

Gość gość
Po prostu każdy jest dobry w swojej dziedzinie, kobiety w przeszłości byłyby słabymi myśliwymi, bo nie mają tyle siły co facet, dużo słabiej się orientują w terenie, dużo słabsze fizycznie i psychicznie, z kolei facet nie urodzi dziecka, bo tak natura nas zaprogramowała, spełniamy inne funkcje, których kobieta spełnić na tym świecie by nie mogła, a czy zasługą nie jest wynalezienie chociażby znieczulenia przez faceta do porodu ? Dla mnie to bardzo dobre wynagrodzenie, dzięki temu wynalazkowi kobieta ma zdecydowanie lżejszy poród

Gość gość
Mężczyźni są do płodzenia dzieci i utrzymania rodziny xx buhahaha, który facet dziś SAM utrzymuje rodzinę ? Chyba piszesz o jakiś wyjątkach. w 90 % związków kobieta tak samo pracuje zawodowo a do tego właśnie musi rodzić. I nie porównuj płodzenia do rodzenia bo płodzenie jest przyjemne, rodzenie niezbyt ...

Gość gość
Ani kobieta nie przeżyłaby bez faceta, bo razem z dzieckiem by umarła z głodu, a facet bez kobiety może i by przetrwał, ale gatunek już nie

Gość gość
A zapracowanie, zeby utrzymać rodzinę, przez następne pokolenie, też nie jest zbyt przyjemne. Według statystyk kobieta zarabia zdecydowanie mniej od faceta i mało tego nie do wszystkich prac jest zdolna. Co facetowi po tej chwili przyjemności, jak później sam ma mase obowiązków ? 90% kobiet i dzieci bez facetów już dawno by umarli z głodu. Częśc kobiet w ogóle nie pracuję, część pracuję, ale tak na pół etatu, żeby mieć swoje grosze, a część pracuje, ale zarabia 2-3 razy mniej niż facet. Jeżeli gadamy o przyjemnościach, to wiec, że ani dla kobiety, ani dla faceta nie trwa ona długo.