Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci, jak wynagradzacie swoim partnerkom to, że urodziły wam w bólach dzieci ?

Polecane posty

Gość gość
ten temat tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że nie chcę mieć dzieci. Ja będę rodzić, by potem dziecko, którego nie byłoby beze mnie, było ważniejsze z każdego jednego pwoodu ode mnie bo sprawa dziecka to nigdy nie p*****ly, a moje sprawy? pierdoły, jakie mogą poczekać...prawda? bo dzieci są ważniejsze, a ja z blizną pulsujacą przy zmianie pogody mogę sobie iść do kąta na ławke rezerwowych- czekać na swoją kolej....

Gość
>>to są skrajne przypadki. Dziś może jedynie żony chirurgów i to tych najlepszych, wziętych adwokatów i prezesów korporacji mogą sobie pozwolić na siedzenie w domu a tak 95 % facetów wymaga od kobiety dokładania się do domowego budżetu bo sami zapier..alają za minimalną<, To badzcie kobietami wlasnie takich facetow! Jesli kogos stac na kilka kobiet, to powinien je miec. A pozostalym nieudacznikow niech pozostanie pani raczkowska.

Gość dupniety_na_umysle
A pozostalym nieudacznikow niech pozostanie pani raczkowska. xxxx Ta "pani" obsługuje tak samo nieudaczników, prawików... jak i zaradnych i żonatych. Ci i ci to robią więc nie pojechałaś nam za bardzo.

Gość dupniety_na_umysle
Ta pani może dać więcej przyjemności niż prawdziwa kobieta, nie marudzi i nie wyciąga rączek po kase.

Gość gość
Dziwie się że kobiety chca jeszcze w tych czasach dzieci sobie robić z takimi frajerami.

Gość gość
Większość kobiet daje na lewo i prawo. Rozkraczają się nawet na pierwszych randkach i jak taka zajdzie to jeszcze ją wynagradzać? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Głupie, łatwe i pazerne.

Gość gość
Większość kobiet daje na lewo i prawo. Rozkraczają się nawet na pierwszych randkach i jak taka zajdzie to jeszcze ją wynagradzać? x Chyba nie lepszy jesteś jak z takimi sypiasz... ciągnie swój do swego ;)

" gość wczoraj tu nie chodzi o to, że kobieta ma kazać tylko facet sam z siebie powinien to wiedzieć, zwykła przyzwoitość tego wymaga a nie kobieta... " xx a dlaczego chcesz innym mowic co powinni, hm?;/

" gość wczoraj wielu facetow to robi bez problemu - dbaja finansowo o rodziny ROR to są skrajne przypadki. Dziś może jedynie żony chirurgów i to tych najlepszych, wziętych adwokatów i prezesów korporacji mogą sobie pozwolić na siedzenie w domu a tak 95 % facetów wymaga od kobiety dokładania się do domowego budżetu bo sami zapier..alają za minimalną" xxxx po pierwsze zawzse jest wybor - jesli tak uwazasz (ja sie z toba nie zgadzam - co do finansowo) to zostan zona chirurga/prezesa - tylko pamietaj ze oni maja szerszy wybor kandydatek na zony i wybieraja wedlug subiektywnych kryteriow (jesli chcesz byc taka zona a ci sie nie udaje zostac wybrana - to pretensje mozesz miec do siebie). Nikt ci nie kaze zakladac rodziny z osoba ktora ma minimalna pensje (pensja nejczesciej odzwierciedla mix kwalifikacji oraz popytu na dany zawod + ryzyka w pracy). Jesli ktos nic nie umie/umie niewiele to bedzie pracowal za cos kolo minimalnej pensji. Po drugie jest cala masa ludzi dobrze zarabiajacych tylko z nimi nie masz stycznosci - w tv widzisz "prezesow", a w szpitalu lekrzy - zreszta sie nie stykasz (prawdopodowbnie - to by tlumaczylo twoja niewiedza) - ile znasz osob ktore zawodowo zajmuja sie np. nanotechnologiami tam zwykli pracownicy zarabiaja wielokrotnosc placy nominalnej - i galzezi jest cale mnostwo. A to ze faceci "wymagaja" - to jest umowa dwoch stron, on wymaga o ile ty sie zgodzisz - a godzic sie nie muissz na nic. reasumujacjelsi wybierasz faceta z minimalna pensja do zakladania rodziny i spelniasz wymagania (jego) ktore ci nie odpowiedaja - to pretnesje mozesz miec do siebie a nie do niego. Czy jesli idziesz kupic sukienke i nie ma takiej jak ci sie podoba kupujesz inna i narzekasz ze rozmiar zly i wo w zawyzonej cenie???

Gość gość
To jest wasz obowiązek rodzić. Więc mi nie gadaj o wynagradzaniu.

" gość wczoraj ten temat tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że nie chcę mieć dzieci. Ja będę rodzić, by potem dziecko, którego nie byłoby beze mnie, było ważniejsze z każdego jednego pwoodu ode mnie" xxx a dlaczego nierzesz opinie jakiegos mezczyzny z forum i zakladasz ze tak mysla wszyscy faceci, hm? Kazdy jest inny - znajdz takiego co ci odpowiada. Sa tez facecic ktorzy dziekuje za seks - kazdy ma wybor. xx "bo sprawa dziecka to nigdy nie p*****ly, a moje sprawy? pierdoły, jakie mogą poczekać...prawda? bo dzieci są ważniejsze, a ja z blizną pulsujacą przy zmianie pogody mogę sobie iść do kąta na ławke rezerwowych- czekać na swoją kolej.... " xx masz zanizone poczucie wartosci stad taka nachalna potrzeba bycia doceniona i dowartosciowana przez osobe z boku, co nie? mozesz sobie nie miec dzieci - twoj bunt jest zalosny - myslisz ze kogos to bedzie obchodzic ze sie zaparlas na zlosc swiatu nie miec dzieci - nie miej, to twoj biznes. ale po co krzywdzic siebie? Nie chodzi mi o posiadanie vs. nieposiadanie dziecka - tylko ze wynika ze moze i byc chciala ale na zlosc psooatwie niektorych facetow nie bedziesz miala - to ejst krzywdzenie siebie samej jesli taka jest twoja motywacja.

"To badzcie kobietami wlasnie takich facetow! Jesli kogos stac na kilka kobiet, to powinien je miec. A pozostalym nieudacznikow niech pozostanie pani raczkowska." xx to nie do konca prawda bo masz jeszcze prawo ktore cie ogranicza - wiele krajow nie zezwala na wielozenstwo;-) ale co do nieformalnych umow miedzu ludzmi to ich broszka;)

"Ta "pani" obsługuje tak samo nieudaczników, prawików... jak i zaradnych i żonatych. Ci i ci to robią więc nie pojechałaś nam za bardzo" xx niekoniecznie - jesli faceci maja partnerki (normalne) nie jakies pesudo prostytutki co wydaly sie za maz dla korzyscy - to w innych przypadakach w zwaizkach wystepuje fajny seks, to oczywiste;-) xx "dupniety_na_umysle wczoraj Ta pani może dać więcej przyjemności niż prawdziwa kobieta, nie marudzi i nie wyciąga rączek po kase" xx po kase rak nie wyciagaja kobiety - wycigaja tylko te kobiety ktore poza wlasnymi cyckami i macica nic wiecej nie maja - to sa prostytutki. Normalne kobiety maja zycie: kariere zawodowa, zaintereresowania plus zwiazek /rodzine - zmien towrzystwo;-)

" gość dziś To jest wasz obowiązek rodzić. Więc mi nie gadaj o wynagradzaniu." xx denerwujesz sie bo wiesz ze takiego obowiazku nie ma - to przezytek funkcjonujacy w malych glowkach zakompleksionych facecikow wychowanych w konserwatywno-religijnych spoelczesntwach z duza domieszka patriarchiatu;-)

Gość gość
Do "ROR" a jak wyobrażasz sobie poród bez bólu? Mam się z tego powodu biczowac bo kobieta rodzi w bólach?

Gość Egoiste
:D

Gość gość
Spytaj lepiej rodziców jak ci wynagrodza twoją głupotę, bo może jest dziedziczna.

Gość gość
Okej. Zapytam i powiem Ci że masz nasrane.

Gość gość
Jestem ojcem trójki dzieci niestety los chciał, żeby wszystkie były dziewczynami, pamiętam, że bardzo przejąłem się tym jak okazało się, że trzecie dziecko też będzie dziewczynką, bo bardzo marzyłem o synku. Moja żona sama chciała mieć dzieci, po za tym tak bardzo nie straciła na wyglądzie, dba o siebie i nadal podoba mi się, jeżeli chodzi o ból, to ja jej tego nie sprawiłem tylko dziecko, ja jej sprawiłem jedną z najlepszych przyjemności na świecie, więc nie rozumiem co mam jej wynagradzać ? Po za tym gdyby to ode mnie zależało na pewno bym zrobił wszystko, żeby poród był bezbolesny dla niej, albo sam przejął część bólu, żeby miała łatwiej, ale co zrobić ? Taka natura i nic na to nie poradzę, smutno się patrzy na cierpienie najbliższej osoby, ale niestety taka smutna kolej rzeczy.

Gość gość
Po za tym pragnę zauważyć, że kobiety przechodzą 1-2 razy taki ból, a co powiecie o facetach, którzy pracują fizycznie w kopalniach albo kamieniołomach czy na budowie przez 30 lat ?

Gość gość
jeżeli chodzi o ból, to ja jej tego nie sprawiłem tylko dziecko x ale ty jej tego dzieciaka zmajstrowałeś pisiorem

Gość gość
podobno ból przy porodzie to ból równy łamaniu się a raz 56 kości...

Gość gość
Tak, ale ona też w tym uczestniczyła świadomie i dobrowolnie, sam bym niczego nie mógł zrobić. Jak pisałem ból nie był z mojej winy.

Gość gość
Ja słyszałem, ze 20 kości, chociaż z tego co wiem dzisiejsza technika zapewnia znieczulenia kobietom, pewnie jeszcze poczekać może z 1-2 pokolenia, a poród będzie mniejszym bólem niż zastrzyk, wszystko kwestia czasu.

Gość gość
Tak, ale ona też w tym uczestniczyła świadomie i dobrowolnie, sam bym niczego nie mógł zrobić. x kobiety często nie mają świadomości jak ogromny jest ból podczas porodu więc nie mów to o jej świadomości. Zresztą oboje uczestniczyliście tylko przy przyjemnym zapłodnieniu a rodzić musiała już sama więc wypadałoby okazać jej trochę wdzięczności. Wy macie tylko przyjemność z procesu robienia dziecka, kobieta podczas rodzenia nie ma tej przyjemności

Gość gość
Po za tym skąd ty masz te dane ? Człowiek nie przeżyłby gdyby złamał sobie 56 kości, złam sobie jedną w nodze i zobacz jak to boli, miałem sam złamanie w kilku miejscach i doskonale to pamiętam

Gość gość
zapewnia znieczulenia kobietom x na NFZ nie dają żadnych znieczuleń :D Może jak sobie dodatkowo zapłacisz :P

Gość gość
Człowiek nie przeżyłby gdyby złamał sobie 56 kości, złam sobie jedną w nodze i zobacz jak to boli x więc tym bardziej doceń trud kobiet. z dooopy ktoś sobie tego nie wyciągnął, że to ogroooomna jednostka bólu.

Gość gość
lekarze nie chcą podawać znieczuleń w trakcie porodów bo to się wiąże z chwilowym otumanieniem dziecka i kobieta wtedy nie uczestniczy w procesie, a to jest bardzo ważne by parła i dobrze wiedziała kiedy to robić.

Gość gość
kobiety często nie mają świadomości jak ogromny jest ból podczas porodu więc nie mów to o jej świadomości. x Błagam cię, moja żona urodziła trójkę dzieci, myślisz, ze przy żadnym nie miała świadomości, ze to się wiąże z bólem ? Nawet przy pierwszym porodzie była doskonale o tym świadoma, przecież nikt jej nie wmawiał, że poród to przyjemna rzecz. Może poród był przykrym przeżyciem, ale od razu zakochała się w tym dziecku i sama twierdzi, że dziecko było tego warte. x na NFZ nie dają żadnych znieczuleń Może jak sobie dodatkowo zapłacisz x Jak się planuje dziecko, trzeba liczyć się z bólem, tak jak planujesz komuś rozbić samochód, liczysz się, ze cię złapią i z tym, że będziesz musiała oddać kase. Ciąża i tak jest dosyć droga, więc jak kogoś stać na to, zeby zajść w ciążę, to i stac na znieczulenie. x więc tym bardziej doceń trud kobiet. z dooopy ktoś sobie tego nie wyciągnął, że to ogroooomna jednostka bólu. x A ty doceniasz pracę facetów, którzy wydobywają węgiel w kopalniach dla ciebie, żebyś miała ciepełko w zimie, sami przez to ryzykują swoje zdrowie fizyczne i psychiczne, doceniasz pracę robotników, którzy wybudowali dla ciebie, żebyś nie mieszkała pod mostem ? Doceniasz pracę człowieka który wymyślił komputer i samochód ? Narzędzia, bez których w tym wieku nie da się żyć. Ból jest naturalny u każdego stworzenia na ziemi, inaczej skąd byś wiedziała czy pójść do dentysty czy nie ? Skąd byś wiedziała czy pójść do ortopedy, gdybyś nie czuła złamania ?