Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sa tutaj dziewczyny chore na migrene?

Polecane posty

Gość gość

Cos Wam pomaga jakies leki? Mnie czesto lapie wtedy kiedy nie trzeba, z praca krucho :( pracowalam ale musialam sie zwolnic :( na dodatek jeszcze zostawil mnie facet...

Gość gość
każdą dziewczynę przed seksem boli głowa kotku

Gość gość
wiesz to nie o zwykly bol chodzi... ale coz nie bede sie rozpisywac, mozna poczytac w necie co to jest...

Tak, wiem co to jest migrena :(. Pyralgina+Nurofen forte, razem wzięte. Moze byc do tego Spasmophen forte (rozkurczowy).

Gość gość
urszak chorujesz???

Gość gość
Tez to mam p********e. Czasem nawet seksu nie moge uprawiac nic :( niby na bol sa sposoby ale inne objawy zostaja, na dobę nawet, straszne..

Gość gość
A pomaga mi w sumie tylko trawka i kawka. Przeciwbólowe średnio.

Gość gość
no wlasnie moj atak trwa dzien poltora dnia, sam bol glowy moze bym jeszcze zniosla jesli tabletki by chociaz troche zlagodzily, ale ja od razu wymiotuje, dwa razy glosniej slysze czuje, i niestety jestem skazana na lozko ;/

Gość gość
Probowałas tryptanów (Sumigra, Sumamigren, Cinie) lub Coffecorn Forte (ergotamina, NIE WOLNO mieszac z tryptanami!!!!)? Oczywiscie na recepte. To sa leki przeciwmigrenowe, wiele osób (w tym ja) funkcjonuje tylko dzięki nim, przerywają atak nawet po godzinie od wzięcia. Na mnie dziala jeszcze Ketanol, ale on jest tylko przeciwbolowy i niedobrze mi potem, wiec nie ma sensu.

Gość gość
wiesz bralam cos na s i do tego tabletki przeciw wymiotne, hmm pomagalo ale kiepsko sie czulam taka jak matol, chodzilam w kolko nie moglam znalezc miejsca poz tym dzialaly na senno,

Gość gość
No ale chyba to lepsze niz bol? Idz do lekarza po skierowanie do neurologa (albo prywatnie do neurologa), to sie da ogarnac. Mozna brac leki na stale (antydepresanty, flunarycyna, divascan), ale to wszystko na recepte. Polecam tez masaze karku i cwiczenia relaksujace i rozciagajace miesnie karku. Ja juz mam migreny tylko 1 raz w miesiacu i tabletka pomaga. Dlatego uwazam ze warto leczyc.

Gość gość
Jak ja brałam antydepresanty to właśnie zaczęła mi się migrena, miałam ostry atak jeden dobowy raz w miesiącu. Więc nie polecam niczego z psychotropowych, teraz nie biore nic i ataki mam rzadziej, raz na 2-3 miesiące taki poważny. I naprawdę marihuana pomaga najlepiej. A alkohol pogarsza, ja mam teraz npnp.migerny po kieliszku wina, przez to przestałam całkiem pić.

Gość gość
A i najgorsze są przy ataku objawy depresyjne i afazja.

ja bralam duzo roznych lekow, leczylam sie u neurologa i pomagalo na jakis czas. Ale od czasu jak odstawilam gluten (kilka miesiecy), bole sa sporadyczne i slabe. wczeniej nie bylo tygodnia zeby mnie kilka razy nie bolala, teraz jest raz na 2 tygodni albo zadziej i wtedy biore ibum i znika

Gość gość
ja mam migrenę zawsze kilka dni przed okresem ;/ ale poprawiło się odkąd zaczęłam pic yerba mate a poza tym ważne jest by wziąć tabletkę OD RAZU gdy zaczyna się leciutki ból, polecam migrastop, dwie tabletki na raz

Gość gość
Ps. Mój chłopak jest też migernowcem, ale ma innego typu ataki (zaburzenia widzenia i ból ok2-3 godzin) i polecił mi zrobić tak jak czuje że się zaczyna: mocny lek przeciwbólowy i 2 mocne kawy szybko, mnie to pomaga na ból i polecam spróbować.

Gość gość
dzieki Wam kochane ja sie wlasnie leczylam tym excedrinem ale u mnie najgorsze jest to ze jak zaczyna bolec to zaraz wymiotuje :( i sie zaczyna horror

Gość gość
zależy od migreny migreny są różne ja mam dziedziczną a przeważnie ludzie mają od stresu cine sumamigram emigram to na receptę a bez ekscidrin migra stop czy jakoś tak i etopiryna

Gość gość
ja polecam migraleave, jedyny jaki mi pomaga popros kogos ze znajomych czy rodziny z Anglii zeby ci przeslal sa rozowe i zolte, te zolte sa mocniejsze (tylko nie mozna ich brac za duzo)

Gość gość
a jak w zyciu codziennym, pracujecie ? co jesli migrena lapie Was w pracy, albo przed jakas impreza ?

Gość choramania11
eh tez mam migreny. ostry bol glowy z jednej strony zaczynajacy sie od oka az po kark czasem i przechodzi na bark. zawsze mam bol po prawej stronie twarzy. czasem naprawde nie dowytrzymania. okropne nudnosci czasem wymioty. swiatlowstret wyczulenie na zapachy i dzwiek. Rozdraznienie i nie mogę sie na niczym skipic. Biore migra stop, odrazu jak czuje za bol sie zbliza. nie pomaga całkiem ale łagodzi te bole tak ze duzo lzej to znosze. byłam u neurologa miałam rezonans i EEG, wyniki dobre. Żadne tabletki od lekarza mi nie pomagały. Dwa dni temu miałam atak, a teraz czuje jak by mi cierpła twarz tylko prawa strona, takie mrowienie. Już nie wiem co mam z tym robic. Zastanawiam się czy nie iść do innego lekarza. Jesli bol łapie mnie w pracy biorę tabletke. Jesli to nie pomaga to niestety zwalniam się wczesniej do domu. Ale zauwazyłam ze czesciej bol łapie mnie w domu po pracy albo na weeked.

Gość gość
Moje silne bóle głowy to nie są raczej migrenowe, ale na ból pomaga mi tylko ketonal. Staram się go brać kiedy już nie mogę wytrzymać bólu, bo ogólnie nie biorę żadnych leków.

Gość Elwira43
Migrena na moje nieszczęście towarzyszyła mi kilkanaście lat. Napady typowe dla migrenowców: ból głowy nie do wytrzymania, nudności z wymiotami, światłowstręt. Czasami byłam zmuszona brać urlop w pracy, bo w napadach migrenowych, nie mogłam patrzeć na monitor i tv, bo bolało bardziej. Pochłonęłam tony tabletek przeciwbólowych, ziólek itp. Przypadkiem znalazłam się na targach medycznych i usłyszałam o cryo-terapii. Na mnie zadziałało, teraz, jak tylko czuję, że zbliża się napad, od razu podłaczam się pod mankiet i dosłownie w kilka minut, udaje mi się zatrzymać napad. Dla mnie to był szok i jednocześnie złość, że przez lata trułam się tabletkami, jak rozwiązanie jest tak proste i co najważniejsze skuteczne. I w końcu urlop, pierwszy raz od kilkunastu lat wykorzystam w całości na wakacje, a nie powolne umieranie z powodu tych paskudnych bóli.

Gość gość
A ja właśnie jak zaczelam brac antydepresanty to mi migrena przeszla.

Gość gość
Ja też mam rzadziej migrenę gdy biorę antydepresanty.

Gość gość
biedne my :( tez mam migrenę, na szczęście już rzadko. U mnie obiawia się zaburzeniami widzenia - nie widzę na pół lewego oka, zawsze. Jak tylko to stwierdzę, to już panikuję, bo wiem co będzie. Potem mi drętwieją ręce, cierpną mięśnie twarzy, język a gardło mam tak ściśnięte, że nie mogę mówić :( masakra jakaś - wymioty, nadwrażliwość, zaburzenia widzenia i okropny ból głowy to standard. w pracy się zwalniam, jeśli muszę. Co do leków - u mnie pomaga Solpandine (bez recepty, rozpuszczalny w wodzie, ok15 zeta) i miałam przepisany kiedyś jeszcze MigPriv, ale nim dopadła mnie migrena, minął mu termin ważności (to był długi czas szczęścia, jak jej nie miałam) Teraz reklamuje się jakiś nowy lek przeciwmigrenowy tym, że na oculusie prowadzą symulację , aby inni mogli zobaczyć, jak widza osoby z migreną,ale nie pamiętam jego nazwy.

Gość Kateri2344
Też na to cierpię

Gość Gośćka
Na bóle głowy różnego pochodzenia zawsze biorę aspirynę http://aspirin.pl/ Mi pomaga, ale to każdy musi sam wypróbować, żeby ocenić, czy dla niego będzie ten lek dobry czy nie.