Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chłopczykal

chyba będę miała cesarkę a chcę szybko drugie dziecko

Polecane posty

Gość mama chłopczykal

Kto jest w takiej sytuacji, raczej grozi mi cesarka, a ja szybko chciałam mieć drugie dziecko, jak długo po cesarce trzeba odczekać aby ponownie zajść w ciażę? Ile czekałyście. Czy są tu kobiety które nie chcą cesarki bo boją się że nie zajdą w ciążę potem przez to albo nie donoszą a myślą już o drugim dziecku, tak jak ja, choć za miesiąc rodzę pierwsze ale chce dla niego braciszka lub siostrzyczkę. Tym bardziej że mam już 32 lata. czas leci. Tą ciąże niestety miałam zagrożoną i teraz mam wskazania do cesarki. ogólnie ciężko było ale nie zraziłam się na tyle by nie pragnąc drugiego dziecka.

Gość mama chłopczykal
czy są tu dziewczyny w podobnej sytuacji?

Gość gość
ja czekałam od 1 cc półtora roku. Jestem teraz w ciąży, mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze i niedługo bede juz mama 2ki :) uważam, ze trzeba poczekac po cc, choc zaden termin nie daje gwarancji. U nas wchodziła w gre kwestia wieku - mam 37 lat.

Gość gość
Wszystko się okaże po porodzie. Moj lekarz powiedział, że 9 miesięcy po cc już się nic nie zmieni i blizna jest taka, jak ma być przez całe życie. Miałam cięcie metodą Misgav-Ladach czyli nie było dużo szycie wewnatrz, ale za to zewnetrzna blizna jest cienka. Musisz wszystko indywidualnie ustalić z lekarzem.

Gość gość
czekałam półtora roku zanim zaczęłam się starać o drugie, czyli wyszło ponad dwa lata pomiedzy cesarkami - to jest uwazane za bezpieczny okres

Gość gość
ja w drugą ciążę zaszłam po 9 miesiącach, miałam pierwszą cesarkę ze względu na wąską miednicę, ze mną i dzieciakami wszystko ok

Gość gość
mnie po drugiej cesarce gdy byłam na wizycie kontrolnej po 8 tygodniach, lekarz powiedział, że blizna się pięknie zrosła i za 6 mies mogę śmiało myśleć o kolejnej ciąży :)

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę 6msc po cc. O pierwsze dziecko staraliśmy się 7 lat, więc nie przypuszczałam, że w drugą ciążę zajdę tak szybko. Lekarz kazał się nie martwić blizną. Na razie 20 tydz i odpukać wszystko ok.

Gość gość
kurde co wy macie za fajnych lekarzy ja jestem po sn i 3 lekarzy mi odradzało tak szybko 2gą ciąże ze względu na regenerację organizmu, mówili że min 2 lata.... że jak zdecyduje się nie daj boże rok po roku to on mi gwarantuje leczenie kanałowe kilku zębów + wypadanie włosów :o

Gość gość
Gość 15.28. Ja mam 3 dzieci rok po roku. Najstarsza ma 13 a najmłodszy 9 lat. Zębów nie leczyłam kanalowo. Wszystkie mam oki. Byłam 2 tygodnie temu ma wizycie kontrolnej. Włosy moze i wypadały,ale nie zauważyłam jakoś żeby drastycznie. Jestem honorowym dawca krwi juz ładnych parę lat,wiec nie może być tak zle z tymi dziećmi rok po roku.

Gość gość
mi lekarz powiedzial ze moge sie starac o drugie po 10 miesiacach od cc. Wez namiar na to ze tez niekoniecznie zajdziesz w pierwszym cyklu - w pierwsza ciaze zaszlam od razu, w druga po dwoch latach staran. Za 3 tygodnie bede miec druga cesarke, wiecej dzieci nie planuje. A jesli chodzi o twoj wiek to spokojnie masz jeszcze dobrych pare lat, ja pierwsze dziecko urodzilam majac 31 lat i w moim otoczeniu jestem jedna z mlodszych matek.

15:28 Znam wiele rodzeństw rok po roku a ich matki nie miały żadnych problemów...

Gość gość
Najpierw urodź jedno dziecko, wtedy decyduj czy chcesz kolejne ;) Będąc w ciąży marzyłam, że za rok będę w kolejnej ciąży, po urodzeniu zmieniłam zdanie. Synek narazie zaspokaja w pełni mój instynkt, a ma 2 lata.