Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzuszka i wysoka gorączka u dziecka,pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Dziś w nocy córeczka obudziła się z gorączką i bólem brzuszka.Po podaniu nurofenu,gorączka spadła na chwilę,jednak o 5 rano córcia tak cierpiała i płakała,że pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu mała miała zrobioną lewatywę,bo lekarka przypuszczała,że to może zaparcie :O,krew,mocz.Wszystko w normie,osłuchowo też czysto,gardło też. Mała dostała dwa zastrzyki i odesłali nas do domu :O. Jak wróciliśmy to mała poszła spać,niedawno się obudziła i dalej gorączka się utrzymuje,nadal płacze,że ją boli brzuszek.Ja już nie wiem co robić,bo lekarka stwierdziła ,że 'nie ma ją co tam boleć',a gorączka być może jest początkiem jakiejś infekcji. Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem?:(

Gość gość
Może wezwij lekarza do domu na wizytę prywatna... Skoro leki nie pomagają i dalej dziecko skarży się na ból brzucha...

Gość gość
Kurcze no już nie wiem co robić :( Ale byłam z nia w szpitalu i wszystko niby jest w porządku,lekarka tylko mówiła żeby podawać leki p/bólowe i p/gorączkowe i że na pewno jej przejdzie.

Gość gość
Podałam jej około 2h temu czopek , temperatura spadła o parę kresek,ale też niewiele.Jednak mała cały czas narzeka na ten ból brzucha,zrobiłam jej herbatę miętową,ale też nic nie pomogła :O.

Gość gość
up

Gość gość
Może jednak ktoś pomoże?

Gość gość
Ile dziecko ma lat? Chyba najlepiej zrobisz autorko jak wezwiesz lekarza. Goraczka swoja droga ale ten bol brzucha?

Gość gość
Córcia miesiąc temu skończyła 4 lata. No właśnie o ten ból brzucha się martwię,kurde nigdy wcześniej nic takiego nie miała :(

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Moze wyrostek, ale to lekarka by sie zorientowala, bol po prawej stronie i niemoznosc przyciagniecia nogi do brzucha.

Gość gość
tez obstawiam wyrostek po prawej stronie na dole w okolicach jajnika, przy ucisku boli bardziej

Gość gość
Sorki,nie było mnie chwile,kładłam mała spac.No właśnie lekarka w szpitalu odrzuciła wyrostek,chociaż usg nie wykonała. Kurde może to jakas niestrawność,ale wszyscy jemy to samo,a staram się dbać o urozmaicona dietę corci. A moze to jakas trzydniówka? Kurcze,ale z kolei skąd ból brzucha,już nie wiem co robić. Jak mała teraz się obudzi i znowu będzie płakać,że ją boli to wzywam lekarza,albo jadę do szpitala. Temperatura tez się utrzymuje ponad 39,dostała czopek znowu i okładam ją mokrymi okładami.

Gość gość
rany ale doradzacie. Jedź do szpitala i to natychmiast.Nie wiem ile lat ma dziecko ale gorączka nie ustepująca i ból w brzuchu świadczy o wielu chorobach i proszę Cię pojedź z mała do szpitala

Gość gość
Boże nie strasz mnie :( Mała teraz zasnęła,jak się obudzi i ból nie minie to jade od razu