Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość detmold

Chory brat

Polecane posty

Gość detmold

Co byście zrobili mojemu bratu ? Brat przez te 8 miesięcy cały czas, nie jednorazowo, a wręcz z uporem maniaka wyprawiał takie rzeczy że moja cierpliwość sie skończyła: 1. 2 razy zjadł a co szokujące otwarł bez pozwolenia 2 paczki kiełbasy salami. Nie odkupił. Nie przeprosił że zjadł. Jadł też nie swoje pomidory i nie odkupował. Kiedyś zjadł też jajka. 2. 2 razy pozostawił klucze w drzwiach na zewnątrz od strony korytarza raz na noc , raz na dzień. 3. Zanieczyszczał mieszkanie. 4. Odsmażał wieczorami i na noc ryby, kiełbasy, ( robił smród na mieszkaniu i nawet okna nie otworzył by to przewierzyć ). 5. Miał bałagan , barłóg w pokoju, kurz na szafkach i telewizorze na 2 cm. 6. Wyjeżdżał ( listopad-grudzień ) do domu i nie mówił kiedy jedzie, kiedy wróci. 7. Spalił garnek po gotowaniu mleka, obkleił ceratę na stole gazetą tak że gazeta została wbita w ceratę i nie można jej odczyścić, rozsypał sól z worka i pozostawił na 2 miesiące na półce kuchennej. Po 2 miesiącach nadal sól była rozsypana a ja w końcu to zebrałem do słoika i posprzątałem. 8. 9-10 razy na dzień gotował wode w czajniku na herbate, nie oszczędzał prądu. 8.Grzebał po szafkach z książkami. Przestawiał mi biblie. 10.Nie umiał posługiwać sie: tosterem, mikrofalówką, zmywarka, kuchenką elektryczna. 11.Nie wkładał naczyń do zmywarki, pozostawiał do zlewu na cały tydzień. 12.Nie odkurzał, nie podlewał kwiatów w pokoju, nie wyrzucał śmieci. Nawet nie poczuwał się by kupić papier toaletowy. 13. Zachowywał się jak hrabia i panicz co mu trzeba usługiwać. 14.Nie spłukiwał i nie czyścił brodzika i kabiny prysznicowej do dnia wyprowadzki włącznie. 15. Nie wyłączał prądu gdy siedział w innym pomieszczeniu. 16. Nakręcał grzejnik elektryczny na maksymalny szósty stopień. Miał w pokoju ukrop. Gorąc. Nie oszczędzał prądu. 17. Ogólnie w pokoju jego panował chlew i chaos. Porozwalane gazety, ciuchy, skarpety, worki, książki, noatki, bilety, puste butelki. Mania rzucania wszystkiego na podłogę. Miał w pokoju sajgon. 8 miesięcy tak robił. Nie raz. Nie zdarzało się to raz. Oczywiście o wymyciu okna i parapetu nie było mowy. Co szokujące wszystkie obrazy religijne, figurki i pamiątki religijne co były w jego pokoju spakował i schował to szafki. ( Ponoć jest wierzący ). 18. Zostawiał spleśniałe jedzenie w lodówce. Nie kontrolował tego co miał w lodówce. Kupował niespożyte ilości jedzenia. Nie panował nad tym co ma. 19.Czas spędzony na śniadaniu lub kolacji to było 2-2,5 h. Zjadał nawet w Wielkim Poście takie ilości jedzenia że masakra. Potrafił jeść jak prosiak. Od masła czekoladowego po kaszankę naraz i od 8 jajek po 3 pomarańcze naraz. Zostawiał w zlewie i garnkach mleko, obierki od pomarańczy i skorupy od jajek i nie sprzątał ich. 20. Czas jaki spędzał na jedzeniu to mówie był 2 h , przy tym okupował kuchnie i nie można było zjeść posiłku. Ja jadłem 15 minut a on 2 godziny. 21.Przez te 8 miesięcy może ze 3 razy się ogolił. Nie ogolony, zaspany , chodził na wykłady. Niby że chodził. Bo całe dnie nie wynurzał się z mieszkanie. Koczował. Nie wychodził poza. Był jakiś wyalienowany. Nie częstował, nawet nie zaproponował ani razu wspólnego piwa czy nawet sie gdzieś przejść. 22. Wchodził do pokoju bez pytania, siedział do 23.00 nie potrafił wyczuć że ja chce spać i na 2 dzien ide do pracy. 23. Ostatnie tygodnie to była z nim taka udręka jak z osobą niepełnosprawną. O wszystko pytał jak małe dziecko jak by sie dopiero na świat pojawił. 24. Na zajecia nie chodził. Chyba udaje że studiuje bo jak ma niby 2 razy w tygodniu niby zajecia to można w to nie uwierzyć że mu sie opłaca studiować, przyjeżdzac i kase tracic na studia skoro ma zajęcia 2 razy tylko w tygodniu. 25. Podejrzewam że on tu jest w Wałbrzychu by uciec z domu, mieć świety spokój, nie pracować, być niedźwiedziem który kolejny rok prześpi, przekoczuje i tak płynie mu życie. Proszę z nim zrobić porządek bo on powiedział że taki pozostanie i się nie zmieni. Że ma to gdzieś co o nim mówi brat, rodzina i np ludzie co mu wynajmują mieszkania. Bo z tego co mówił w Legnicy wynajmował co chwile gdzie indziej bo mu coś nie pasowało. Teraz wiem że innym nie pasowało z nim mieszkać dlatego nie miał co na swoją obronę brać. Ja jestem zszokowany jak można być takim nieudacznym człowiekiem i bałaganiarzam.

Gość gośćdfsdfs
wykopać go z domu, współczuje jego żonie/dziewczynie/partnerce oblech straszny