Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto pisze mature w tym roku? help!

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie bardzo wazne, mianowicie, czy w tym roku byl spis tematow, czy tez mozna bylo wybrac dowolny? nigdzie w necie nie moge tego znalezc, a do jutra mam czas na poprawke

Gość gość
współczuję ci widać że mózg ci już skapciał :O nie martw się będzie dobrze

Gość gość
chodzi oczywiscie o tematy do czesci ustnej z polaka ;)

Gość gość
troche skapcial, ale nie o tym mowa ;p pytam bo "za moich czasow" byl spis z ktorego trzeba bylo wybrac temat.

Gość gość
idziesz do belfra od polaka ono ma listę i z tego wybierasz

Gość gość
idź do polonisty/ki i się popytaj jak nie jesteś z tej ery matury to zapytaj się tam gdzie będziesz zdawał/a

Gość gość
w szkole tego nie dostalam :o myslalam ze bedzie w necie, a nie ma.

Gość gość
uwaga! szkoła odmóżdża! po maturze ludzie są otępiali a po studiach to już zombi !!!

Gość gość
ja szkole skonczylam 2 lata temu. w tym roku jest nowa, wiec nie orientuje sie.

Gość gość
ludzie serio pomozcie. pytam ludzi ktorzy pisza w tym roku, dostaliscie liste? albo czy ktos nie wie moze, czy moglam wpisac swoj wlasny temat i jest ok?

Gość gość
nie dostaliśmy żadnej listy!!!!! losujesz temat na miejscu.

autorko w tym roku także jest spis tematów, ja co prawda w tamtym roku pisałam maturę, ale sprawdziłam przed chwilą,czy jest lista tematów na stornie mojego liceum i jest, co oznacza, że nic się nie zmieniło i nie możesz sama zdecydować jaki chcesz temat.

Gość gość
"Zmieni się formuła egzaminu ustnego z języka polskiego. Uczeń będzie losował zadanie (test z języka, tekst literacki, albo dzieło sztuki). Po kwadransie będzie przez dziesięć minut musiał udzielić samodzielnej odpowiedzi na pytanie, a potem odpowiedzieć na pytania komisji" x x x teraz jeszcze bardziej ci współczuję :O

Gość gość
kurcze, bo to jest skomplikowane. ja teraz wyczytalam ze przystepuje na zasadach z matury 2014. czy to znaczy, ze temat tez powinnam wpisac z listy z 2014 r?

Gość gość
Zobaczycie, że to i tak będzie formalnośc, pytania pewnie będą mało skomplikowane a egzaminatorzy wyrozumiali bo musieliby połowę oblać, wiadomo, że sie dzieciaki stresują i niejeden ledwo coś tam wyduka nawet jak umie perfekt. Jak ja zdawałam z prezentacją też straszyli, że czasu trzeba pilnować, że bez odpowiedzenia na pytania nie zaliczą a zaliczali chyba wszyscy co podeszli i cos tam przygotowali.

Gość gość
wlasnie wolalabym 100x losowac pytania niz robic prezentacje :o sueo , a czy czasem nie jest to lista PRZYKLADOWYCH tematow? bo tez szukalam w necie i tylko na takie trafiam na stronach roznych szkol.

ja sądzę, że powinnaś wybrać temat z listy 2015 ale ja pewności nie mam, takie informacje powinna udzielić polonistka :>

Gość gość
ja nie bylam nawet u polonistki, tylko u dyrka. nie wiem nawet czy jutro zlapie jakas polonistke :o i czy w ogole wyrwe sie z pracy, makabra.

właśnie nie jest to lista pierwszych lepszych tematów, w tamtym roku koleżanka wybrała sobie temat po siostrze,bo miała gotową prezentację, a on nie był na szkolnej liście i kolezanka zgłosiła temat w deklaracji, a później miała problemy u dyrektorki, gdy wyszło to na światło dzienne, nawet straszyli, że jej przez to nie dopuszczą do egzaminu. w ostatniej chwili musiała zmienić

Gość gość
czyli to szkola ustala liste tematow? kurde, ja myslalam zawsze ze jest ogolnopolska :o czyli tez bede musiala jutro pojechac do szkoly i zmienic, ale przypal :(

Gość gość
ale jestem debilem :( w kazdym razie dzieki za pomoc :)

spoko:) powodzenia jutro i oczywiście na maturce :)

Gość gość
same gimgó/wna tu siedzą