Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w pierwszych tyg ciazy i musze nosic moje 9 mies dziecko

Polecane posty

Gość gość

czy to nie zaszkodzi dodam ze czasem jak wiecej ponosze to mnie boli, czy przez to nie poronie?

Gość gość
może zaszkodzić, a może nie zaszkodzić, kto to wie... nawet św franciszek tego nie wie!

Gość gość
Ciężko stwierdzić. Ja jestem w 13tyg.i mam w domu 9miesiecznego synka ale mój na szczęście "nie wymaga"odemnie noszenia :-) zdecydowanie sam woli łazikować, zwiedzać, ZASYPIAĆ ale tak staraliśmy się od samego początku-nie tulić, lulać, kołysać, miętosić bo zdawaliśmy sobie sprawę, że dzieci nie robią się lżejsze tylko cięższe :-) teraz to niewątpliwie zaplusowało. A brzuch przecież zawsze na początku boli, ja też tak miałam ale już przeszło i nie czuję bólu.

Gość gość
moja jeszcze nie chodzi tylko raczkuje, przenosze ja na pietra bo mamy domek, nie jest caly dzien na rekach ale podnosze ja , przenosze, wsadzam do wozka do krzeselka itd ogolnie brzuch mnie raczej ale jak sobie czasem kilka razy przelece po schodach w ciagu dnia to poli mnie z lewej strony, mam nadzieje ze nic sie nie stanie nie mam innego wyjscia bo jakie inne rozwiazanie nie ma mala jeszcze nie chodzi

Gość gość
zaszłam w ciążę jak starszy miał 9 mies. i go nosiłam, gdy była taka potrzeba, nie zastanawiałam się czy mogę, jakoś nie widziałam przeciwwskazań, no ale zdrowa byłam i nic mnie w ciązy nie bolało

Gość gość
zaszłam w ciaze gdy maly mial rok i 4 msc. staralam sie go nie nosic, no ale trzeba bylo wejsc na schody (mieszkalismy na pietrze). gdybym czekala az sam wejsdzie to czasami zeszlo by z 15 min, bo na klatce bylo nisko okno z widokiem na podworko. trzeba bylo go wyjac z lozeczka - a niemamy wyjmowanych szczebelek, kapanie - mimo wszystko dzwigania duzo. porod mam za tydz - cesarka (niestety) do tej pory czasami musze go wziac na rece. co cie nie zabije to cie wzmocni - tak mowia. bedzie co ma byc. kupilismy teraz tapczanik - wiec sam juz wychodzi z lozeczka bo po cesarce absolutnie koniecf noszenia, kapanie zostanie dla taty. jakoś trzeba bedzie sobieporadzić,

Gość gość
Pierwsze oddajcie na czas ciazy do adopcji. a potem za kazdym razem, gdy drugie dziecko sie urodzi, a starsze bedzie mialo infekcje.

Gość gość
Ja dzwigalam czasem starsze dziecko i nic sie nie stalo.

Gość gość
a jak myślisz geniuszko ? i takie głupie pytania zadają matki dwoje dzieci ? skoro nie wiesz czy to może zaszkodzić to idź kopać rowy i ćwiczyć na siłowni

Gość gość
hamowy jak nie macie nic do powiedzenia to po co piszecie zeby obrazac, pytanie jest do mam co juz mialy taki problem i czy im nie zaszkodzilo a nie do durych jadowitych plazow i gadow z kafeterii