Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przeciwnik islamizacji Europy

Mam pytanie do osób które zagłosują na obecnego prezydenta czyli Bronisława

Polecane posty

Komorowskiego. Mogłabyś, mógłbyś uzasadnić dlaczego zagłosujesz na tę postać? Bo teraz wmawiane jest że Pan Bronisław Komorowski zostanie ponownie prezydentem. Naprawdę tak dużo ludzi na niego zagłosuje? Ja zagłosuję na Pana Janusza Korwin Mikkego bo chciałbym żeby w Polsce zapanowała WOLNOŚĆ (możliwość decydowania, na przykład chcę to pomogę sąsiadowi, nie chcę to nie pomogę.) WŁASNOŚĆ( jeżeli coś należy do mnie to nie zostanie mi to zabrane( na przykład teraz podnosząc wiek emerytalny zostało zabrane część życia po pracy- umowa została złamana( pracuje się po to by żyć, a nie, że żyje się po to by pracować- oczywiście praca jest częścią życia, ale nie że życie ma być sprowadzone do pracy- co teraz uczyniono)()SPRAWIEDLIWOŚĆ( sprawiedliwym jest że ten kto pracuje ten ma owoce pracy, a ten kto nie pracuje nie ma, albo jest zdany na łaskawcę. Teraz ten kto nie pracuje dostaje pieniądze (zasiłek) a ten kto pracuje i ma owoce pracy ma nałożony podatek dochodowy(czyli zabierane owoce pracy). W takim kraju nie da się żyć, a w dłuższej perspektywie prowadzi to do napięć które muszą skończyć się jatką. Można to jeszcze zmienić na lepsze, ale coraz mniej możliwości, coraz mniej czasu. Naprawdę co trzecia osoba głosująca zagłosuje na Bronisława Komorowskiego, a tylko co 15 na Pana Janusza Korwin Mikkego?

Gość gość
Jesteś oszołomem jak ten Twój JKW. W kilku zdaniach obalę Twoją "sprawiedliwość". To co p******i Korwin to utopia, wyobrażasz sobie sytuację, że teraz raptownie przestajemy płacić milionom chorych osób, emerytom bo każdy ma zadbać o siebie sam? Wyobrażasz sobie ilość protestów, pytanie kolejne a jak Tobie coś się stanie to co masz zdychać pod płotem? No chyba, że pochodzisz z bogatej rodziny, to wtedy nie, ale po tym co piszesz to widać, że sam to jeszcze niczego w życiu się dorobiłeś.

Nie martw się, to co Pan Janusz Korwin-Mikke chce wprowadzić to zlikwidowanie OBOWIĄZKOWYCH składek, ale te osoby którym należy się za odkładanie które teraz jest obowiązkowe przecież nic nie stracą, dalej będą otrzymywać to co im się należy. Wszystko wytłumaczył Pan Janusz. Wszystkie umowy które zostały zawiązane, nie zostaną zerwane, ale następni którzy będą dopiero zawiązywać umowy nie będą mieli przymusu. Chce po prostu przywrócić NORMALNĄ zasadę, że każdy jest kowalem swojego losu. Każdy ma prawo decydować o swoim losie, a nie że teraz to rząd wie co jest lepsze dla Ciebie i każe Ci się ubezpieczyć( mimo że możesz ani razu w życiu nie skorzystać z tego ubezpieczenia)

Gość gość
No bo to taki fajny dziadzio, do serca przyłóż, przygarnij kropka. :classic_cool:

Gość gość
Dobra. Niech będzie jak mówisz. Przecież jest tak, że młodzi pracują na emerytury, renty, zasiłki. Wyobraź sobie co się stanie jak młode osoby przestaną od dziś płacić te składki z czego zostaną wypłacone świadczenia dla tych, którzy całe życie płacili i teraz jest pora, żeby oni dostawali? Proste pytanie :-)

Gość gość
Właściwie to mi wisi kto zostanie prezydentem ponieważ zakłamanie w tym kraju sięgnęło dna. Poza tym dziwi mnie że ktoś Komorowskiego traktuje jak prezydenta, przecież nikt go nie wybierał, on to stanowisko zajął przez przypadek zwany "katastrofą smoleńską".

Gość gość
do tego od prostych pytan,niech im rzad odda co z********il,a mi niepotrzebna obowiazkowa skladka to co mi panstwo z********a teraz to se w banku odloze na procent i sram im do ryja i na ich emerytury

Po prostu, moje pokolenie, być może Twoje, będziemy musieli naprawić błędy poprzednich i niestety ucierpimy trochę na tym by system naprawić. Ale i tak lepiej przez chwilę się przemęczyć, a później od dna się odbić, niż cały czas w kierunku dna podążać by później pozostać na dnie( bo już nie będzie możliwości odbicia). Poza tym jakie emerytury, jakie zasiłki? ( tego już nawet głodowym nazwać nie można chyba, a będzie jeszcze gorzej). Ci co spowodowali te błędy to odpowiedzą, ale naprawić to niestety ja muszę, Ty musisz. Długo by pisać, ale poszukaj wypowiedzi Pana Janusza jak to naprawić. Jest to wykonalne. Postaram się któregoś dnia powrzucać wypowiedzi. Pozdrawiam.🖐️

Gość gość
Zaglosuje na Magdalene Ogorek zeby potem szarpac skora ogladajac zza dziadkowego fotela jej przemowienia w telewizorze

>>>Widzisz plusy Pana Bronisława Komorowskiego, a dostrzegasz minusy?<<< Tak :) i jego bilans wypada wg mnie najlepiej, spośród wszystkich kandydatów :). Korwin nie wygra wyborów, więc głos na niego oddany będzie stracony :(.

Gość gość
Paweł Kukiz na prezydenta !!!!!!

Proszę spojrzeć, wpis powyżej, leming tchórzliwy ( lemingi z natury są tchórzliwe) więc proszę nie odpierać tego za coś dziwnego, ot standardowa charakterystyka. Jakie jeszcze cechy leminga widzą Państwo na powyższym przykładzie?

Gość Myszka Mikke
ja wam wytlumacze durnie bo niestety islamista za chooy nie wie jak to zrobić. 1. EMERYTURY - tak jak inne zobowiązania państwa polskiego będą respektowane bo KORWIN respektuje WSZYSTKIE PRAWA NABYTE. Emerytury w Polsce rządzonej przez KORWIN będą wypłacane z budżetu państwa tym osobom które mają umowę z państwem - młodzi obywatele sami będą musieli sie zabezpieczać na przyszłość bo ZUS zostanie zlikwidowany. 2. Zlikwidowany zostanie podatek dochodowy - państwo będzie ściągalo tylko WAT jednolity na wszystkie artykuly i usługi, podatek emerytalny (ktory będzie sie zmniejszał) oraz przydalby sie jeden bardzo niski staly podatek przy kwocie wolnej od podatku np. 10 000 pln ale ten ostatni trudno określić nie znając prawdziwych danych o burdelu finansowym jaki mamy w Polsce. 3. Koniec wydatków państwa na rzeczy niepotrzebne np. studia politologii, instytuty, prasa, kultura, sztuka. Państwo tylko konserwuje zabytki - reszta szuka sponsorów. 4. Last państwowe - i tak zostanie przez dlugi czas bo polskie lasy nie nadają sie do prywatyzacji, nie stanowią jako całość towaru atrakcyjnego ze wzgl turystycznych. Jakieś pytania?

Gość gość
Osoby głosujące na Bronisława to patologiczna bezideowa masa której na niczym nie zależy.

Gość Myszka Mikke
gość dziś Osoby głosujące na Bronisława to patologiczna bezideowa masa której na niczym nie zależy x mylisz sie, osoby glosujące na Bronislawa głosują za swoją pozycją finansową i spoleczną, to osoby dobrze zarabiające albo otrzymujące wysokie emerytury, to w większości urzędnicy państwowi i korpo oraz biznesów opartych na systemie - np. doradcy podatkowi, firmy księgowe etc

Gość Tylko Korwin
8 milionów pasożytów utrzymujących się z państwa żeruje na drugiej połowie czyli 8 milionach pracujących w sektorze prywatnym płacących coraz wyższe podatki. III PRL-bis jest do zaorania i wyrzucenia na śmietnik historii.

Gość Myszka Mikke
Tylko Korwin dziś 8 milionów pasożytów utrzymujących się z państwa żeruje na drugiej połowie czyli 8 milionach pracujących w sektorze prywatnym płacących coraz wyższe podatki. III PRL-bis jest do zaorania i wyrzucenia na śmietnik historii. x dokładnie i dlatego nie należy sie spodziewać wysokich notowań KORWIN ale wejść przynajmniej do Sejmu. Lemingi które pasożytują na patologicznym systemie obudzą sie za ok 5 lat jak skończy sie kasa z UE - będą pierwszą grupą spoleczną ktora za to zapłaci brakiem pensji z budżetu, tak to sie skończy, wystarczy policzyć dane które sa dostępne

Gość gość
W takim kraju nie da się żyć, a w dłuższej perspektywie prowadzi to do napięć które muszą skończyć się jatką. Można to jeszcze zmienić na lepsze, ale coraz mniej możliwości, coraz mniej czasu. > Tak jest w każdym kraju europejskim i nie tylko.

Gość gość
NIKT o ZDROWYM umysle nie zaglosuje na komora, to przeciez logiczna dla zdrowych ludzi

Gość gość
oby ich szybciej szlag trafił ! posrane egoistyczne nie myślące pajace !

Gość gość
Nie martw się, to co Pan Janusz Korwin-Mikke chce wprowadzić to zlikwidowanie OBOWIĄZKOWYCH składek, ale te osoby którym należy się za odkładanie które teraz jest obowiązkowe przecież nic nie stracą, dalej będą otrzymywać to co im się należy. Wszystko wytłumaczył Pan Janusz. Wszystkie umowy które zostały zawiązane, nie zostaną zerwane, ale następni którzy będą dopiero zawiązywać umowy nie będą mieli przymusu. xxxSkoro nie będa mieli przymusu to z czego będa wypłacane zobowiązania ZUSu?

Gość Myszka Mikke
Shatyn dziś x Skoro nie będa mieli przymusu to z czego będa wypłacane zobowiązania ZUSu? x będzie osobny podatek emerytalny tylko dla osób które były w ZUSie, nie ma innego wyjścia. Ten podatek ze wzgl naturalnych będzie sie zmniejszał aż do całkowitego splacenia zobowiązań ZUSu. Nawet ty będziesz mógł korzystać ze swojej emerytury bo państwo rządzone przez KORWIN respektuje prawa nabyte :)

Gość gość
Piramida Finansowa zwana dla niepoznaki ZUS jest totalitarną socjalistyczną utopią oderwaną od rzeczywistości, a tym bardziej od obecnej demografii.

Gość gość
będzie osobny podatek emerytalny tylko dla osób które były w ZUSie, nie ma innego wyjścia. Ten podatek ze wzgl naturalnych będzie sie zmniejszał aż do całkowitego splacenia zobowiązań ZUSu. Nawet ty będziesz mógł korzystać ze swojej emerytury bo państwo rządzone przez KORWIN respektuje prawa nabyte xxPodatek? Nowy? :DI dla osób które były w ZUSie? A dla reszty?To już zupełnie odbiega od utopii k***inowej...+