Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka23x

Podejrzenie ciąży

Polecane posty

Gość Natka23x

Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy,zależy mi na poradzie dziewczyn,które być może przechodziły to co ja.. Otóż mam podejrzenia,że mogę być w ciąży. Teoretycznie jest to niemożliwe...ale.. 2 tygodnie przed okresem zaczęłam odczuwać silny ból w piersiach- niby normalna sprawa,jednak zawsze pobolewały mnie 4-5 dni przed...Najbardziej zaczął mnie zastanawiać wstręt do papierosów.Zawsze paliłam po kilka dziennie, od tygodnia-ani jednego...Zbyt często chodzę do toalety.Od kilku dni przechodzą mnie dreszcze,jest mi ciągle zimno. Czekam niecierpliwie na miesiączkę,ale chciałabym wiedzieć czy są to bezpośrednie objawy ciąży, czy mogą oznaczać jeszcze coś innego... Z góry Wam dziękuję za pomocne odpowiedzi :)

Witam też jestem tu nowa no i doświadczona nie jestem ponieważ nigdy nie byłam w ciąży ale mogę ci powiedzieć, że mam podobne objawy czyli częstomocz, wzdęcie, ból podbrzusza, ciągłe odbijanie i gazy. Piersi mnie nie bolą ale dreszcze też mam. Czytając na innych portalach to mogą być oznaki ciąży ale nie muszą. Dziś mam termin @ ale testu pod ręką brak, pozostaje czekać. A kiedy masz mieć spodziewaną miesiączkę? Myślę, że wtedy najlepiej wykonać test. Pozdrawiam

Gość Natka23x
Właśnie do okresu jeszcze 5 dni, czekam z niecierpliwością,zeby wykonać test...

A chcesz żeby to była ciąża? :-) W sumie w obu przypadkach czyli jak się chce i również jak się nie chce być w ciąży to najgorsze jest to czekanie...

Gość gość
Dziewczyny 2tygodnie przed @ nie ma jeszcze objawow ciazy. Sa takie same jak przedmiesiaczkowe. Czestomocz,mdlosci itd zaczyna sie dopiero po terminie @,ok.5.-6.tc. Nie wmawiajcie sobie objawow ciazowych,bo im bardziej sie nakrecacie tym bardziej one sie nasilaja. Po prostu w dniu spodziewanego okresu zrobcie test. Mozecie sprobowac z dwa dni wczesniej,ale on moze nie byc wiarygodny. Mi wyszedl pozytywny wlasnie dwa dni przed @. Objawy mialam takie same jak na miesiaczke. Moze tylko bylam bardziej nerwowa. Zrobilam test,bo tydzien przed terminiem @ dostalam plamienia dwudniowego.

Gość Natka23x
I tak i nie :) Nie planowaliśmy w najbliższym czasie,ale jeśli już by COŚ było to oczywiście byśmy się cieszyli ;)

Gość Natka23x
Gość. Oczywiście zgadzam się z Tobą. Ale u mnie sprawa wygląda troszke inaczej,bo w moim przypadku ( tak myśle) mogło dojść do zapłodnienia pod koniec grudnia. W styczniu miałam jednak okres,lecz był on troche "inny" niż pozostałe... Lecz nie robiłam wtedy jeszcze testu. Teraz po czasie mam objawy,lecz nie wiem czy właśnie ma to coś wspólnego z tamtą sytuacją...

Gość gość
Jezeli podejrzewasz,ze od grudnia mozesz byc w ciazy to zrob natychmiast test. Jesli wyjdzie pozytywny to przeciez musisz zaczac dbac o siebie, brac kwas foliowy, badac sie... Nie mozna podejrzewac ciazy od dwoch miesiecy i nic z tym nie robic.

Gość gość
Aaah pod koniec grudnia. Zle przeczytalam. Czyli i tak jak najbardziej mozesz zrobic test. I to jak najszybciej.

Gość Natka23x
Rozumiem,ale nie chodzi o to ,że podejrzewam ciąże od dwóch miesięcy. Dopiero teraz zaczęły pojawiać się objawy. I teraz przypuszczam,że od końca grudnia,bo to by było najbardziej prawdopodobne...Wtedy nie podejrzewałam nic no bo okres jako taki był. Jutro rano wykonam test :)

Gość invetti
Hej dziewczyny :) . podepnę się pod wasz temat. Mam pytanie. Okres spóźnia mi się jakieś 3 dni. wczoraj zrobiłam test ciążowy ale nie z porannego moczu (zaznacze że pij***ardzo duzo wody i czesto chodze do toalety) wynik wyszedl neagtywny. Dziś zrobiłam jeszcze jeden test z porannego moczu i po odczekaniu minuty zgodnie z instrukcją pokazała się druga kreska o wiele bladsza od pierwszej. Miałyście podobna sytuacje, jestem trochę zdezorientowana. Nie wiem kiedy zrobić ponownie test. Niestety nie ma możliwości w najbliższym czasie wybrać się do lekarza.

Gość gość
Hej dziewczyny mam pytanie dwa tygodnie przed okresem w śluzie pojawila mi sie krew, pożniej dostałam okresu który trwał połtora dnia a póżniej miałam tylko plamienie, bardzo czesto kręci mi sie w głowie i chodziłam do łazienki oddawać mocz i cały czas mam wydenty brzuch i tak dziwie boli mnie w podbrzuszu czy to mogą być objawy ciąży ??proszę o odpowiedz jak ktoś tu zagląda

Gość gość
Współżyjesz? Jeśli tak to może być ciąża. Zrób test!!

Gość gość
no własnie tak i bez zabezpieczenia