Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia2032014

Kefir a trądzik

Polecane posty

Hej dziewczyny, mam problem z trądzikiem . Za tydzień mam ferie i postanowiłam zrobić sobie taką dietę i chciałam pic codziennie kefir. Czy to naprawdę pomaga i czy na początku występuje wysyp ? Proszę pomóżcie bo nie wiem czy pic czy lepiej nie.

Gość JestFajnie
Jedną z najpopularniejszych metod jest maseczka z drożdży i mleka. Drożdże spożywcze są bogate w witaminy B, D, E i H oraz chrom i selen, dzięki czemu mają działanie przeciwtrądzikowe i oczyszczające. Innym produktem, który znajduje się w większości kuchni, jest miód. Działa antybakteryjnie, łagodząco i nawilżająco oraz przyczynia się do znacznego złagodzenia zmian trądzikowych. Poprawę wyglądu skóry dadzą również okłady z kefiru oraz maseczka z jajek. Kefir od wieków stosowany jest jako środek kojący podrażnioną skórę, natomiast maseczka z białka i soku z cytryny to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów niezbędnych osobom ze skłonnością do wykwitów. Sprawdź sobie również Serum punktowe na trądzik Bioliq ( na waptece ok. 8 zł za 15 ml). Jest skuteczne. Polecam :) Mam nadzieję, że Ci pomogłam.

Gość gość
Natalka studentko, na buziaku masz trądzik?