Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego lekarze tak dużo zarabiają

Polecane posty

Gość gość

? dlaczego ciągle im mało?

Gość gość
bo ciężko się uczą, potem ciężko pracują, specjalizacja. porównaj np takiego studenta socjologi co op/ier/dala się całe studia, imprezuje, a takiego medycyny co musi zakuwać, musi robic sekcje trupom itp. potem za grosze w szpitalu nawet po 20-30 godzin specjalizacja i dopiero wtedy zaczyna zarabiać.

Gość gość
bo sie ciezko uczyli i sa odpowiedzialni za ludzkie zycie-nie moga sie pomylic(mam na mysli lekarzy z powolania a nie z przypadku czy kaprysu rodzicow)i tak panstwowo nie zarabiaja adekwatnie do swojej pracy. jak sie lekarz pomyli to rodzina nie daruje,w innych zawodach pomylke tlumaczy sie ze to tez ludzie i ma prawo sie pomylic. lekarz natomiast lepiej aby sienie mylil bo juz nie ma mozliwosci wykonywania zawodu.nie tak latwo byc lekarzem to tylko z boku tak wyglada ze Maja dobrze,a ile ludzi Maja na sumieniu jak nie da rady uratowac i musza z tym zyc(caly czas mam na mysli lekarzy z powolania)

Gość gość
tobie też ciągle mało, dlaczego? i dlaczego nie zostałaś lekarzem skoro to tak łatwo i duża kasa?

Gość gość
moim zdaniem lekaze zarabiaja ok .... nauka wyrzeczenia . ja cała młodosc przestałem przebalowałem palac maryche , dzis zapierniczam za 2 tysiaki i nie ma za co tanczyc. moja kumpela liceum najlepsze potem medycyna i dizs jest stomatologiem. jak ona sie uczyła to nie balowała tylko siedziała w ksiazkach za to teraz tanczy na maxa. kazdy kowalem włąsnego losu. chciałbym cofnac czas.

dlatego, że wcześniej włożyli bardzo dużo pracy w naukę tego zawodu