Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

fitoestrogeny a owulacja

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam takie pytanie może ktoś się orientuje. Czy preparat Ligunin , który zawiera Ligniany lniane (fitoestrogeny) może zaburzyć cykl miesięczny , zablokowoać owulacje, obniżyć progesteron i opźnić miesiączkę?? Bo ma problem a wizytę u lekarza dopiero za dwa tyg i się zastanawiam. Od 8 mies staram się o drugie dziecko , byłam jakięś trzy mies temu na monitoringu cyklu i było wszystko ok , owulacja była, pęcherzyk pekł. Cykle miałam zawsze co do dnia regularne więc lekarka stwierdziła że jest w porządku i żeby się po prostu starać. No ale kolejne miesiące nic więc zaczełam sobie na włąsną kę szukac suplementów itd. A ze martwił mnie brak śluzu płodnego zaczełam brać wiesiołek i właśnie siemie lniane (ligulin na którym wprawdzie jest napisane że to na menopauze) , zrobiłam prolaktynę kontrolnie wynik 12 czyli jest ok , a w 8 dniu po owulacji zrobiłam poziom progesteronu zeby sprawdzić czy miałm owulację bo w sumie to nie wiem bo śluzu nie mam tylko tyle ze testu owu wychodzą pozytywnie i boli mnie wtedy na dole brzuch wiec wnioskuje ze owulacja nadchodzi ale progesteron wyszedł niski bo 4,95 a powiniem być minimum 10. A teraz już 33 dzień cyklu i niem mam @ a w ciązy na 100% nie jestem. A zawsze miałam regularne i się zastanawiam czy nie przedobrzyłam sobie tym liguninem??? Czy ktoś może coś wie na ten temat ??? Niby to reguluje gospodarke hormonalną ale ja w sumie nie mialam zaburzonej chyba:(((

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować