Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak urodze dziecko w irlandii to bedzie mialo od razu obywatelstwo tam

Polecane posty

Gość gość

mieszkam z chlopakiem w irlandii i tutaj tez pracujemy .jestesmy obydwoje polakami.. zamierzam urodzic tam dziecko i zastanawiam sie czy będzie mialo obywatelstwo irlandzkie??podobno tak tam jest..

Gość gość
nikt nie da waszemu bekartowi obywatelstwa Irlandskiego! to ze sie tam okocisz to nie ich problem

Gość gość
ale skoro tam pracujemy oboje legalnie itd..to chyba nasze dziecko dostanie obywatelstwo... prawda??bo urodzi sie na terenie irlandii..

Gość gość
pomyslalas ile taki porod bedzie kosztowal w Irlandii?myslisz ze to za darmo?dowiedz sie a nie rozkladaj d/////up/////sko do B/////zy/////kania-i kazesz innym placic za 3 min przyjemnosci..zaloze sie ze twoj facet nie jest "wytrwaly" w lozku..

Gość gość
tak, kazde dziecko urodzone na terenie danego panstwa, otrzymuja automatycznie obywatelstwo tego kraju

Gość gość
On sie nawet moze urodzic w NIGERII-nikogo to nie interesuje.Takich obywateli jak Polacy to nie zbyt chca w Irlandii..

Gość gość
w irlandii kazdy obywatel urodzony na terenie tego kraju ma obywatelstwo z automatu.wiem bo tu mieszkam.

Gość gość
Ja sie nie wtracam ale moze najpierw jakis slub .Dziecko bedzie mialo podwojne obywatelstwo i jesli nie wezmiesz ślubu to Bedzie to tylko Twoje dziecko ,Ty bdz miala do niego prawa.Ojcuec bdz musiał prawnie sie o to starać.

Gość gość
nic tylko rodza te bekarty tak jak by ich malo bylo.W Irlandii was nie nawidza.

Gość gość
to z kim ten bekart? z polakiem? z murzynem? z arabem?

Gość gość
PO CO SLUB...NIEPOTRZEBNY JEST.

Gość gość
nie bedzie mialo bo w Irlandii obowiazuje prawo krwi a nie ziemi. wpisz sobie w google irish citizenship i zobacz oficjalne strony rzadowe a nie pytasz na kafe.

Gość gość
Po pierwsze jakas idiotka sie tu wypowiadala,ze to bedzie kosztowalo :O jak rodzice tam pracuja i zyja nie placa za szpital jest w ubezpieczeniu debilko. x x x x nie wiem jak Irlandia ja mieszkam w Szkocji i tu dzieci ,rodzicow ktorzy sa tu 5 lat albo wiecej nie mniej maja prawo do paszportu brytyjskiego jak rodzice sa mniej niz 5 lat dziecko nie dostanie go od razu.tylko jak sobie zaaplikuj***adz rodzice.

Gość gość
was juz jest wszedzie pelno. mnozycie sie jak mrowki. je//*///biecie sie i tylko naciagacie obce kraje na koszta tym rozmnazaniem sie..

Gość gość
W UK nie ma jest prawo krwi czyli dziecko dostaje obywatelstwo skad pochodza rodzice no chyba,ze matka lub ojciec z tego krauj to inna sprawa kiedys bylo prawo ziemi ,ze gdzie sie urodziles tam dostawales paszport tego juz tu nie ma.

Gość gość
gość dziś was juz jest wszedzie pelno. mnozycie sie jak mrowki. je//*///biecie sie i tylko naciagacie obce kraje na koszta tym rozmnazaniem sie.. x x x x zal Ci d**e sciska ty sobie bieduj w PL ich stac na dziecko a nawet 5 jak sobie zechca a Ciebie nigdy nie bedzie stac a jak juz wpadniesz ,bo ciemnogrodzie nie wiesz co to antykoncepcja pewnie to albo sie wyskrobiesz nie legalnie,bo przeciez w pl to karalne :D:D:D albo urodzisz i bedziesz klepac biede dostaniesz 1000 zl wyprawke i 45 zl rodzinnego a twoj facet was za zadne skarby nie utrzyma

Gość gość
te dziw////***ki pojada za granice i mysla ze im sie odrazu wszystko nalezy. pisze ze bekarty nie dostana obywatelstwa. do polski jechac i rodzic te debile i niedojdy

Gość gość
22.44 i co ty takiego wiesz gdzie ja mieszkam i co robie,wrozka jestes? jezdzicie po calym swiecie ,okradacie ludzi,sprzedajecie wasze cialo,wykorzystujecie system panstwa w ktorym sie znajdujecie,popracujecie 2 lata i myslicie ze wam sie tyle samo nalezy co tubylca/ktorzy pracowali po 30,40,50?lat spier/////////////#dalaj jak najdalej

Gość gość
jasne !i jebną ci famfary ! kolejna królicza rodzina dziadów tępych na umyśle pleni się w kraju w którym nas się nienawidzi !! jedźcie pleńcie się sprzedajne mendy liżcie buty za granicą a Polskę olejcie bo wam lenie jeeebane nie dała socjalu ! po to tylko wyjeżdżacie ! nie dla pracy a dla socjalu wy prostaki ograniczone jesteście jak szarańcza i tak się was traktuje i tak też was się chce zwalczyć ! bo co to za człowiek który własny kraj zostawia i nic nie potrafi w nim zmienić a tylko uciekać tam gdzie dają ! tanie zera

Gość gość
Fakt ze traktuja nas na wyspach jak obywateli trzeciej kategorii,tak jak my kiedys Rumunów ......

Gość gość
:-)gość dziś jasne !i j**ną ci famfary ! kolejna królicza rodzina dziadów tępych na umyśle pleni się w kraju w którym nas się nienawidzi !! jedźcie pleńcie się sprzedajne mendy liżcie buty za granicą a Polskę olejcie bo wam lenie jeeebane nie dała socjalu ! po to tylko wyjeżdżacie ! nie dla pracy a dla socjalu wy prostaki ograniczone jesteście jak szarańcza i tak się was traktuje i tak też was się chce zwalczyć ! bo co to za człowiek który własny kraj zostawia i nic nie potrafi w nim zmienić a tylko uciekać tam gdzie dają ! tanie zera :-) WLASNIE O TO MI CHODZI,ze wyjada za granice,jezyka nie znaja i NIGDY SIE NIE POTRAFIA NAUCZYC,udaja bogaczy,jak by im socjal nie dal to by pod mostem mieszkali.Kradna co moga.W POLSCE nie oga znalezc pracy?BO TO LENIE I NIEUKI,uczyc im sie niechce,nikt nie ma skonczonej szkoly,nie maja zawodu,oszukuja kogo tylko moga,Wszyscy chca dostawac pieniadze za NIC.

Gość gość
W POLSCE nie Moga znalezc pracy nie szukaja EASY COME EASY GO

Gość gość
te osoby ktore zyja na socjalu?nagle sie zamknely i nic wjecej nie maja do powiedzenia/napisania.

Gość gość
00:04 i prawde piszesz a niech sie "rodzi "nawet w Betlejem - i tak rodzice nie sa obywatelami Irlandii.a po kiego palanta beda dawali waszym bekarta irlandskie obywatelstwo?takich pasozytow jak wy tam sa tysiace.

Gość gość
gdzie sa te "pasozyty" co zyja na socjalu? juz nic nie macie do powiedzenia?

Gość gość
chyba tak. nie sprawdzaj jednak takich informacji na kafeterii - najgłupszym możliwym forum, tylko w porządnych aktach prawnych. ja też mieszkam w irlandii i też zastanawiam się, czy tu nie urodzić... :) przeraża mnie tylko ta służba zdrowia, poród w tym kraju to może być koszmar. anyway, pozdrowienia z dublina! :)

Gość gość
Wyjechalam do UK na studia jako mloda osoba znam jezyk.Pracuje w szpitalu.Praca moich marzen jestem Polozna :) Mieszkam na wyspach juz 12 lat mam wlasny dom prawie splacony zostalo mi 2 lata kredytu.Jak widac nie kazdy wyjechal i oracuje w fabryce chciaz nie gardze kazdy zyje jak chce,Ale nie rozumiem nagonki polakow ,ktorzy zostali na tych co wyjechali.Czemu was to boli ,wiadomo ,ze jak Polak zrobic cos nie tak jest o tym glosno w Pl ,ale dzieje sie tez masa dobrych rzeczy o ktorych juz nikt nie napisze.Ja wybralam takie zycie moge wrocic dostane prace w zawodzie ,ale za jakie pieniadze ,tak za jakie ,podobno kasa nie jest wazna ,ale ja chce zyc a nie wegetowac.W PL jest ciezko kazdy to wie na wyspach tez moze nie jest kolorowo ,ale mozna zyc normalnie.Nie mam rodziny mam tylko mame ,ktora mieszka tu ze mna tzn nie daleko mnie.Jak musi byc ciezko,ze starsza kobieta ,ktora cale zycie zyla w pl tez chciala wyjechac,bo miala taka emeryture ,ze nie starczyloby jej na oplaty a gdzie leki gdzie rozrywka itd..Moja mama tez jest polozna :) Wiem,ze jest masa polakow co psuja ta opinie ,ale ja na to nic nie poradze musiecie pamietac,ze jak wyzywacie imigrantow nie wkladajcie ich do jednego worka.

Gość gość
jednej sie udalo i dobrze-ciesze sie ze ci sie powodzi. nie musisz bronic tych nierobow,ktorzy nic nie potrafia,sa leniwi i chca sie wzbogacic w ciagu miesiaca.Nikt na ciebie nie warczy.Jak tak jest zle w polsce jak piszesz to czyja wina?chyba nie moja-sami sobie glosujecie i wybieracie politykow,I DO KOGO MACIE PRETENSJE????znam polakow ktorzy ciagle cos kombinuja i kradna. Wiem ze nie wszyscy sa zlodziejami.Opini nigdzie nie maja dobrej.w latach 90 pracowali polacy u rolnika(w szklarni) nie pisze kraju.w jedna sobote rano pojechalo 2 i wyniesli caly sejf z pieniedzmi pod ich nieobecnosc(byli na targu sprzedawac warzywa?)co i ile bylo w sejfie tylko rolnik wie,ale ponoc byla rozpacz i facet dostal stroke/wylewu na same Boze Narodzenie)i tak POLACY SIE DORABIAJA ZA GRANICA.mam jeszcze wiele przypadkow ,nie bede o tym tu pisala.

Gość gość
oh zapomnialam napisac ze tu Rumana albo Litwina predzej zatrudnia jak polaka. Dzis sie mozecie przeprowadzic z Polski do Rumunii tam jest o wiele lepiej!

Gość gość
Bóg jest odpowiedzialny za wszelkie zło. Pozwala na biede, głod, choroby i morderstwa.