Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZDRADA DZIEŃ PRZED ŚLUBEM

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trakcie sporządzania dokumentacji do Kurii Metropolitarnej dot. unieważnienia małżeństwa. W związku z tym faktem mam pytanie czy unieważnienie małżeństwa jest równoznaczne z orzeczeniem o winie jednej ze stron, np. przyznanie przez współmałżonka o zdradzie dzień przed sakramentem. I czy w konsekwencji współmałżonek jako osoba " winna" ponosi jakieś konsekwencje z ramienia Kościoła . Pytam o to ponieważ mój współmałżonek nie chce podać prawdziwej przyczyny rozpadu małżeństwa, bo boi się, że nie będzie mógł już w pełni uczestniczyć w życiu Kościoła ( przyjmować komunie świętą, spowiadać się, zawrzeć ślub kościelny tydzień temu w zieliśmy ślub a wczoraj dowiedziałam się że dzień przed ślubem zdradził mnie z naszą świadkową, oczywiście powiedziałam jej mężowi mój dostał po mordzie zdrowo z czego się niezmiernie cieszę co robić muszę zadzwonić do księdza o radę. Łajdak myślał że powie mi a ja będę szczęśliwa

Gość gość
od kiedy to ksiadz odpedza grzesznikow od konfesjonalu? stopka: ryba pila? czy ryba mlot?

Gość gość
Przyczyna rozpadu to pierwsza rzecz którą trzeba podać,chyba ,że ma znajomego psychiatrę i wystawi mu tzw,zielone papiery. I wtedy może sobie unieważniać ile razy chce.

Gość gość
autorko, naprawdę dasz proboszczowi?:(

Gość gość
Jesteś na 100% pewna że zdradził i to ze świadkową?? Wiesz tydzień po ślubie to myślę że nie będziesz miała problemów z unieważnieniem malżeństwa ale chyba jednak musisz zapytać o radę księdza najlepiej takiego do którego masz zaufanie i który Cię nie wyśmieje że sama stwarzasz sobie problemy. No i chyba przede wszystkim Twój mąż musi sie do wszystkiego przyznać hmmm może nagrywaj rozmowy z nim żebyś w razie czego miała dowód jak on się wyprze. Bądź silna!!

Gość gość
ksiadz do ktorago mam zaufanie juz nie zyje stopka: tato dlaczego umarles tak wczesnie

Gość gość
dlaczego o takie sprawy pytasz na forum dla starych panien i prawiczków? Nie potrafisz znaleźć informacji w interneecie lub zadzwonić do Kurii? :)

Gość gość
dzień przed ślubem jeszcze nie był twoim mężem ;)