Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niepewnaaa11

ciąża

Polecane posty

Witajcie!Moja sytuacja wygląda tak: miesiączka spóźniała mi się kilka dni a więc zrobiłam test ciążowy płytkowy, wyszedł pozytywny, powtórzyłam go dla pewności i był znów pozytywny. Umówiłam się do lekarza aby potwierdzić ciążę , jednak mieszkam w UK i tu sprawa wygląda inaczej, mój lekarz rodzinny poinformował mnie, że w ciągu 2-3 tygodni skontaktuje sie ze mną położna i ona będzie prowadziła moją ciążę a na razie mam czekać bo jego zdaniem jestem w ciąży ale jest to ciąża wczesna. No więc czekam już prawie 2 tygodnie i jeszcze nikt nie przysłał mi żadnego listu ani nie dzwonił. Jednak zauważyłam, że z dnia na dzień poczułam się dużo lepiej a wcześniej miałam ochotę spać cały dzień, przestałam też odczuwać nudności. Z ciekawości zrobiłam wczoraj dwa testy i wyszły pozytywne ale ta druga kreska na obu była znacznie słabsza niz kiedy robiłam testy dwa tygodnie temu. Z moich wyliczeń wychodzi, ze właśnie powinnam rozpoczynać 7tc i zastanawiam sie czy to normalne. Czy któraś z Was tak miała?? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
ale o co chodzi... o to czy jesteś w ciąży, czy o brytyjską służbe zdrowia? Nie wiem jak tam jest - nie można odpłatnie zrobić badania krwi albo moczu na ciążę?

Gość gość
Najlepsza metoda antykoncepcji nie uprawiac seksu wiec po co to robisz?

Chodzi o moją ciążę, wspomniałam o służbie zdrowia bo chciałam tylko wskazać na to, ze nie mam co liczyć na to, ze zrobią mi jakieś badania. Muszę czekać i sama nie wiem ile jeszcze.. Spróbuję się dowiedzieć gdzie i jak mogę zrobić badania na własną rękę :) Jednak ta sytuacja wydaje mi sie dziwna i jestem ciekawa czy ktoś kiedyś spotkal się z czymś takim.

Dodam jeszcze, ze w ostatnim tygodniu przeszłam zatrucie pokarmowe chociaż nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. I proszę o wyrozumiałość i powstrzymanie się od komentarzy złośliwych . Byliśmy przekonani, ze jestem w ciąży, zarówno ja z mężem jak i lekarz a teraz troszkę się martwię.