Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Własnie miałam kontrole z ZUS

Polecane posty

Gość gość

ale nie było mnie w domu, była tato i powiedział ze poszłam do apteki a ja byłam w przychodni na probraniu krwi i w aptece i zapisac sie do okulisty miedzy wizyta zus a badaniami uplyneło 40 min jutro mam sie zgłosic do zus co mi moga zrobic? mam l4 chodzące

Gość gość
nic Ci nie zrobią, na wakacjach nie byłaś, więc jedynie wytłumaczysz się i tyle, spokojnie, nie stresuj się

Gość gość
Ej, ja też mam chodzące i myślałam, że nie mogą przyjść, tzn. nie mają po co? Bo jak chodzące, to przecież w domu nie musisz siedzieć.

Gość gość
wiec w czym problem? Mozesz isc do osrodka, zeby dali Ci zaswiadczenie, ze bylas na badaniach...ja bym tak zrobila, a i nie jestes przeciez obloznie chora i mialas prawo isc na badania, do apteki iotd

Gość gość
A z apteki też ma donosić jakieś poświadczenia, że była???

Gość gość
mam paragon z apteki, karteczke z zapisem do internisty i paragon za badania z krwii bo to prywatnie robiłam

Gość gość
No to pewnie poproszą, abyś im przedstawiła. Sprawdzą czy godziny się zgadzają. Ale dla mnie to chore, a gdybyś była tylko w aptece? Nie masz obowiązku zabierania paragonu, to wtedy co? Zasiłek cofną? Na podstawie podejrzeń, że byłaś na lodach, a nie po leki?

Gość gość
ja juz nie wiem ale boje sie jak cholera bo oni sa straszni i sie czepiają byle czego

Spokojnie ;) Panikować mona jak byś miała L4 leżąca a Ciebie w domu nie ma. A tak ? Nie ma co świrować.

Gość gość
Bez sensu - a co, na L4 chodzącym nie możesz iść na spacer dla zdrowia? masz się w domu kisić? co za głupota

Gość gość
12:43 tez masz pielucvhowe zapalenie mozgowia?

Gość gość
Te kontrole z ZUS to też powinny zostać uporządkowane, bo póki co nie ma konkretnych wskazań i zakazów dot. L4 i jesteśmy uzależnione od widzimisię urzędasów. Może łaskawie tej Pani odpuścimy, a ta ma spoko wytłumaczenie, ale wstrzymamy jej wypłaty. Bzdety na patyku, niech no tylko do mnie przyjdą.

Gość gość
a jak mnie raz skontrolowali to znów mogą? przeciez ja sie w domu zanudze moge chodzic to sobie czasami chodze na spacery, na zakupy cos dla dziecka juz pokupowac, do kolezanki tez w ciazy na plotki to co nie mozna???

Gość gość
Chodzenie po śpioszki lub rano po bułki, to chyba różnica niż dźwiganie w pracy kilku kg będąc sprzedawcą w sklepie??? Jesli lekarz zalecił dźwiganie do kg i to zdyskwalifikowało mnie jako pracownika, to co? Spacer po parku też już mi się nie należy? Albo kupno ubranek dla maleństwa???

Gość gość
wg zus musisz być cały czas w domu na L4. Możesz wyjść tylko po podstawowe produkty i do apteki na l4 chodzącym ! Od którego tygodnia jesteś na l4 i ile już jesteś na nim?

Gość gość
teraz leci mi 20 tydzien a poszłam w 5 tyg na poczatku bralam tez antybiotyki bo mialam liczne bakterie w moczu

Gość gość
no to beda cie nawiedzac jeszcze 2-3 razy.

Gość gość
A jak na się l4 leżące to nie można iść do lekarza ani apteki? :-) wesoły kraj :-)

Gość gość
Nic im nie musisz przedstawiać. Równie dobrze możesz powiedzieć, że byłaś na basenie, bo lekarz zalecił Ci dużo ruchu i relaksu. Też to przerabiałam.

Gość gość
A jaka masz umowę tzn. na czas określony czy nieokreślony? Czy działalność?

Gość gość
na czas nieokreslony, pracuje juz 9 lat w tej samej firmie i od poczatku mam taka umowe

Gość gośćkamila kamilalal
ja na l4 leżacym od 2 tygodnia ciazy jestem. Prywatnie do mojego ginekologa chodze. Mam leżace a wiec mam caly czas lezec a wiec i do drzwi podniesc sie im otworzyc nie moglam. Byli 2 razy i za kazdym razem mnie nie było, bo oczywiscie jestem w świetnej formie i pewnie bylam gdzies na zakupach czy plotkach:) Do Zusu zanioslam przeslalam poczta zaswiadczenia za te 2 razy, ze bylam w ciezkim stanie i absuolynt zakaz poruszania sie miala. oczywicie moj ginekolog mi wydal. wiec prywatnie idzcie, wizyta 100zł a ile macie kasy za nic nie robienie w domu. ja od 2 tygodnia ciazy leze i pachne :)

przesłałam poleconym pocztą, a nie zaniosłam. A teraz mam termin na 10 marca wiec juz czekam i sie niecierpliwie :)

Gość gość
od 2 tygodnia ciąży?:D:D:D:DD: padłam rekordzistka nierób:D:D:

tak moja ciaza byla baaardzo zagrozona juz od poczecia :D a co mialam sie wysilac i pracowac kilka tygodni extra bez sensu jak od 2 tyg moglam juz pojsc na l4 :)

Gość gość
od dnia owulacji poszłaś czy w 4tc?

poszłam od 2 tc, z tym od dnia poczecia to zart byl oczywiscie :)

Gość gość
czyli od 4tc, bo ciążę liczy się od dnia ost. okresu. A to szybko lekarz potwierdził ciążę.

Gość gość
Ale 2tc to wlasnie data poczecia... nie wiesz jak sie liczy tygodnie ciazy? podejrzewam,ze chodzilo Ci o 6tc (2 tygodnie od terminu miesiaczki)

tak wiem zgadza sie.. w sumie masz racje. wiec od 4 tygodnia a nie 2 pomylilo mi sie. Wiec juz moze rekordzistka nie jestem :)