Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytylyscie w pierwszej polowie ciazy? a ile w II?

Polecane posty

Gość gość

Witam ile przytylyscie w I polowie ciazy liczac ze ta trwa do 20 tyg? A ile w drugiej polowie?

Gość gość
W pierwszej nic tylko schudlam 3kg a w drugiej 11kg przytylam:)

Ja przez całą ciążę przytyłam 6,7kg. Corka wazyla 3100. Po ciazy ważyłam 6kg mniej niż przed nią. Pozdrawiam

Gość gość
Jakie z Was chudziny. Do 20 tygodnia nic nie przytyc? Przeciez to 4-5 miesiac. Ja przytylam 5kg i sie obawiam ze jak sie teraz zacznie tycie to znowu skoncze na duzym plusie. Dziekuje nie polecam.

Gość gość
i oczywiscie tradycyjnie przy pytaniu o wagę pojawia się taka, co to waży po ciąży mniej, niż przed :D, zrozumialas treść pytania?

Gość gość
1. 19 2.13

Gość gość
Dokladnie, wiedzialam ze jak zadam to pytanie to zawsze jest odpowiedz schudly w ciazy sensownie sie odzywiajac taka genetyka :)))) tylko szkoda ze jak ide na plac zabaw to te z malymi dziecmi dwa miejsce na lawce zajmuja. Celebrytki od 7 bolesci.

Gość gość
yyy ja pisałam 11:47 , źle przeczytałam, myślałam że pytasz ile przytyłam w pierwszej, a ile w drugiej ciąży :D

Gość aniqe23
W pierwszej połowie ciąży zwykle się wymiotuje i nie ma apetytu na nic przynajmniej u mnie tak było i też na początku schudłam a od 16 tygodnia waga rosła

Gość gość
Nie wiem ile w pierwszej a ile w drugiej połowie ciąży ale ogólnie 14kg na + :) no cóż i idealna tez nie jestem bo ważę więcej niż przed ciąża a nie spadły mi kg zaraz po porodzie jak większości tu :p

Gość gość
ja jestem w 21 tyg ciąży i przytyłam 4 kg, mam nadzieje że tyle samo przytyję w drugiej połowie i na tym bedzie koniec ;) Żałosne kobiety jesteście pisząc że nic nie przytyłam albo schudłam itd... To ciekawe dlaczego 99% mamusiek to chodzące słonice co?? :D kogo wy chcecie oszukać? Nikt nie jest slepy i widzimy doskonale co chodzi po ulicach :D Kruszynki haha :D

Gość gość
Do 16 tyg owszem schudlam 4 kg, no ale jak sie jeść nie mogło, to nic dziwnego, teraz kończę 26 tc i te 4 kg wróciły plus jeszcze 3, najbardziej boję sie 3 trymestru

Gość gość
te co nie przytyły zapomniały napisać z jaką wagą startowały, ot i cała tajemnica. Ja zaczynałam ciążę z 20kg nadwagą, teraz na końcówce 38 tygodnia ważę tylko 1kg więcej niż przed, po porodzie pewnie zejdzie mi z 7-10kg więc schudnę ale mimo tego dalej będę mieć nadwagę tyle ze mniejsza.

Gość gość
ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, nie pamiętam dokładnie po ile w pierwszej i drugiej połowie, teraz jestem w 17 tygodniu - przytyłam kilogram,mam nadzieję że do 20 nie dojdę ;)

Gość gość
W pierwszej połowie przytyłam ok 3 kg. Łącznie 11. Najwięcej i najszybciej rosłam w 8 miesiącu. Nie wymiotowałam na Poczatku ciąży, więc też nic nie schudłam. I trymestr przypadł mi na lato, wiec jadlam mnóstwo warzyw i owoców, później nie miałam zachcianek, a z tymi które miałam dałam radę opanować. Szczerze to pilnowałam sie z jedzeniem, bo moja mama przytyła ze mną 20 kg i bałam się, że historia zatoczy koło:) Po powrocie do domu ze szpitala miałam na plusie tylko 1,5 kg. Teraz, po 2 latach ważę 3 kg mniej niż przed ciążą. Karmiłam rok, ale dietę trzymałam tylko przez 2 miesiace. Myślę, że nie ma reguły na tycie w ciąży i jest to nieprzewidywalne. Nie przytyłam dużo, nie miałam ani jednego rozstępu, za to porobiły mi sie żylaki, które są u nas dziedziczne. Nie wiem co gorsze.

Gość gość
Moze nie kazd. Wp*****la za dwoje cala ciaze tylam mialam mnóstwo wód. Efektem tego bylo to ze spuchlam bardzo. Na porodowce piguly myslaly ze Beda plywac w moich wodach ;) przytyłam 30kg ;) Na dzien dzisiejszy jestem 9 msc po porodzie i zostalo mi ok. 3 kg ;)

Gość gość
Okolo 4 kg

Gość gość
w 1 przytyłam 3 kg, a w 2 - 6 kg

Gość gość
Ja tez p[odczas calej ciazy przytylam prawie 30kg i to wcale nie dlatego,ze sie objadalam samo dziecko wazylo prawie 5 kg dokladnie 4.890 dlugi 60cm.Od porodu minely juz 4 lata i ani sladu nadwagi :)

Gość gość
Gosc z 13.01 Nie wierze... Cala ciaze tylko 3 kg?? To co ty urodzilas kilogramowe dziecko? Gdzie waga lozyska wody itd... Naprawde nie chce mi sie wierzyć...

Gość gość
1 - polowa, 2 - polowa :) czytaj nazwe tematu

Gość gość
Widze ze jednak gorsze nadchodzi w 2 połowie ciazy :(

Gość gość
Ano ok. Tylko tak to napisalas jakby w pierwszej ciazy 3 a w drugiej 6.

Gość gość
no spoko ;) tylko wyjasniam :) Ja przed 1 ciaza wazylam 48 kg, a po 4 mc od porodu wazylam juz 45.

Gość gość
Widać ze jak ktoś w pierwszej połowie przytył 5kg to w drugiej przytyje powiedzmy 7kg bo w tej 2 połowie jednak z dziecka 300 gram robi sie 3 kg ponad wiec siła rzeczy trzeba więcej przytyć. Innymi słowy 12 kg na plusie to nie 9 czy 6 jak ktoś tu pisał.

Gość gość
no ja przytyłam 9 kg. A dziecko urodzilo sie z waga 3290. Wiec realne jest :)

Gość gość
Oczywiscie, że gorsze nadchodzi w 2 polowie, ja w calej ciąży przytylam 11 kg. Obecnie waga 2 kg wiecej niz przed ciaza.i jestem w drugiej ciazy.mam cukrzyce ciazowa , wiec okropnie restrykcyjna dieta.sama jestem ciekawa ile teraz ..chociaz wole sie opychac niz ciagle glodna chodzic tak jak teraz :/

Gość gość
Do gościa wyżej przytyłas 9 z tego pewnie tylko 3 w pierwszej połowie ;/

Gość gość
13:30 - ja też jestem teraz w 2 ciazy :) tylko ze jestem w 5 tyg - no niestety... jem tylko sniadania bo pozniej mi caly czas nie dobrze.. :( schudlam 2,5 kg .

Gość gość
do 20 tyg - 4 kg do teraz 36 tydz - kolejne 10 kg (4kg w ciągu ostatnich 6 tyg, zatrzymanie wody) W pierwszej połowie ciąży bardzo mało zazwyczaj przybywa, bo i dzieciaczek waży 250-300 gram w 20 tygodniu, najbardziej waga skacze w 8-9 msc bo dziecko rosnie, woda sie zatrzymuje itp. moj w 36tyg waży prawie 3 kg wg usg Ps. w 20tyg, po mało której dziewczynie w luznych ciuchach widać ciąże..