Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duża potliwość stóp. Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Moze ktoś tutaj również ma taki problem? Jak sobie radzicie? Przetestowałam już chyba wszystkie kosmetyki oraz talki jakie są dostępne w sklepach oraz aptekach. Totalnie nie wiem co dalej. Lekarz rodzinny powiedzial mi,ze tak to już jest u niektórych. Sama się z tym nie zgadzam ponieważ jest to bardzo krępujące jak u kogoś trzeba zdjąć obuwie. Może są jakieś zabiegi? Ewentualnie jakbyście mogli polecic jakiegoś specjalistę z Warszawy to również byłabym wdzięczna .

Gość chenga9
Jakie skarpetki nosisz? Jeśli z materiałów sztucznych to bardzo często mogą one powodować właśnie taką potliwość stóp. Może warto byłoby również wybrać się na zabiegi elektroforezy? Sama miałam taki problem w zeszłym roku. Robiłam w Warszawie na Wyszyńskiego i pomogło o niebo lepiej niż jakiekolwiek środki.

Gość gość
Miałam ten problem ,zwróć uwagę że pisze w czasie przeszłym.Podobnie jak ty przerobiłam wszystko co było w aptece na ten temat .I co i nic ,podobnie jak u ciebie.Aż w końcu starsza pani doradziła mi żeby spróbować kąpieli stóp w wodzie z dodatkiem tzw gencjany .To wreszcie pomogło , Kuracja trwała około roku ,ale obecnie od paru już lat problem mam już z głowy.Pomocz tak nogi przez tydzień wieczorem .Teraz jest dobry okres ,gdyż można chodzić w skarpetach.Następnie gdy problem wróci ponownie tygodniowa kuracja , i tak do skutku aż twoje stopy zaczną prowadzić zadawalającą cię gospodarkę gruczołów stóp.Powodzenia

Gość gość
mojemu mężowi bardzo pociły się stopy i strasznie śmierdziały,stosował różne kosmetyki między innymi etiaxil,uro ale nic nie pomagało az znajomy polecił zasypkę do stóp nivelazione...mąż sypał do skarpet i butów i jak ręką odjął...teraz używa raz na 3-4 dni i nogi nie smierdzą..może spróbuj jesli jeszcze tego nie miałas

Gość gość
W biedronce jest taki żel lub krem do stop w zielono bialej tubce za ok.5zl. Mi pomógł i nie mam problemu nawet latem.

Gość gość
Hej. Tutaj autorka. Dzięki za wszystkie informacje. Właśnie próbowałam przeróżnych talków oraz maści. Wydałam na to małą fortunę. Niektóre były skuteczne, inne mniej ale po dwóch godzinach stopy i tak się pociły. Człowiek pracuje cały dzień w butach , nie zawsze jest w stanie zabrać się za pielęgnację Zainteresował mnie ten zabieg elektroforezy. Na czym to mniej więcej polega? I czy jest to jednorazowe czy trzeba na to chodzić przez jakiś czas?

Gość chenga9
Zanurzasz stopy w wanience, przez którą przepływa prąd stały. Nie martw się, nic nie boli ;) Praktycznie nic nie czujesz. Może momentami lekkie mrowienie. Musisz wybrać się na kilka zabiegów. Optymalnie to tak od 5 do 10 w zależności od wybranej osoby. U mnie wystarczyło już 5 i czułam bardzo dużą ulgę.

Gość adrianna455
Chenga jeśli nadal czytasz ten temat to czy mogłabyś napisać gdzie konkretnie miałaś to przeprowadzane ? Sama byłabym bardzo zainteresowana ponieawż również przetestowałam już miliony przeróżnych maści czy pudrów i nic nie było skuteczne tak więc może być to dla mnie ostatnia deska ratunku. Naczytałam się trochę o tym zabiegu, ludzie sobie go ogólnie polecają tak wiec może i bym się zdecydowała. A i jeszcze jaki jest tego koszt?

Gość chenga9
Tutaj masz kontakt do podologa, do którego chodziłam: http://www.podolog-warszawa.pl/ ( pytaj się o panią Katarzynę Gaździcką). Znajdziesz tam w odpowiedniej zakładce wszystko na temat tego zabiegu. Jak się go dokładnie wykonuje, na czym polega tak więc poczytaj sobie. Nie ma sensu abym tutaj opisywała. Zabiegi to koszt ok 70 zł za jeden ale jak kupujesz w pakiecie to jest o wiele taniej. Podolog powinna Ci powiedzieć z jaką częstototliwością trzeba na to chodzić.

Gość gość Ela
Jeśli ktoś jest zainteresowany zbiegami jonoforezy na nadmierną potliwość stóp to proszę o kontakt. W styczniu będę wykonywać takie zabiegi na ochotnikach (zupełnie bezpłatnie!) w ramach swojej pracy magisterskiej. Jest to oferta dla osób z Poznania.

Gość torreador

Znam problem, bardzo mi pomaga zabieg ozonowy. Sprawdźcie sobie szczegóły na stronie Centrum Leczenia Ran Metodą Ozonoterapii. Mieszczą się w Warszawie. Zanim poznałem ich metodę to wiecznie miałem problem z nadpotliwością a teraz wszystko mam już pod kontrolą.