Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dymeckyyy

Róźnice w fasonie butów

Polecane posty

Gość Dymeckyyy

Witam, kupiłem buty za 350 w sklepie nike, buty są ze skóry i wszystko ładnie pięknie gdyby nie to że prawy but strasznie mnie obciera na zgięciu palców. Do reklamacji to raczej za mały argument. Teraz z koleji zauważyłem różnice w fasonie butów tzn. różnią się np odległością szycia od podeszwy, tzn lewy ma szycia wyżej a prawy niżej i wydaje mi się że dlatego ten prawy mnie obciera. Patrząc również w środku na etykietce gdzie podany jest rozmiar itp, podana jest również data produkcji i daty różnią się a więc buty nie są od pary. Zauważyłem to po 3,5 miesiącach od zakupu butów. Czy na tej podstawie można je oddać do reklamcji ?

Gość gość
Ja myślę, że można spróbować. Sprzedawca celowo wprowadził cię w błąd i zataił fakt, że buty są z różnych par. Możesz powiedzieć, że nie użytkowałeś tych butów od razu, tylko dopiero nosisz je od miesiąca i nie możesz ich rozchodzić. Zażądaj nowej pary lub zwrotu gotówki. Reklamację sklep musi przyjąć. Pewnie nie będzie problemu.

Gość Dymeckyyy
Z tego co się orientuje to nawet nie trzeba wciskać kitów bo do 6 miesięcy w razie towaru niezgodnego z umową muszą towar wymienić ale kwestia tego czy to się kwalifikuje bo może w butach od pary również zdarzaja się jakies różnice w fasonach, tego nie wiem, ale tutaj dochodzą jeszcze te daty na etykietce ( w sumie nie wiem co to za daty ) wydaje mi sie że to jakas data produkcji + data transportu bo są dwie w każdym z butów. To mi daje podstawy myśleć iż buty są nie od pary, a to że buty już chodzone to nie ma znaczenia.

Gość gość
Zajrzyj na Eobuwie. W razie czego zgłoś obsłudze, jak coś będzie nie tak. Jestem pewna, że wyjaśnią wszystko szybko.

Gość Dymeckyyy
ze co ? czemu na eobuwie ?

Gość gość
To wywaliłaś z tym eobuwie. Kozak reklama :D hahah A co do sprawy butów to ja bym reklamowała i powinni uznać. Może nie warto kupować najaczy za 350 zeta tylko kupić taniej w necie np na http://allinside.pl/ i nie będzie szkoda pieniędzy jak coś nie tak będzie? ;)

Gość gość
najlepiej to sie ubierac jak ta panienka w filmiku 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE