Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dużo przytyłam?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 32 tyg i do tej pory przytyłam 6kg czy to dużo ? Ile jeszcze mogę przytyć? A jak jest lub bylo z wasza waga?

Gość gość
wszystko zalezy jaka mialas wage przed ciaza i to że najwiecej tyje sie w ostatnim trymestrze. I to czy masz wage w normie powie Ci Twoj gin na wizycie kontrolnej

Gość gość
no właśnie, jaką miałaś wagę przed ciążą i jaki wzrost?

Gość gość
to prowokacja? w 32 tyg wieksosc kobiet ma na plusie 8-15 kg. chyba ze naprawde nie jarzysz, 6 kg to malo. ja w ciagu calej ciazy przytylam 6.5 kg. ale jesli wynika masz ok to nie jest za malo. nie zadawaj glupich pytan.

Gość gość
Olej..ciesz sie z bycia w ciąży. Kazda kobieta jest inna kazda ciaze jest z inna. Jedna jedząc to samo tyje 6kg a inna 20kg. Wszystko co chcesz stracisz po ciąży jak tylko będziesz chciala. Nie przejmuj sie tyciem. Wazne byś dostarczala dobre produkty dziecku. Owoce warzywa mięso mleko kasze ryze. Jak masz dobre wyniki morfologii to wszystko jest ok. Jak możesz ruszaj sie troche i ciesz sie z dziecka

Gość gość
6 kg to wcale nie mało, jeżeli autorka była przy kości :) grubaski czasami wręcz chudną podczas ciąży, bo w końcu zaczynają się zdrowo odżywiać. Wszystko zależy od BMI, poczytajcie sobie. Kobieta o odpowiedniej wadze powinna przytyć ok 12-16 kg. Z niedowagą - więcej. Z nadwagą - mniej, albo i wcale :)