Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa komentuje zakup wózka dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
"ja na słowa "nie za wcześnie" odpowiedziałabym "a co, miałam czekać, aż się babcia łaskawie dołoży?'' x Tyle, że autorka tego nie usłyszała od teściowej ;)

Gość gość
autorka nie usłyszała, ale jej mąż usłyszał

Gość gość
To mógł synuś mamusi tak odpowiedzieć! Tyle tylko, że synuś jest na łańcuszku u mamusi i nie potrafi nic powiedzieć. O przepraszam - powiedział swojej ciężarnej żonie. Po prostu geniusz!

Gość gość
jak tesciowa tak wierzy w zabobony, to powiedz jej ze słyszałas zabobon że to dziadkowie kupują wózek dla wnuka i że wszyscy tak robią

Gość gość
Autorko - zamiast przejmować się tym, co powiedziała teściowa - idź lepiej na spacer :)

Gość gość
Moja też tak gderała. Modliłam się żeby to się skończyło i po 2 latach Bóg mnie wysłuchał i ją zabrał.

Gość gość
Zabierze Ci coś jeszcze - coś, co masz najcenniejszego i najdroższego.

Gość gość
wózek?

Gość gość
Czyżby?

Gość gość
nie ma sie co przejmowac tesciowa ;) ja swoja słucham jednym uchem ;) a co do wozka to zdecydowałam sie na model primo marki riko i nie załuj****ardzo fajny i bezpieczny wózek :)

Gość gość
wy jestescie chore, sfrustrowane wszystkie tu na forum. Na kazdy, kazdy jeden watek musicie odpowiadac atakiem, ublizaniem, wysmiewaniem sie z autora, autorki. Co za ludzie tu pisza? wszyscy jesteście tak strasznie niedowartosciowani, ze poprawiacie sobie nastroj dowalajac innym? szkoda mi was bardzo,nie jestem autorka tego tematu A do autorki: ja na moja tesciowa jestem uczulona i jakby cos takiego powiedziala to tez bym sie wkurzyla. To normalne, ze maz ci o tym powiedzial. Lepiej zeby przemilczal i kryl mamusie?? jakby tak zrobil to wszystkie jak jedna napisalby ze fajtlapa, maminsynek, itp, hehe

Gość gość
Ja też się nasłuchałam od teściowej i to wprost, że za wcześnie, a że dlaczego wszystko takie dziewczece jak przeciez moze to byc chłopak, a po co tak sie spieszyc bo ona to urodzila i 2 tygodnie po terminie, na nicsie zdały tłumaczenia, że wg lekarza urodze wczesniej i tak tez sie stalo zreszta, ze przy terazniejszej technologii plec dziecka widać bardzo wyraznie, ale coz, , tyle jej ze sobie pogadala, na wozek tez bo ponoc kupilam za ciemny, wogole szarymi smutny, trudno taki mi sie podobal, mam model Mondo z Expandera to model 3w1 co tez tesciowej nie pasowalo, bo za jej czasow...bla...bla..nie przejmuj się ;-)

Gość gość
Ale po co wy sie tlumaczycie ???.Mnie guzik obchodzilo zdanie tak mojej mamy jak i tesciowej. Jasno im powiedzialam .Mialyscie swoj czas na decydowanie o dzieciach ,teraz to moj czas .Koniec kropka .Wyboru nie mialy ,musialy zaakceptowac moje zdanie .

Gość gość
tu autorka dzięki za wsparcie u mnie będzie dziewusia, ale odnośnie płci to tez sie nasłuchałam i to tylko od teściowej, tylko ona ma wąty do usg, że to niewiarygodne badanie, bo u kogośtam X lat temu pokazało, ze miał być chłopak, a urodziła się dziewczynka na nic się zdały tłumaczenia, ze mogła sie pępowina zawinąć i lekarz odczytał to jako siusiaka i ze w druga stronę to raczej niemożliwe sie pomylić, skoro u mnie 4 róznych lekarzy widzi dziewczynkę ale ona i tak wie swoje

Gość gość
ale my sie nie tłumaczymy, tylko to boli, jak zamiast wsparcia i pomocy masz wiecznie szukanie dziury w całym i wbijanie szpili przy każdej możliwej okazji boli tym bardziej, jak poczytasz w watku co inni dostali na start od rodziców i teściów

Gość gość
do zwolenniczki zdecydowaliśmy i kupiliśmy z mężem jeżeli jego matka się do tego nie przyłożyła, ani radą czy pomoca w wyborze, ani finansowo, to po jakiego grzyba komentuje??? byłabym w stanie zrozumiec jej wymówki, jakby dała kasę na konkretny i wybrany przez siebie wózek, a my kupilibyśmy inny

Gość gość
Kobieto ! szukasz problemów, tam gdzie ich nie ma. Przynudzasz strasznie !

no właśnie, kupiliście z mężem, więc dlaczego uważasz, że to Ciebie obgaduje? Chyba Was jeśli już :) To po pierwsze. Po drugie- czy moze wypowiadać swoja opinie tylko jeśli kasę dolożyła? To śmieszne. I teściowe i mamy już takie są- przeważnie "wiedzą lepiej". Moja teściowa też mówiła, ze za wcześnie kupujemy, że do wózka czerwoną wstazke musimy przyczepić, że synek powinien w czapce chodzić, ze za lekko ubrany. No i? Częsć rad można przemyśleć, część olać- więcej luzu, naprawdę :)

Gość gość
może nie każdy jest taki wygadany jak wy albo potrafiący olewać niektórym jest przykro na takie niezasłużone uwagi i czują się z tym źle nie po każdym spływa jak po kaczce ja na przykład rozumiem autorkę, sama mam taką teściową, jakbym jej coś odpowiedziała, to byłaby wielka obraza majestatu

Gość gość
a ja mam taką teściową, która się nami nie interesuje i nie pomaga, ale kiedyś raz ja poprosiłam, aby przyszła podlać kwiaty jak nas nie będzie, mieszka 5 min drogi dalej, jest na emeryturze i dla niej to nie problem pech chciał, ze wchodząc do naszego bloku spotkała swoja znajomą, która regularnie przychodzi prowadzić dom (sprzątać, gotowac) swojej synowej, mieszkajacej 2 piętra nad nami tesciowa chciała sie przed nią popisać, ze też u nas robi i pomaga (choć to nieprawda) i zaczeła miyc okna, prac i prasowac firanki, tak, aby tamta znajoma widziała nie było to potrzebne, bo ja miałam to zrobione dosłownie 3 dni wczesniej tak prasowała, ze spaliła nam jedna firankę, na szczęście w rogu jak wróciliśmy i to zobaczyliśmy, mąż zapytał jej o co chodzi, a ona się wyparła w zywe oczy na szczescie sama sąsiadka nam powiedziała, jak to teściowa "tańczyła" w oknie tak aby cały blok ją widział

ale po co coś odpowiadać? Nie bardzo rozumiem.. Nie chodzi o wygadanie, czy olewanie. Po prostu albo człowiek działa w zgodzie ze sobą, tak, jak lubi- albo robi mu się przykro, bo ktoś zapyta czy nie za wcześnie na wózek.

Gość gość
kafeteriane histeryczki buhahaha

Gość gość
wielkie mi halo bo teściowa powiedziała.... Juz cie tak wszystko boli co teściowa twoja komentuje? Takie pierdoły, a ty siedzisz i szukasz dziury w całym. Na szczęście niedługo nie bedziesz miała czasu tutaj siedziec i bzdurami nas zajmować.

Gość gość
Moja mama tez powiedziała że za wcześnie kupiłam wózek (dwa miesiące przed porodem) to po prostu zbyłam to milczeniem i po problemie. Zeby od razu temat na forum zakładać?:D no tak gimbaza zaczeła się rozmnażać

Gość gość
No już wyzywajcie autorkę od histeryczek tylko dlatego,że zapytała na forum. Może teściowa serio jest upierdliwa?