Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniahania82

przekarmianie dziecka

Polecane posty

Hej dziewczyny. Jestem mamą 8 miesięcznego synka. Wazy 11,5 kg. Zaznaczam że urodził się duży bo 4300. Nie mam pewności czy dobrze go karmię. Ktoś zwrócił mi uwagę na to że mały ciągle cos je i chyba za dużo jedzenia mu podaje. Oto nasz schemat: 8- kaszka 150 ml 10- owoce np. banan z jabłkiem 13- obiadem, zazwyczaj zupka z warzywami i z mięsem 16- jogurt z biszkoptem lub dwa herbatniki 19- mleko180 ml - karmię mm 24- 150 ml mleka- jeszcze buzi się głodny ale zmniejszam stopniowo ilość ml żeby ten posiłek wyeliminować 5- 180 ml mleka Dziecko je chętnie i na siłę nie wypycham jedzenia. Proszę o opinie.

Gość gość
Je normalnie, nie daj sobie wmówić. Teraz dziecko intensywnie rośnie, więc potrzebuje sporo jedzenia. Koło 2 roku życia może nastąpić spadek apetytu, wtedy się nasłuchasz, że mało je :D

Gość gość
moim zdaniem jest Ok ale przerwa nocna jest za krótka, to nie noworodek że nie wytrzyma nocy. Karmisz go o 24-tej a potem już o 5 rano? ja bym to 5 rano na 7 próbowała przesunąć albo tą 24.

Dzięki dziewczyny. Tak jak pisalam to karmienie o 24 wyeliminuje. A 5 rano karmię bo moje dziecię wstaje codziennie o 4!;-) więc krzyczy o butlę godzinę po wstaniu.

Gość gość
nie przejmuj się docinkami. ja nie wiem, jak dziecku zmniejszyć ilość jedzenia skoro się dopomina. jedynie co:jogurt naturalny czy owocowy? bo w owocowym juz jest cukru zatrzesienie i jeszcz ciasteczko. ale to tylko taka uwaga. a ja mam inny problem- młody ma 9 m-cy i budzi mi sie w nocy niemal co godzinę i nie ma bata żeby go smoczkiem oszukać, musze podać kaszkę lub kompot (bardzo rozrzedzony) a i tak za niedługo znowu sie obudzi. jedej nocy wytrąbił mi 180 ml kaszki i prawie 200 mleka, wodą nie dał sie oszukać. i jak ma to opanować? w dzień je normlnie, na kolację też dostaje tyle ile chce

O kurcze:-) to tez masz 'mały problem'. Napis z jak Ty funkcjonuje sz po takim nocy? I czy tak jest codzienne?

Gość gość
robi mi takie akcje od końca listopada. w połowie stycznia moja mama zaczęła go przejmowac na część nocy (mieszkamy razem), teraz bierze go co drugą noc, oddaje o 2 lub 4. nie chciałam jej obciążać dzieckiem, bo to w końcu nie jej problem, ale już sie o własne nogi potykałam i nie byłam w stanie w dzień nic sensownego zrobić a budujemy dom i muszę byc sprawna na umyśle ;) czasem zdaży mu sie przespać w nocy 2,5-3 godziny ciągiem, święto jest wtedy :)

Gość gość
*zdarzy :) jednak nie jestem sprawna ;)

Gość gość
Moj syn tak samo jadl ale spokojnie juz ne je tyle skonczylo sie jedzenie w nocy sam przestal sie budzic:-) dokladnie tyle wazyl jak sie urodzil teraz waga od 4 msc stoi a maly je:-)

Dobrze że pomoc masz. Ja tak dobrze nie mam. Nie wiem co Ci poradzić. Chyba po prostu trzeba to przetrwać albo iść na 'wojnę' z dzieckiem co łatwe i przyjemne nie będzie. podobno od roku będzie lepiej, wiec to juz niedlugo.