Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłopot z landlordem ! Mamy w uk

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z mam mieszkających w Uk może mi pomóc ? Jestem obecnie w 4 miesiącu ciąży. Umowa na mieszkanie kończy się końcem marca ale landlord powiedział, że mogę zostać w nim do końca kwietnia odmieszkując depozyt. Czy z powodu mojej ciąży ma on prawo wyrzucić mnie z mieszkania bez dachu nad głową. Czy w Uk chroni mnie jakieś specjalne prawo ?

Gość gość
Hej, ja ze Szkocji. Nie sądzę żeby prawo mieszkaniowe tak chroniło kobiety w ciąży. prawo pracy co innego. Umowa się kończy, masz czas znaleźć mieszkanie do końca kwietnia. to 2 miesiące. i dostałaś całkiem spore wypowiedzenie. landlord nie zachował się źle. Ja się wyprowadzałam z mężem, bo kończyła się nam umowa i chcielismy się przenieść do większego mieszkania, jak miałam 5 tygodni do porodu :) i dałam radę. pozdrawiam

Gość gość
Ja z Polski pisze, ale co to znaczy "wyrzucić" w tym przypadku? wyrzucenie to by było, gdyby dał Ci tydzień na wyniesienie się, a dał ci ponad dwa miesiące

wg mnie powinnas szukac nowego mieszkania.. niestety landlord miał prawo dac wypowiedzenie