Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komu pomogl Lactovaginal?

Polecane posty

Gość gość

Pomaga on? Bo babka mi proponowala w aptece iladian direct ale tego cholerstwa sie boje bo kolezance po tym poglebily sie objawy. Wiec wybralam lactovaginal. I teraz jestem ciekawa opinii uzytkowniczek tego probiotyku.

Gość gość
Podbijam, bo zem tez ciekawa...

Gość gość
Dla mnie lactovaginal jest najlepszym z probiotykow

Gość gość
u mnie się sprawdził. używam dwa razy w tygodniu. trzeba trzymać w lodówce.

Gość gość
ja wole probotyk który nie trzeba trzymać w lodówce, bo często podróżuje. Z tego też powodu kobietom aktywnym jak ja go odradzam

Gość gość
Iladian ma faktycznie kiepskie opinie. Ja akurat jestem w trakcie kuracji Apivaginum ( propolis + kwas hialuronowy ) i tak myślę o późniejszym ew. zastosowaniu Lactovaginalu, ale też jeszcze nigdy go nie używałam.

Gość gość
lactovaginal brałam 2 razy w życiu i za każdym razem zaczynałam plamić :(

Gość gość
Jeśli masz już infekcję to Ci nie pomoże bo to są "dobre bakterie", które chronią przed infekcjami i im zapobiegają. Ja stosuje lactovaginal profilaktycznie np. po okresie czy też po basenie. Dlatego udaj się do gina wylecz infekcję i wtedy zastosuj probiotyk.

Gość gość
Mi bardzo pomaga wiec jestem na tak. Dla mnie absolutny hit.

Gość Migea
Jak masz dopiero pierwsze objawy infekcji to często Lactovaginal pomaga, bo kolonizuje florę dobrymi bakteriami, tym samym nie pozostawiając miejsca do namnażania się bakteriom chorobotwórczym. Podanie dopochwowe sprawia, że probiotyk działa niemal natychmiast. Ale jeśli infekcja jest juz mocno rozwinięta to ani probiotyk ani iladin juz nie pomoga, bo to musza byc to leki celowane w dany typ infekcji.

Gość gość
Tak jak pisze koleżanka lactovaginal pomoże odbudować, wzmocnić mikroflorę, która stanowi naturalną barierę ochronną przed patogenami jednak infekcji nam nie wyleczy bo tu potrzebne są leki. Ja stosuje go profilaktycznie po okresie, basenie, seksie, na wakacjach itp.

Gość gość
mi nie pomógł. Z probiotyków używam jedynie sprawdzonego, niedrogiego i skutecznego probiotyku Lakcid