Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z mam jest na wychowawczym z dodatkiem rodzinnym jak to wygląda

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec miesiąca dziecko kończy rok a co za tym idzie kończy mi się macierzyński. Mam umowę o pracę na czas nie określony, niestety nie mogę wrócić do pracy ponieważ starsze dziecko w przedszkolu ciągle łapie infekcje i przebywa więcej w domu niż w przedszkolu poza tym ciągle chore jest młodsze nawet 3 razy byliśmy już w szpitalu na zapalenie płuc :( Moje pytanie jest takie za jaki okres sprawdzają czy dochody nie przekraczają danej kwoty (teraz podajże 575zl) ponieważ z moim macierzyńskim puki co jeszcze przekracza a niestety za mc będziemy zyć z jednej pensji męża który zarabia od 1700-2200 max zależy od miesiąca. Więc wtedy nie będzie nam przekraczać. Któraś z mam się starała? Może mi jakoś pomóc?

Gość gość
ja myslę że twój dochód się nie liczy, to jest tzw dochód utracony... ale zastanów się jeszcze kobieto na powrotem do pracy, nie wyobrażam sobie utrzymania 4 os rodziny za 2 tys!!! będą kłotnie, wyzwiska, odmawianie dzieciom wszystkiego.

Gość gość
Pity i zaśw z us za 2013 rok, twój dochód się nie liczy bo jest to.tzw dochód utracony. Zarobki niby z 2013 ale i tak biorą pod uwage tylko to co jest teraz, także to co maz ma na umowie podziel przez 4. Nie zapomnij zaznaczyć rubryczki że chcesz dodatek do wychowawczego 400 zł a nie samo rodzinne. Mi się kończy 25 lutego to.mi babka powiedziała że najlepiej na początku marca

Gość gość
Chciała bym wrócić do pracy ale dobro dzieci najważniejsze nie będę siłą zagilonych dzieci zaprowadzać jak się naoglądałam przez ten rok dzieci u syna w przedszkolu wolę sobie odmówić i wrócić np za rok do pracy... Dziękuję bardzo podniosło mnie na duchu :) na umowie mąż ma 1700 ale zarabia ok 2000 zależy ile dni swiątecznych i nocek mu przypada oraz nadgodzin. Więc 400 zl się przyda zobaczymy czy uda nam się żyć zawsze mogę przerwać urlop i wrócić. Bardzo dziekuję za pomoc :)

Gość gość
Raczej 400 plus dwa razy rodzinne, nawet nie wiesz o co.skadasz :D ten dodatek do wychowawczego dziala tylko z rodzinnym, bez przyznanego rodzinnego tych 4 stowek nie dostaniesz

Gość gość
dopiero dziś dowiedziałąm się gdzie od ksiegowej :D dziekuje zanotuję sobie wszystko i jutro pojadę załatwiać :)

Gość gość
Ooo temat z wczoraj dziś ja się podłączam. Więc jeśli matce w 2013 wraz z mężem przekraczał dochód a teraz nie będzie ponieważ tylko jego utrzymanką będę to jak ktoś napisał "liczył się tu i teraz" czyli to że będziemy żyć od teraz tylko z pensji męża?

Gość gość
chciałam tylko napisać gdyby ktoś był zainteresowany i czytał ten temat: ten dodatek nie obowiązuje osób na własnej działalności. bo wg naszego prawa taka osoba może żywić się powietrzem i prawa do tego zasiłku w ogóle nie posiada.

Gość gość
masakra tak samo jak mojej kol samotnie wychowujacej dziecko