Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieochrzczone dziecko a wyjazd na cemnatarz

Polecane posty

Gość gość
Na wszelki wypadek zostane z małą w domu a mąż sam pojedzie. Dzięki za wszystkie rady i słowa wspracie, a tym suk*m które tylko potrafią obrażać , to już nie powiem czego życzę.

Gość gość
współczuje dziecku.

Gość gość
haha a jak ja jestem dorosla i niewierząca, czyli bez chrztu, to na mnie też coś na cmentarzu czyha??? Jakoś nie zauważyłam przez 40 lat :D

Gość gość
czego szukasz na cmentarzu katolickim człowieku?!!?

Gość gość
Popieram komentarz wyżej, czego innowierczynio szukasz na chrześcijańskim i katolickim cmentarzu? to nie jest miejsce dla Ciebie

Gość gość
Ja tez nie wierze ,ale u mnie w rodzinie jest zwyczaj wieszania czerwonej wstazeczki w wozku :O wiem,ze wiejskie nawet nie wiem czemu juz nie pamietam,ale wszyscy w rodzinie to maja.i mi tez przyczepili :O nie chcialam nie wierze ,ale juz dla swietego spkoju gdzies tam z tylu wozka wisi niech maja :D

Gość gość
he he ta czerwona wstążeczka + plus medalik. na początku też się wzbraniałam, ale potem mama przyczepiła a ja już nie ściągnęłam i wisiało sobie :P niunia wyrosła zdrowiutka, może coś w tym jest :)

Gość gość
dziewczyny, czy piszecie do nas z wsi dwudziestowiecznej <100 mieszkańców ? powrót do przeszłości?

Gość gość
jak to czego szukam??? Nie mieszkam w waszej wiosce i cmentarze na ktore chodze nie sa wylacznie katolickie :D Czy wedlug was "niekatolicy" są wyrzucani na śmietnik i nie sa chowani na cmentarzach???

Gość gość
Też mam wrażenie,że to chyba z jakiejś małej wiochy kobiety wierzą w takie brednie

Gość gość
Z tego co wiadomo niekatolicy są kremowani a nie chowani na normalnych cmentarzach!

Gość gość
U mnie w mieście wszystkie cmentarze są komunalne a nie katolickie.

Gość gość
Taka prawda, że 99,9 polskich matek nosi medalik,czerwoną wstążkę i różaniec przy wózku, to tutaj tradycja, więc nie róbcie z siebie wielce światowych dam

Gość gość
w mojej miejscowości mamy KATOLICKI cmentarz.

Gość gość
A jak ktoś jest ateistą albo np. prawosławny to chowają go w sąsiedniej miejscowości, nie?

Gość gość
ludzieeeeeeeeee KATOLICY tez sa kremowani!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Z tego co wiadomo niekatolicy są kremowani a nie chowani na normalnych cmentarzach! X Tak, a potem ich rodziny trzymają prochy w puszce po kawie nad telewizorem.

Gość gość
moj wujek jest skremowany normalnie na katolickim cmentarzu i ksiądz odprawił pogrzeb.

Gość gość
Ja nie wierze w zabobony. Sama mam nie ochrzczone dzieci (z wyboru) i nie przeszkadza mi to w pojsciu w raz z nimi na cmetarz na groby zmarlych. Zadne nieszczescie sie przez to nie przyplatalo. Tak samo jak moja babcia zwyzywala mnie jak w pierwszej ciazy nos sobie przebilam. Stwierdzila ze na pewno urodze dziecko z dziura w nosie. No coz chlopak ma juz 10 lat i nos caly jak do tej pory. To wszystko zabobony. Ale jak madz sie martwic i denerwowac to zostan z dzieciakiem w domu dla wlasnego spokoju, bo to najwazniejsze.

Gość gość
Też właśnie tak sobie pomyślałam, w sumie nie wierze, ale lęk podświadomy jest, zostane z mysią w domku:)

Gość gość
No i gitara...:)

Gość gość
Jakbyś w to nie wierzyła autorko, to nawet nie założyłabyś tego tematu. Wierzysz, tylko nie chcesz się przyznać. Oj ciemnogród w narodzie, ciemnogród.

Gość gość
nie wierze,po prostu nie wierze w to co czytam ....:o hahha bez komentarza

Gość gość
skończcie rżnąć wielkie współczesne panie nowoczesne! bokażda z was pod czerwoną wstążką i krzyżem chowana była!!!!

Gość gość
Jakie nowoczesne? to,że ktoś nie wierzy w zabobony nie czyni go nowoczesnym, prędzej by tu pasowało określenie świadomym:)

Gość gość
Ja nie byłam chowana a mam 34 lata i co zrobisz? zamiast pisać "każda" lepiej się zastanów,bo nie wszyscy mają mentalność jak twoja matka :) pozdrawiam

Gość gość
pewne przesądy pokutują w kulturze, ale na szczęscie w większych miastach ludzie są bardziej świadomi tego że przed chorobą lepiej uchroni odpowiednie ubranko niż kokardka czy krzyżyk

Gość gość
Moja mama jest osobą wykształconą i to żadna ludowa mentalność.... Ludzie nawet nie zdją sobie sprawy dziś z tego, że istnieje złożyczenie np. Ludzie dawniej chronili swoje dzieci przed złą energią a dziś?!

Gość gość
moje mlodsze dziecko jest jeszcze nieochrzczone,mma termin na kwiecien ale pare razy bylam z nią juz na cmentarzu i do głowy by mi nie przyszło takie zabobony. Wogóle nigdy nie słyszałam o tym ani w rodiznie nikt takich bzdur nie mowił. Widocznie ty jestes z ciemnej i zabitej wsi.

Gość gość
widocznie jesteś bardzo nieodpowiedzialną i niedoinformowaną matką.