Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na suchą skórę?

Polecane posty

Gość gość

oliwki i balsamy nie pomagają, co polecicie? czy ten problem moze być spowodowany tym ze pije 5 kaw dziennie?

Gość gość
Zbadaj sobie poziom żelaza i tarczycę.

Gość gość
też miałam ten problem - poszłam do dermatologa!

Gość Miszna
Ja miałam problem z suchą skórą i wypadającymi włosami i kupiłam Skrzypolen. Pierwsze zmiany widac właśnie na skórze bo po jakimś miesiącu nie musiałam juz codziennie używac balsamu nawilżającego. Jeżli chodzi o włosy to wypada ich znacznie, znacznie mniej. Teraz jestem po dwóch miesiącach kuracji. Jeszcze miesiąc i zrobie sobie przerwę na jakiś czas.

Gość gość
Pij codziennie co najmniej dwa litry wody niegazowanej. Spróbuj z emolientami, mi przy suchej skórze pomogła emulsja do kąpieli i krem z latopic. Oba te produkty dobrze nawilżają i wygładzają skórę, krem zmniejsza świąd, u mnie się sprawdziły.

Gość alka8
Niekoniecznie kaw musi być przyczyną suchą skóry. Możesz zwyczajnie mieć skłonność do suchej skóry. Mnie również męczy problem suchej skóry. Właśnie dlatego zaczęłam stosować kremy z https://www.iwostin.pl/ Idealne do codziennego stosowania, świetnie radzą sobie z suchą i wrażliwą skórą. Codzienne stosowanie sprawia, że skóra jest w dużo lepszym stanie, jest nawilżona i gładka.

Gość gość
Sucha skóra może byc objawem różnych problemów, może powinnaś ogólnie wzmocnić organizm, przyjmowac jakiś dobry kompleks witaminowy. Ja po kilku miesiącach zażywania Harmonelli zauważyłam własnie poprawę wyglądu skóry, włosów i paznokci. Wspomniany Latopic wiąże wodę wiec tez jest dobrym pomysłem, poza tym odżywia i regeneruje. Może trzeba zadziałać i od wewnątrz i z zewnątrz, tak bardziej kompleksowo.

Domowe sposoby na nawilżanie Twarz, szyję i dekolt pokryj grubą warstwą kremu nawilżającego i na 30 minut przykryj gazą, zmoczoną w lekko ciepłej niegazowanej wodzie mineralnej. Gdy zauważysz, że na rękach i nogach skóra staje się biała i łuszczy się, po kąpieli, posmaruj się oliwką kosmetyczną (może być taka dla dzieci). Dopiero później wytrzyj się ręcznikiem. Zadbaj o to, by w codziennym menu nie brakowało odpowiedniej dawki witaminy A i cynku. Raz w tygodniu ratuj się maseczką z rozgotowanego siemienia lnianego. Gęstą, jeszcze ciepłą papkę nakładaj na płaty gazy i przykrywaj twarz na 10 min. Sama będziesz zaskoczona świetnym efektem.

Gość Carolines
Uwielbiam takie domowe metody!:) Na pewno skorzystam Kaja. A ja też, jak jednak koleząnka wyżej uzywałam suplementu skrzypolen i też byłam zadowolona.Uzywałam na suchą skórę i łamiące się paznokcie. Jeżeli chodzi jeszcze o siemie lniane, to jestem tez nim zachwycona

Gość Kamka 29
Dziewczyny jest jakiś nowy skrzypolen z kwasem hialuronowym. Podobno świetnie działa na skórę. Czy któas z Was już może próbowała? Gdzie to można kupić? Szukałam w dwóch aptekach i nie był dostępny... :(

Gość gość
dla mnie najlepsze Emolium (do kupienia w aptece) oraz zabieg nawilżający u kosmetyczki (do zanlezienia na mbooking)

Gość Mamuskaa

A może warto pomyśleć o jakiś zabiegach medycyny estetycznej?  Poczytajcie sobie o Restylane Skinboosters. To kompleksowy lifting twarzy z ekstra nawilżeniem 🙂

Gość DanchallQueen

jestem po tym zabiegu   Restylane Skinboosters, miałam go we wrześniu po lecie. Bardzo polecam, bo u mnie własnie ani oliwa nie dawała rady.