Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatrudnianie kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, czy jeśli pracodawca zatrudni kobiete i ona pojdzie na l4 bo jest w ciąży to ten pracodawca jej cos placi jeśli ona siedzi na chorobowym? Pytam bo czegos tu nie kumam.... w jednym temacie kobieta pisze, ze zatrudnila siostrę która już była w ciąży poszla na l4 teraz mija 6 rok od kiedy ona na tym zwolnieniu siedzi bo ur jeszcze 2 dzieci.... proszę , napiszcie bo ja nie kumam o co w tym wszystkim chodzi.

Gość gość
podnoszę :)

Gość gość
Po 33 dniach placi ZUS. Chyba,ze jest to duzamfirma zatrudniajaca powyzej 50 pracownikow. Wtedy to jakos inaczej wyglada,ale nie wiem dokladnie. Moze tamtej dziewczynie chodzi o to,ze siostra blokuje etat i nie moze zatrudnic innej osoby na stale? Nie wiem :(

Gość gość
jeśli tak naprawdę placi te świadczenia ZUS to o co wlasciwie chodzi tym pracodawcom?

Gość gość
o te głupie 33 dni i o to żeby pluć na ciężarne jadem!!!

Gość gość
A nie musi ciagle placic za nich skladek?

Gość gość
O to,że jak się kilka na raz zwolni to jest zamieszanie. Chyba nie wiesz na czym polega prowadzenie firmy. To jest uciażliwe jak taka zajdzie w ciąże i od razu na L4 leci , trzeba szukać na zastepstwo...a jak sie tak kilka babek zwolni to jest niezły burdel. Dlatego ja nie zatrudniam kobiet i mam spokoj, jestem facetem i wole facetow przynajmniej sa lojalnymi pracownikami

Gość gość
Niby to tylko 33 dni ale to jest parę stowek zależy od jakiej stawki jest zgłoszona. Dwa to znajdź pracownika , zaufaj mu daj umowę na stałe a on cię zaraz wyruch/a i idzie na l4

Gość gość
ZUS płaci po 33 dn. L4 jesli firma zatrudnia powyzej 20 osób a nie 50.Parcodawca jest z jedną pensją do "tyłu" plus poszukiwanie nowego pracownika.

Gość gość
Jak to jest z tymi skladkami. Musi caly czas oplacac?

Gość gość
Po wyżej 33 dni ZUS płaci ale jak ktoś wyżej napisał to jest jeden miesiąc do tylu pensje płaci składkę odprowadza a człowieka nie ma...

Gość gość
składek nie opłaca od momentu jak pracownica idzie na zwolnienie lekarskie

Gość gość
Le to myslalam ze i tak co miesiac musi odprowadzac skladki. Takie jest prawo wiec trzeba się z tym liczyć

Gość gość
a od czego ma niby odprowadzać składki jak nie płaci już wynagrodzenia?

Gość gość
Od dooopska

Gość gość
mój Boże! musi znaleźć pracownika! to naprawdę takie trudne przy ogromnym bezrobociu w Polsce? w kraju gdzie prawie wszyscy mają wyższe wykształcenie?

Gość gość
Prawo jest takie że zwolnienie bierze się z powodu choroby, nie ciąży, jak nie jest zagrożona. Trzeba się liczyć z kontrolą i karą.

Gość gość
21:16 Jesteś śmierdzącym leniem pozbawionym ambicji. Żebrzesz i wyłudzasz kasę od innych zamiast uczciwie pracować.

Gość gość
21:30 Nie jestem problemem znalezienie byle jakiego pracownika, problem leży w tym żeby nie trafić na kogoś twojego i/lub autorki pokroju.

Gość gość
Albo zatrudniać facetów albo kobitki po 40 , przez cwaniary uczciwe kobiety mają problemy ze znalezieniem pracy

Gość gość
pracodawca jest do tyłu z miesięczną pensją. Niby to nic, ale jeśli ja zatrudniam 4 osoby czyli mam małą działalność i jedna mi idzie na L4 nagle to ja jej płacę pensję i kolejnej osobie, którą o ile dopisze mi szczęście znajdę w ciągu tego miesiąca. Jak dwa razy mi wycięto taki numer, że po umowie o pracę dwie nagle poszły na L4, a ja siedziałam w firmie po dosłownie 17h dziennie, bo dwie pozostałe osoby miały swoje rodziny i na nadgodziny się nie zgodziły (takie ich prawo) to od teraz zatrudniam panie tylko po 40:) Jak szukam pracownika i widzę cv młodej osoby to nawet nie czytam, data urodzenia i do kosza.