Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana91

mAM PSA Z PSEUDOHODO może być zdrowy?

Polecane posty

Witam, chcę się podzielić swoimi doświadczeniami, odnośnie zdrowia psa, zakupionego w pseudohodowli. Kilka lat tamu, kupiłam w zachodniej części Polski psa rasy Nowofunland. Hodowlę wybrałam z internetu, ze strony reklamującej piękne, zdrowe szczeniaczki... itd Niestety, po czasie okazało się, że owa "hodowla" jest już znana Towarzystwu Miłośników Nowofunlanda. Mój "okaz", to pies z wrodzoną zaćmą postępującą ( w wieku ok roku był już zupełnie niewidomy) , z niedorozwojem gałek ocznych, dysplazją stawu biodrowego ( mimo iż podczas zakupu prosiłam o zaświadczenie badania rodziców w tym kierunku), nadpobudliwością ( badany przez neurologa) ... Szkoda, że ludzie zakładający "produkcje zwierząt" nie chcą wiedzieć o tym, że są twórcami cierpienia, chorób i łez....

Gość gość
Nie wiem jak można nie wiedzieć, że pies jest z pseudohodowli, ale mniejsza o to. Idź do lekarza jak psu coś dolega. Dodatkowo możesz poprosić o pomoc na tym forum http://www.mojpies.com/ Powinnaś się nim teraz opiekować, bez względu na wszystko.

są domowe hodowle i dobre, rasowe i z kundlem zmiesznae, i sa takie gdzie zwierze cierpi, wiec roznie to bywa

Gość gość
powinien ale lepiej go zbadać :)

Gość gość
Musisz koniecnzie pojsc do weterynarza, na biegunke u zwierzt moge szczerze polecic www.bentawet.pl, bo nie ma co sie samemu meczyc i zwierze tez sie wykancza, to bardzo skuteczny preparat, mojemu szsrikowi pomagal

Gość gość
pies jest bezuzyteczny do niczego nie potrzebny i zasrywa podworko w dodatku

Gość gość
i dupa szczeka na wszystko co kolo niego przejdzie