anik90 0 Napisano Luty 18, 2015 Hej, mam 24 lata i 64 kg (a może już 65? jutro się dowiem jak stanę na wadze) przy 172 cm wzrostu. Chciałabym wreszcie poczuć się dobrze sama ze sobą. Mój chłopak mnie akceptuje, ale czasem mu się wyrwie, że mogłabym zrzucić to i owo tu i ówdzie... On sam mając 185 cm ma szerokie bary i piękną sylwetkę... No cóż mam po prostu kompleksy. Szczególnie, że ostatnie pół roku siedziałam przed kompem i robiłam dyplom i zajadałam się słodyczami... Niby na wadze, aż tyle nie przybrałam, ale za to moje mięśnie w zasadzie nie istnieją. W najgorszym okresie mojej wagi ważyłam nawet 75 kg! Pierw głodówka, a później organizm jakoś sam uznał, że pora spalić kilogramy... Niestety od dawna to już tak nie działa i muszę sama się o siebie zatroszczyć. Moje postanowienie noworoczne to zejść do wagi 56 kg. Pora zacząć je spełniać. Od niedzieli zaczynam chodzić na siłownię/zajęcia typu areobik. Pewnie nie codziennie ale chociaż co drugi dzień. Mam niestety zajęcia całe dnie, a przynajmniej od przedpołudnia do 20... Mam rolki, zamierzam chodzić na ściankę wspinaczkową i na spacery. Do tego 5-6 posiłków dziennie i ograniczyć słodycze i białe pieczywo. I sól! Z solą mam straszny problem. pod koniec marca wyjeżdżam na krótki"urlop" i chciałabym nie mieć już mojej oponki na brzuchu aż tak widocznej... Czy któraś z Was zechciałaby się do mnie przyłączyć? Mówić o swoich dążeniach, postanowieniach, metodach, osiągnięciach, załamaniach?? Mam nadzieję, że tak jak kilka lat temu tak i teraz uda mi się nawiązać tu wspaniałe i motywujące znajomości! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prema Napisano Luty 19, 2015 Chętnie się przyłącze. Mam 165 i 62 kg:/ ostatnio sporo przytylam bo ciągle siedzialam na d..ie i pisalam prace:/ od kiedy zaczynamy:)?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anik90 0 Napisano Luty 19, 2015 Od teraz!:) Dziś weszłam na wagę i niestety jest 64,5... a cały czas było ładnie 63... No cóż. Wybieram się niedługo na uczelnie,a później na zakupy jedzeniowe:) Brokułek, marchewka, ananas (ponoć spala tłuszcz, ale ja sam w sobie świeży uwielbiam), jogurty itp itd. Jak u Ciebie dzień będzie wyglądał? Masz jakiś pomysł na siebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anik90 0 Napisano Luty 19, 2015 Po za tym w diecie z tego co wiem jest ważny sen. A Ty napisałaś o 0:30! Spać powinnaś o tej porze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 Pracuje przez caly dzien a w nocy ryje do egzaminu i jem czekoladę:( kurde przeraza mnie moja wielka dupa:( myslalam o wprowadzeniu regularnych posilkow ale w pracy to odpada- jestem przewodnikiem. Moze zaczne od np rowerka stacjonarnego tak z pol godziny każdego dnia, a ty?? stawiasz na jakas aktywnośc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anik90 0 Napisano Luty 20, 2015 Witam! Bycie przewodnikiem to pewnie fajna praca! A regularne nie znaczy co do minuty! Tylko tak co 2-3 może 3-4 zależy jak potrzebujesz więc nos do góry na pewno dasz radę! Co do mojej "diety" to miałam wczoraj iść na rolki ale o 18 nie dałam rady już funkcjonować więc zaległam w łóżku. Niestety też zjadłam słodycze i źle mi z tym ale nie poddaje się, dziś będę walczyć by nie mieć takiego upadku! Planuje ruszać się co najmniej co drugi dzień jeść 5-6 posiłków co 2-3h (z resztą ja jestem ciągle głodna, ale jem mało) Wczoraj wyczytałam, że wywar/napar z imbiru pomaga z walką z brzuszkiem... w sumie to naturalne t może spróbować? Co do diety, to polecam rano tak z 30 min przed śniadaniem wypić szklankę wody (słyszałam, że z cytryną lepiej przyspiesza przemianę materii, ale jak dla mnie cytryna jest zbyt "agresywna" jak na pusty żołądek) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eryk1 0 Napisano Luty 20, 2015 podobno organizm najlepiej się regeneruje w godzinach 21 - 24. wtedy sen działa najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anik90 0 Napisano Luty 20, 2015 Eryk1 a Ty walczysz z wagą czy jak to u Ciebie jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 tyle samo wazylam i jestem twojego wzrostu .mam 18 lat i waze teraz 57 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 172 64 kg masz dobra wage Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anik90 0 Napisano Luty 21, 2015 owszem wedle bmi tak, ale wedle tłuszczu nie. Mięśnie są cięższe,a ja ich nie mam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach