Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się matury i nie mogę sie uczyć

Polecane posty

Gość gość

Im bliżej matury tym bardziej się stresuje i... mniej ucze :( Częściowo to wynika z mojego lenistwa,częściowo ze strachu. Zachowuje sie jakbym miala tą mature pisac za rok,a nie za 2 miesiące. O matko.. 2 miesiące :O Angielskiego sie nie boje,zdaje na rozszerzeniu,matmy boje sie panicznie,bo probnych matur nie udaje mi sie z matmy zdać,biore korki ale jestem anty matematyczna, polskiego sie nie bałam,ale właśnie zaczełam,bo weszly te nowe zmiany na wypracowaniu i na ustnej , do tego zdaje rozszerzenie a jesli chodzi o lektury to jestem w lesie Mam ferie, i zamiast sie uczyc to siedze na laptopie, ogladam filmy :( A tyle mam ambitnych planow, jak nie zdam to sie zabije,naprawde,nawet nie biore takiej opcji pod uwagę

Gość gość
Ja tez mam ferie i nie ucze sie. Jedynie chodze na kilka godzin do szkoly na zajecia maturalne a tak w domu pelna olewka. Mam zamiar dopiero sie zaczac uczyc w marcu. Ale i tak wiem ze z matmy nie zdam bo jestem glab niesamowity. Powiem ci tak : ja cisnienia na mature nie mam, bo chodze do technikum i wazne, ze egzamin zawodowy mi idzie na probach bardzo dobrze. Mam najlepsze wyniki z grupy, wiec luz. A matura mi nie potrzebna bo dalej nie ide sie uczyc. Zdam to fajnie, nie zdam - nie ma tragedii.

Gość Camilla Joan
Zapraszam wszystkich zainteresowanych jezykiem angielskim oraz kultura brytyjska do odwiedzenia mojego nowego bloga po angielsku http://mylittleworldinuk.blogspot.co.uk Polub mojego fanpage'a na facebooku i badz zawsze na biezaco :)

Gość gość
Oj ludziska :) nie dramatyzujcie naprawdę. To tylko matura, na studiach będziecie mieć gorsze egzaminy na które trzeba będzie wykuć materiał w znacznie krótszym czasie i co wtedy zrobicie? Dla pocieszenia wam powiem,że tak samo wszyscy dramatyzowaliśmy w liceum a po fakcie stwierdziliśmy,że właściwie to nie było nad czym...

Gość gość
A co teraz jest inaczej jeśli chodzi o matury z polskiego? wróciło losowanie pytań na ustnych?

No to zamiast jojczyć na forum, bierz się do nauki. Im bardziej będziesz przygotowana, tym strach będzie mniejszy. Przed maturą, waznymi egzaminami, kazdy ma tremę, to normalne. Strach odczuwają tylko ci kompletnie nieprzygotowani.