Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o odpowiedz osobe ktora zna sie na zywieniu...

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do osob troche obeznanych w temacie. Czy jesli bede jadla codziennie max 900 kal. I codziennie cwiczyla zumbe po godzinie wieczorem to czy schydne i jak szybko ???

Gość gość
Tu autorka. Dodam ze wykluczylam z diety ziemniaki, makarony, sosy i slodycze. Chleb tylko gracham max 2 kromki dziennie. Co myslicie ?

Gość gość
Bez sensu. Ile masz lat?

Gość gość
Dlaczego bez sensu :D lat 28

Gość gość
Mozesz rozwinac swoja wypowiedz bo " bez sensu " jest raczej na poziomie gimnazjum :D

Gość gość
Up

odchudzanie to proces, który musi trochę potrwać. a takie szybkie? może mieć negatywne konsekwencje.

Gość gość
Hej, Każdy "ekspert i specjalista" z Kafe napisze Ci ze to głupota bo jeśli schudniesz rozwalisz sobie metabolizm, ze to Głodówka itd. Ja z doświadczenia napisze Ci tak, jestem młodsza od Ciebie o 2lata niby problemów z waga nie miałam zawsze jadłam tyle samo i trzymałam ile chciałam. Pózniej zaszłam w ciąże i po ciąży nie potrafiłam sobie poradzić ze sobą żywiąc sie normalnie wiec policzyłam ile kcal spożywam i obniżyłam o sporo bo sporo tez zadałam. Obecnie zjadam ok 1100kcal dziennie i tyle w zupełności mi starcza-nie chodzę głodna. Nie mam regularnych posiłków jem kiedy chce zjeść. Juz weszło mi to w krew i schudłam w 2 mc 6kg wiec całkiem przyzwoicie. Efektu jojo nie przewiduje bo juz jestem trochę po tej diecie i nawet zdarzają sie odstępstwa od normy i jakoś nie tyje. Może zwiększ trochę kcal bo przy wysiłku fizycznym może być za mało. Powodzenia

Gość gość
Ale kto powiedzial ze szybkie ? Ja tylko zapytalam czy jedzac tak i cwiczac schudne , musze zejsc 10 kg i dlatego pytalam w jakim czasie.

Gość gość
Ja tez nie czuje glodu , 900 kal. Mi wystarcza. Wczesniej potrafilam zjesc nawet 2000-3000

Gość gość
Wiec nie ma tu nikogo kto by wiedzial cokolwiek na temat diet :D a niby forum o dietach wlasnie :D

Gość gość
Na 900 kcal (to jest głodówka i nie chodzi tu o głód w żołądku, tylko wygłodzony organizm) i intensywnych ćwiczeniach schudniesz szybko, ale zrobisz sobie dużą krzywdę; spalisz sobie mięsnie, zaczną sypać ci się włosy, skóra i paznokcie, grozi ci utrata miesiączki (rozwalisz sobie gospodarkę hormonalną) itp. itd. Grożą ci wszystkie objawy jak przy anoreksji, bo twój organizm będzie niedożywiony, a kilogramy szybko wrócą, z nawiązką, wcześniej czy później rzucisz się na jedzenie. Znowu będziesz głodować i tak w kółko, do końca życia będziesz się z tym bujać. Lepiej chudnąc powoli, ale zdrowo; znajdź sobie kalkulator podstawowej i całkowitej przemiany materii i wg tego ustal ilość kalorii. Dietetykiem nie jestem, ale uważam żer się trochę znam, odchudzam się od ponad roku i schudłam 12 g.

Gość gość
Polecam ci program odchudzający Limvena w postaci koktajli odżywczych www.limvena.pl

Gość gość
Nie nabieraj się na żadne wspomagacze i gotowe koktajle, to przeważnie chemia i nic nie daje, a za tą kasę kupuj sobie lepsze, zdrowsze jedzenie. 10 kg zrzucisz w ¾ miesiące

Gość gość
jak kupujesz kurczaczka w sklepie to też chemie żarł i potem wsuwasz te piersi na antybiotykach raczej nikomu to zbytnio nie przeszkadza no chyba że stać cie na taka kurę od gospodarza no to fajnie:)

Gość gość
koktajl na bazie białka serwatkowego to chemia? Zjedz Snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć ;) ale nie polecam bo tam chemia jest.

Gość gość
jezeli tak bardzo wyeliminujesz weglowodany z diety (makarony, ziemniaki, pieczywo ), to organizm bedzie czerpal energie z miesni zamiast z tłuszczy. Wykonczysz sie i skonczysz wyczrpaniem i anemią. Proponuje lekko zredukowac diete lub pozostac przy obecnej a wziac sie za cwiczenia. Lepiej co drugi dzien po 1.5h. Przed, po i w trakcie uzupelniac plyny z odzywkami weglowodanowymi dla dyscyplin wytrzymalosciowych (ok 20pln za kg proszku do rozrobienia z woda)

Gość gość
całe życie myślałam, że serwatka to płyn

Gość gość
dlatego na redukcji trzeba utrzymywać wysoki poziom białka 2g na kilogram ciała inaczej skończy się katabolizmem mięśni dla osoby mało znającej się na odchudzaniu taki produkt jak Limvena będzie idealnym rozwiązaniem bo jest do program odchudzający oparty na koktajlach z wysoką zawartością białka:)

Gość gość
Własnie;) jest tyle chemii wszędzie więc po co dostarczać ją jeszcze dodatkowo. A te kury od gospodarza, to też przereklamoweana sprawa, większośc karmii je gotową karmą ze sklepu; pszenica, czy inne ziarna są drogie, (no chyba że ktoś prowadzi prawdziwe gospodarstwo ekologiczne)

Gość gość
do tego jak ktoś lubił słodkie podjadać a chce się odchudzić i zrobić to w miarę profesjonalnie to limvena występuje w 3 smakach czekoladowym,truskawkowym i waniliowym

Gość gość
od gospodarza najlepszy jest kogut co po gnoju chodził:)

Gość darija
Jakie brednie... Byłam na diecie 800-900 kcal. Gdy zaczęłam ćwiczyć to byłam już przy stabilizacji diety do 1200 kcal. Aktualnie 1300 kcal i trzymam wagę,ćwiczę na stepperze i mel b pośladki. Modeluje ciało. Schudłam 12 kg W nieco ponad 3 mc Nie.jest to głodówka... Należy wiedzieć co jeść, i ile.. Jeżeli się wie jak jeść, i co ma ile kcal)(warzywa to duże porcje mało kcal)... Jeżeli jesteś zzdeterminowana to dasz rade...

Gość gość
Ja zdecydowałam się na program odchudzania Limvena to dla mnie najprostsze rozwiązanie kiedyś próbowałam liczyć kcal ale to nie dla mnie:( nie będę żyła dla jedzenia:)

Gość gość
Przy tak duzym, codziennym, wysilku ( zubma jest b. energiczna) tyle kcal to za malo. Oczywiscie schudniesz i to prawdopodobnie szybko, ale kosztem zdrowego organizmu. Niekoniecznie od razu "posypia" sie wlosy itp choc jest to mozliwe. Bardziej odbije sie na twarzy i paradoksalnie sylwetce. Chcesz schudnac 10 kg, w tak szybkim tempie ltuszczyk spadnie, skora zwiotczeje. Nawet biorac pod uwage twoje 18 lat:). Zakwasisz organizm, bedzie czerpal energie z miesni. Efekt moze byc taki ze schudniesz nie tyle ile chcesz, a miesnie spalisz. Jesli koniecznie chcesz te 900 kcal musisz bardzo dobrze zbilansowac. Nie wykluczaj weglowodanow, nie przy takim wydatkowaniu energii, jedz je rano. Duzo bialka w diecie , to bialko z miesni idzie w 1 kolejnosci przy odchudzaniu, ze zbyt mala podaza kcal. Musisz uwazac

Gość gość
900kal przy wysiłku to trochę mało. Polecam 1200kal godzinę zumby i ten suplement: http://nplink.net/tpTUTdyY Efekty po miesiącu to +/- 6kg w dół

Gość gość
Limvena srena i jej podobne świństwa. Za mało reklam w tv że jeszcze tutaj wbijacie na chamca? Wszystkim już się dawno znudziło czytanie tych namolnych reklam, jak ktoś chce to kupi i bez tej nagonki a jak nie chce, to tą namolnością jeszcze bardziej te "super środki" obrzydzacie. Wypad z forum tępe babska co zamiast zdrowo jeść i ćwiczyć wolicie żreć chemię i jeszcze tą głupotę propagujecie.

zdecydowanie odraczam tak niskokaloryczną dietę, szczególnie w połączaniu z wysiłkiem fizycznym - wysiłek zużywa wtedy resztki energii, której i tak jest za mało na takiej diecie (dodam, że przez pierwsze 30 minut ćwiczeń większość energii pochodzi z jedzenia, a nie z tłuszczu). odchudzając się, należy spożywać nie mniej, niż 75-80 % dziennego zapotrzebowania na kalorie (przy 2000 kcal to 1500-1600 kcal) - w przeciwnym razie grozi to efektem jo-jo, a w przypadku dłuższego odchudzania także problemami zdrowotnymi. http://zdrowe-odzywianie-online.pl – zdrowe diety, skuteczne odchudzanie, zdrowa żywność