Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy podajemy truskawki ?

Polecane posty

Gość gość

mieszkam w angli sa tu troche inne zasady zywienia niemowlakow dzisiaj zobaczyłam truskawki od 4 miesiaca , mi siostra mowiła ze podaje sie je po roku bo bardzo uczulaja ona mieszka w polsce i tak jej poradziła połozna, jak to było u was ?

Gość gość
niby jest że od roku bo uczulają, ale w niektórych słoiczkach kupnych można spotkać w składzie truskawki już po 6 miesiącu, ja dałam pierwszy raz właśnie jakoś po 6 miesiącu

Gość gość
Ja podawałam (i sama jadłam karmiąc piersią) jak mały miał 5 mcy, bo wtedy akurat był sezon na truskawki a miałam od sąsiadki sprawdzone. Poziomki też wtedy. Nie jest tak że coś uczula, tylko- może uczulać, fakt, truskawki często uczulają, podobnie jak ryba którą też w tym czasie podawałam, tyle że nie miałam powodu podejrzewać że dziecko może być alergikiem, nikt w rodzinie nie był.

Gość gość
nie wiem, ja jadlem prosto z pola chodzac z rodzicami zrywac i co najwyzej mnie lekko ziemia miedzy zebami zgrzytala... teraz to ciagle o tych alergiach, nie wiem czy to powietrze zanieczyszczone czy truskawki sypane jakimis nawozami

Gość gość
Up

Gość gość
Po 12 miesiacu to byly w starym schemacie zywienia niemowlat teraz wg nowego schematu ktory w sumie nie jest taka nowością juz 6-7miesiac mozna podawac truskawki