Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mahidevran i Mihrimah no to już chyba przesada!

Polecane posty

Gość gość

Moja bratowa swoim córkom bliźniaczkom ma zamiar dać imiona z jakiegoś tureckiego serialu - Mahidevran i Mihrimah. Specjalnie poprosiłam żeby mi to podyktowała bo nie umiałam powtórzyć :O Mieszkają w Niemczech więc niby nie problem ale mają typowo polskie nazwisko, w dodatku długie - 12 liter więc jak dla mnie przesada.. Wiem co powiecie - nie wtrącaj się, to ich dzieci. Ale mimo wszystko to rodzina i uważam że trochę przekroczyła granicę..

Gość gość
Moim zdaniem to piękne imiona co z tego że długie też mam długie dwa imiona i nazwisko . Szczerze się z tego ciesze. Co do tego tureckiego serialu to polecam . (Wspaniałe Stulecie )

Gość gość
Mi się podoba Mahidevran:D Mihrimah już nie za bardzo, a może Hurrem::P serial świetny, mój mąż go ogląda a więc to już coś:D

Gość gość
Coby bardziej tureckie były? :D A tak w DE marudzą na ciapaków a tu proszę, imionami chca raczyć dzieci.

Gość gość jjnb
Myślałam ze to nazwy jakis leków :D ka bym tak nie nazwała ale to nie mój wybór, Twoj tez nie ;)

Gość gość
Jezu. Wspaniale stulecie. Imiona muzulmanskie

Gość gość
Mahidevran Malinowska albo może Mihrimah Sitek, Vanessa Szkopek itd. Cudowne połączenia.

Gość gość
polacy to debile już widzę jak jakiś turas nazywa dziecko kasia albo andrzej :O

Gość gość
a ja mam turasa i dzieci jedno z dzieci nosi imie tureckie alicja a drugie deniz

Gość gość
Mahidevran ma ładne znaczenie -"ta, której piękno nigdy nie przemija"

Gość gość
spoko :) teraz po tej dennej tureckiej operze mydlanej będzie wysyp takich imion :) Polskie patolki masowo będą nazywać tak dzieci :) hahaha padam ze śmiechu :)

Gość gość
Imiona nie są brzydkie ale to te dzieci mają z tym żyć jak będzie w szkole i dalej?trzeba nad tym pomyśleć żeby krzywdy dziecku nie wyznaczyć

Gość gość
W muzułmańskim kraju jakim staną się Niemcy zanim ond dorosną? Może im być bardzo po drodze z tymi imionami :)

Gość gość
Sah jest lepsze imię i tak nazwała bym córkę, ale będzie chłopiec i waham się między Rüstem, Malkoçoğlu Bali Bey, Mustafa lub Sulejman. Doradzicie? ?

Gość gość
:-D:-D:-D fajne provo:-D:-D:-D

Gość gość
Byl kiedys taki serial o niewolnicy Isaurze i jej panu Leoncjo (Leoncio?). Media donosily, ze wielu rodziców takie imiona nadało swoim dzieciom. Ciekawe ile z nich juz dawno dokonało zmiany w dowodzie? ;)

Gość gość
Prowo jak nic .. A jakby którejs przyszło do głowy popatrzcie co w Niemczech zaczyna sie dziać ..