Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy nie daje już rady

Polecane posty

Gość gość

:( od miesiąca przyplątało się do mnie to g****o, byłam u proktologa dostałam leki nie pomogły, było jeszcze gorzej łącznie z krwawieniem leki się skończyły kupiłam sobie leki bez recepty jest ciut lepiej nie ma krwi i takiego bólu ale nadal jest kiepsko, za 2 tygodnie znów idę do lekarza, już wymiękam mam ochotę płakać z bólu i bezsilności :(

Gość gość
ogrzewaj termoforem , przynosi ulgę

Gość gość
up

Gość gość
bierz hemorectal

Gość gość
A najgorsze ,że ojciec nie zważa na moje hemoroidy i co wieczór gwałci mnie analnie :o

ja bym nie ryzykowała ogrzewania stanu zapalnego żył.... żel na bazie kasztanowca, czopki , tyle mogę polecić

Gość gość
22:00 spadaj palancie, stosuje maści i czopki czasami jest lepiej do następnego wypróżnienia a potem to samo

Gość gość
zmień dietę - dużo wody, dużo owoców i błonnika np pieczywo pełnoziarniste (ale nie oszukane), makarony pełnoziarniste, jogurty z otrębami itp, suszone śliwki. ja miałam to samo co ty, nawet mi wychodziły na zewnątrz, leki pomagały chwilowo, na stałe wyleczyłam dietą

Gość gość
musisz mieć taką dietę, by stolec był luźniejszy, wtedy jest ulga

Gość gość
mozesz też brać rutinoscorbin na uszczelnienie naczyń krwionośnych, tak jak na żylaki w nogach się go bierze - poczytaj w sieci

Gość gość
no ale ja jem chleb razowy pije dużo wody, owoce jem na II śniadanie jem dużo jogurtów naturalnych, maślanek, kefirów,

Gość gość
Przy defekacji czuję jakby mój o***t był rozrywany przez wielką czarną pałe studenta z Kamerunu :(

Gość gość
to nie to bo jest luźniejszy lekarka też stwierdziła przewlekłą biegunkę poza tym wydaje mi się że chudnę co by wskazywało na to że mi się organizm oczyszcza- od leków przytyłam 15 kg i okazało się że mam problemy metaboliczne, nie mogłam schudnąć bedąc na diecie i uprawiając sport a teraz praktycznie nie schodze z kibla :(

Gość gość
22:13 spadaj podszywie

Gość gość
łącze się w bólu, z tym, że ja mam drożdżyce o***tu :-/

Gość gość
pij herbatke Hemoroflos, znajdziesz w sklepach zielarskich i w necie

Gość gość
Rób sobie chłodne ale nie zimne nasiadówki w korze dębu, zaparz nawet 3-4 saszetki na raz. Kora dębu działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Następna rzecz to lek Cyclo 3 fort, jest w aptekach bez recepty, bardzo skuteczny - sama stosowałam i po dwóch tygodniach pupka się wygoiła :)

Gość gość
Aha i jeszcze jedno - czopki przeciwbólowe na bazie gliceryny pomagają i oczywiście śmiało można je stosować właśnie po to by uśmierzyć ból. Trzeba jednak pamiętać, ze one same w sobie nic nie wskórają, nie leczą a jedynie na chwilę uśmierzają ból. Bardzo ważna jest właściwa higiena, po każdej wizycie w toalecie, podmywamy się a jeśli nie mamy jak to przynajmniej używamy nawilżanych chusteczek. Zresztą na czas kuracji warto w ogóle zrezygnować z papieru toaletowego, nawet najbardziej delikatnego, na rzecz ww chusteczek. Polecam takie dla dzieci z biedronki, można je kupić po trzy w promocyjnej cenie :)

Gość gość
zaparzaną korę dębu wylej do pojemnika na lód i zamroź. Potem bierzesz kostkę i jeździsz sobie nią do rozpuszczenia. Dupa ci będzie zamarzać ale hemoroidy się zmniejszać.

Gość gość
Może zmień lekarza? Słyszałam kiedyś,że w krakowskim gabinecie www.chirurgiakrakow.com.pl przyjmuje dobry specjalista. Wyleczył z hemoroidów moją koleżankę.

Gość gość
tu autorka bardzo pomogła mi nasiadówki z kory dębu +zmiana diety, praktycznie na drugi dzień to co mi wywaliło schowało się, do tego polecam czopki proktoglivenol, maść proktis m, anurex, ponieważ aplikacja maści jest nie wygodna i bolesna wymysliłam inny sposób smaruję to maścią czopki przed aplikacją i na anurex maścią zamiast lubrykantu, raz zjadłam tłusto i wszystko się odnowiło na 1 dzień :(

Gość ćgjgfghbhkjbg
Aesculan polecam. Proctohemolan i inne cuda nie dawały efektu. Kremy, tabletki, nic.

Gość gość
O no to fajnie, bardzo się cieszę :) W razie wu spróbuj śmiało jeszcze tego leku Cyclo 3 fort, jest tani, bez recepty, bezpieczny i skuteczny :)

Gość gość
Poprzez te z****** hemoroidy chlopak nie wsadza mi juz jezyka w tylek :( brakuje mi tego...

Diosminex pomaga w leczeniu objawowym w przypadku nasilenia dolegliwości związanych z żylakami o***tu. Dawkowanie: Diosminex 500 mg: w przypadku zaostrzenia dolegliwości związanych z żylakami o***tu dawka wynosi 6 tabletek na dobę przez pierwsze 4 dni, a następnie 4 tabletki na dobę przez kolejne 3 dni, podczas posiłków. Diosminex Max: w przypadku zaostrzenia dolegliwości związanych z żylakami o***tu dawka wynosi 3 tabletki na dobę przez 4 dni, a następnie 2 tabletki na dobę przez kolejne 3 dni podczas posiłków.