Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ponowne wykorzystanie pampersów co wy na to

Polecane posty

Gość gość

Kupuje tylko oryginalne pampki kilka dni temu przypadkowo rzucilam obszczanego pampersa na kaloryfer i wysechl ladnie i wtedy zalozylam ponownie tylko na krócej max 2 godziny a potem zmieniłam nic nie przecieklo nie sczerwienialo i...zaczęłam robić tak ciągle. Czy to skompstwo czy raczej realna oszczędność? Ja widzę same plusy

Gość gość
Ale z Ciebie skąpa kretynka. Bratowa mojego męża robiła tak z pieluchami synów i śmierdziało moczem w całym ich mieszkaniu.

Gość gość
to ladny odor masz w chacie.

Gość gość
Zacznij powtórnie wykorzystywać podpaski lub tampony

Gość gość
Pomysł godny Nobla. A nie lepeij używać tetry?

Gość gość
Znam taki przypadek. Pieluchy tetrowe tak suszyli. Na swoich piersiach....w wagonach bydlęcych do Syberii w 40 roku.

Gość gość
0/10

Gość gość
ni h/u/j nie uwierzę też używam pampersów i tam jest napisane JEDNORAZOWE :-) a co do oszczędności to zjedz g/o/w/n/o z pod siebie to w sumie tak jak ten pampers z twoją ideologią pozdrawiam i smacznego :-)

Gość gość
autorko jesli chcesz zaoszczedzic nie kupuj oryginalnych pampersow ,sa drozsze to fakt ,ale z biedronki tez sa dobe teraz nawet ulepszyli,nie moge sobie wyobrazic jak mozna drugi raz załozyc dziecku usikana pieluche ,przeciez czuc moczem i jest to nie zdrowe i nie higieniczne.

Gość gość
Nie musi nawet kupowac w biedronce, wystarczy kupowac pieluchy orginalne pampersy w promocji. Wychodza tak samo tanio jak z biedronki. Ja ostatnio kupilam orginalne 4 w cenie 0.56 za sztuke wiec calkiem tanio

Gość gość
Znam firmę, która skupuje używane pampersy, tzn. wszystkie pieluchy jednorazowe, producent pieluch nie ma znaczenia. Jak któryś z rodziców jest zainteresowany niech da znać, podam namiary. Ja mieszkam w Gdańsku i nie wiem czy mają filie i skupują w innych miastach. Moja córka już nie używa pieluch ale za jedną na jesieni płacili: 0,2 groszy.

Gość gość
Podaj jak mozesz dane

Gość gość
Stuknijcie się niby co z tymi zużytymi pieluchami mają zrobić? Ktoś dla jaj napisał :O

Gość gość
jak można przypadkiem rzucic obszczaną pieluchę na kaloryfer?

Gość gość
Ona celowo to zrobila ale wstyd jej bylo sie przyzac i napisala ze przypadkiem

Gość gość
wkladki higieniczne swoje tez susz i zakladaj jeszcze raz

Gość gość
Mam pomysl do autorki tematu. Wiesz jak mozesz jeszcze zaoszczedzic? Ale tym razem na sobie, nie na dziecku. Codziennie wieczorem swoje znoszone majtki poloz na grzejniku, do rana smrod z nich odparuje i mozesz je spokojnie znow zalizyc i rob tak codziennie. Zaoszczedzisz na proszku, wodzie i energi. To sa az trzy rzeczy, a tak oszczedzasz tylko na jednym malym pampersie

Gość gość
śmiejecie się, ale ja pracuję w pomocy społecznej i u moich klientów widok pampersa na kaloryferze albo przy piecu to norma, już mnie to nawet nie dziwi...

Gość zona1988
Tylko ze autorka używa oryginalnych wiec z mopsem nie ma pewnie wiele wspólnego. Ja swojemu dziecku zmieniam średnio co 2 godz nawet jak jest troszeczkę zasikany.

Gość gość
Tez korzystam z pomocy opieki i czesto ide glodna spac zeby dzieci mialy co jesc. Ale nie wyobrazam sobie zalozyc malemu takiego pampersa. Kupuje zawsze tanie w promocji, nie musza byc orginalne. Zmieniam rano w poludnie i wieczorem. A kiedy zrobi kupke z 2 godz przed snem to zakladam mu tylko majtki i spodenki, zebym juz nie zmarnowala nastepnego pampersa. Przeciez ten wysuszony na wiele bakterii, dziecko go znow zesika i caly czas dotyka skory. A do pani ktora pracuje w pomocy. Dlaczego nie pomozecie takim osobom, wiem jak jest u nas. PIJAK DOSTAJE WIECEJ OD NAS BO JEST CHORY a my dostajemy marne grosze bo nie jestesmy patologia. Jakby tego bylo malo kolezanka pracuje w pubie i spotkala sie z propozycja odkupienia talonu z opieki od pijaczka. Nie mial kasy a pic mu sie chcialo. Talon dostal do konkretnego sklepu i tylko na zywnosc. Polska opieka to dba tylko o patologie

Gość gość
3 razy na dobe pampersa zmieniasz o matko a myslisz ze dziecko jak chodzi 8 godz w mokrym pampersie to te bakterie z siuskow mu bie szkodza??? Nie mowiac o smrodzie od dziecka. A jak ci szkoda na noc zalozyc bo norme na dzien wykorzystal to jak sie zsika w nocy to tak lezy mokry i smoerdzacy?? A lozeczko do nastepnego wieczora sobie schnie i dalej dziecko spi na tych szczynach???? Pp co takin biednym ludziom dzieci no po co jak nie stac cie na panpersy masz norme trzy na dzien i ani jednego wiecej matko kochana niech wam to dziecko zabiora bo szkoda zeby sie cale zycie w szkole wstydzilo ze bieda az piszczy. Do szkoly dasz kromke suchego chleba ?? I owszem jestescie patologia bo moze nie pijecie i nie bijecie ale zrobic dzieciaka w skrajnej biedzie ze ty glodna dziecko ma sikac tyle i tyle razy na dobe a jak kupa to z gola dupa zostaje to jest patologiczne!!!!!! Jak mi jest szkoda jak jestem na miescie z mala i widze jak matki twojego ppkroju ida z dzieckiem w starych znoszonych brudnych ubranoach dziecko chce cos ze sklepu mala czekoladke za zlotowke a ona nie kupi bo noe ma. Nieraz poczestowalan takie dzieci moimi slodyczami czy chrupkami radosc tych dzieci jakby zloto dostaly

Gość gość
Ty albo jestes chora psychicznie albo p******.na jakby moim dzieciom obca baba dawala resztki po swoich to by w leb dostala.

Gość gość
Jakie resztki? Maja cala paczke kinderkow poczestowalan bo jednym batonie zapakowanym!! Jakbus widziala jak patrzyly te dzieci jak mojej dawalam porzeraly wzrokiem to glupio mi bylo schowac. Zapytalam czy chca. Myslalam ze z papierkiem zjedza. I to ma byc swiadome niepatologiczbe rodzicielstwo??? Ze dzieci nic nie dostaja a nawet pampersy wyliczonr?? Smiech na sali. Ja uwielbiam dzieci moglabym miec ich dziesiecioro. Ale zarabiamy z mezem 12 tys nie mamy kredytow wlasny dom ale na dwojke sie zdecydowalismy bo chcemy im dac godne warunki i jakis start w przyszlosc. Corka ma poltora roku a juz sporo na koncie. I nie rzucaja sie na czekolade jak pies na szynke!!!!!

Gość gość
Ale ty za to rzucasz sie na kase jak pies na szynke!!! Jak jestes taka dobra, to odstap mi co miesiac z 5 stowek. Co to na ciebie

Gość gość
O matko boska, w głowie się nie mieści, że ludzie w ogóle mają takie pomysły... w życiu bym na to nie wpadła. Może jeszcze po gówinku zakładacie, jak suche było ? Wystarczy wytrząsnąć i już. Patologia.

Gość gość
Owszem 5 stow to moze nie duzo dla mnie ale wole dziecku na konto odlozyc niz wspierac patologiczma babe ktora koniecznie musiala miec dziecko mimo iz nie ma co jesc a dziecko ma wyliczona ilosc pampersow hak wykorzysta limit to koniec nie ma pieluchy na d**e. Kazdy ma prawo miec dziecko nawet z malymi dochodami ale zanim zaszlas w ciaze moglas poszukac pracy w ktorej zarobisz ryle ze moze nie bedziesz zyc w luksusie ale jesc bedziesz miala co i minimum dziecku zapewnisz tzn mleko pampersy weglug potrzeb dziecka a noe widzi mi sie mamy

Gość gość
Bakterie pod wplywem temperatury sie namnazaja takie pampersy nie bez powodu sie nazywaja jednorazowe. Chcesz szkodzic dziecku to na dobrej drodze jestes.

Gość gość
Bakterie pod wplywem temperatury sie namnazaja takie pampersy nie bez powodu sie nazywaja jednorazowe. Chcesz szkodzic dziecku to na dobrej drodze jestes.

Gość gość
Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce? Jakim trzeba byc biednym zeby wpasc na taki pomysl oszczedzania? Z drugiej strony na innych tematach czytam jak jedna przez druga przekrzykuja sie ktora bogatsza, ktora ma wiekszy dom, lepsze ubrania, itd. To jak to w koncu jest?

Gość gość
do pani z dziś - właśnie dzięki temu, że dostajesz zasiłek, to stać cię chociaż na te 3 pampersy dziennie; państwo nie będzie utrzymywać twojego dziecka - takim to wiecznie mało, i jeszcze innym będą zasiłki liczyć, masakra :O