Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilne .Rozliczenie skarbówki problem.

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie czy jeśli pracowałam w Polsce na umowę zlecenie i w Holandi 3 miesiące to musze się rozliczać z podatku z holandi w Polsce ?z tego co czytałam to ten podatek który należy mi się z Holandi musze zwrócić Polsce ?czy musze rozliczać się w tym roku czy mogę to zrobić w ciągu 5 lat. ?

Gość gość
Rozlicz się z Nl tylko z tych 3 miesięcy, tam nikt Ci nie będzie w wnikał w ta polską umowę- zlecenie. Masz na to pięć lat ale po co czekać? A w Pl złóż normalnie pit zerowy. Mamy umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania.

Gość gość
zadzwon sobie na infolinie kip do wawy tam cie poinformuja zwykle w slowach: to pani musi wiedziec jak sie rozliczyc :D

Gość gość
Musisz to zrobić w tym roku na pdst zasady proporcjonalności. Teoretycznie nic nie wyjdzie do zapłaty.

Gość gość
teoretycznie nie wyjdzie. Ale z Polski wychodzi mi pelen zwrot podatku przy umowie zlecenie czyli jeśli się nie mylę 556zl. Jeśli rozliczę dochód z holandi i ten zwrot z tamtad to wyjdzie mi że wogole w Polsce żadnego podatku nie wezmę ?czy dobrze rozumiem ?acha. I czy musze w Polsce wykazywać ten dochód czy mogę osobno się rozliczyć w Polsce z dochodu z Polski. A w Holandi z Holandi ?

Gość gość
proszę o odp

Gość gość
ale co wtedy z podatkiem z Polski należy mi się 556zl z tytułu umowy zlecenie a mam jeszcze podatek z holandi chyba 210 euro jeśli się nie mylę

Gość gość
up