Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11olka

problem w zwiazku..

Polecane posty

Gość 11olka

Witajcie! Mam problem z partnerem. M. ma 30 lat, ja 25. Jestem atrakcyjną kobietą, każdy jego znajomy starał się ze mną umawiać. Wybrałam M. ( ze wzg na to ze sprawiał wrażenie wrażliwego, dobrego człowieka- a takiego właśnie szukałam). 5 dni temu świętowaliśmy nasz pierwszy rok razem. Przygotował kolację, kupił wino, świeczkami przyozdobił mieszkanie. Czułe słowa i toasty za kolejny rok. A potem wróciliśmy do rzeczywistości. M. pracuje w trybie 3 zmianowym, zadzwoniłam do niego wczoraj ok godziny 14, wrócił po nocce i sadziłam że już nie śpi. Odebrał zły, stwierdził że go budzę. Porozmawialiśmy może 5 min o niczym i się rozłączył. Przyjechał po mnie wieczorem, powiedziałam mu że czuję się jakbym denerwowała go tym że dzwonie, bo to nie pierwszy raz gdy odbiera i mówi: zadzwonisz za 5 min jestem u mechanika? zadzwonisz za 15 min jestem u brata itp. dzwonie do niego może 3 razy zwykle odbiera podenerwowany. Dopiero zaczęłam zwracać na to uwagę że zwykle kiedy dzwonie on jest tak zajęty że zdania nie może ze mną zamienić. Zaczęliśmy się o to sprzeczać. M. stanął i zaczął do mnie wykrzykiwać że idzie sam do domu, że mu na mnie nie zależy, żebym znalazła sobie odpowiedniego dla siebie faceta. Dodał że chce wiedzieć o każdym jego kroku i wciąż musi mi się tłumaczyć gdzie był co robił. Ale pytanie jak minął ci dzień i co robiłeś jest chyba pytaniem standardowym. Nie pierwszy raz tak robi, że w nerwach w kłótni wykrzykuje : nie zależy mi na tobie. Mówi że widzi moją obojętność i stąd takie słowa u niego. Potrafi się odwrócić w trakcie sprzeczki i odejść. A ja się w***am i zaczynam go wyklinać. On na początku milczał, ale teraz potrafi powiedzieć mi parę przykrych słów. Błędne koło. Gdy się uspokoił poszliśmy do niego zapytałam czy przepraszam mi się nie należy zaczął przytulać i przepraszać, mówić nie wiem co się ze mną dzieje itp. Czy to ja jestem przewrażliwiona? I powinnam 'wrzucić na luz' Czy jemu przestało zależeć i lepiej odpuścić go sobie?

Gość gość
nie ma w Polsce imion jednoliterowych kotku, M to chyba jakieś zagraniczne imie dziewico?

Gość gość
no i z pana wylazł cham! jesteś już zdobyta więc można traktować cię jak gó/wno będzie tylko gorzej - radzę dać sobie z nim spokój

Gość gość
Najdziwniejsze jest to że gdy wyjdziemy czy to sami czy w towarzystwie znajomych, zawsze zachowuje się z klasą. Przy ludziach mówi że mnie kocha, jestem jego największym szczęściem, piękną i zmysłową kobieta. Przytula całuje, gdy jesteśmy sami zachowuje się identycznie. Aż nie zapytam np co robił? rzuca się że chce go kontrolować, sprawdzać, a on chce mieć też czas dla siebie. Musi auto naprawić, pobiegać itp. A tak tylko praca, dom, ja. Ale gdy stwierdza ze idzie np. na siłownie, nie zabraniam mu. Zresztą on nie pyta czy może, tylko stawia mnie przed faktem dokonanym. Idę i tyle. No i ok nic mu nie mówię. Niby starszy ode mnie facet, a problemy jak z młodszym.

Gość gość
po prostu uczy cię, że masz nie interesować się jego czasem jak będzie chciał poobracać jakąś laskę ty już będziesz wytresowana do tego, żeby się nie interesować gdzie byl i co robił

Gość 11olka
Dosłownie na mnie krzyczy, on musi zrobić to i tamto. Jak na niego wpłynąć? przestać pytać co robił gdzie był, zacząć się zachowywać jak on? co radzicie?

Gość belluś
autorko twoj facet jest chamski tyle moge co powiedziec. Gdyby mu zalezalo to telefon do ciebie nie był by dla niego problemem. Moim zdanie on szuka wymowki by nie gadac z Tobą i jeszcze slowa: ze Tobie nie zalezy - zwykły slowny szantaz. Widac, ze facet nie wie co oznacza byc w mocnym zwiazku. Jego zachowanie swiadczy o braku odpowiedzialnosci nie tylko za zwiazek ale takze za swpej czyny. Wedlug on nie nadaje sie na przyszlwego meza i ojca. Wygodnie mu tak jak jest. Gdyby mu zalezalo to ranil by ciebie w taki prostacki sposob szantazujac Ciebie, Szczezre watpie ze cos sie ztego wykluje dobrego. On na pewni nie ma prawa ciebie tak szantazowac. Jezeli mu nie zalezy postaw sprawe jasno ze zrywasz. Szkoda twojego mlodego zycia na takiego goscia.

Gość gość
smierdzi mi tu zaburzeniami osobowosci. gosc sie dopiero rozkreca. poczekaj jeszcze jakies pol roku i bedzie jazda. troche mi to wyglada na borderline. jest taka strona - wpisz sobie w google koniec toksycznych zwiazkow i bedzie blog, w ktorym ktos tlumaczy artykuly specjalistki od tych zaburzen poczytaj sobie i sprawdz, czy sie zgadza profil jego zachowan. oczywiscie tam jest duzo artykulow, gdzie w tytulach sa kobiety zaburzone, ale te same zachowania mozna odniesc do mężczyzn. życze powodzenia z takim typem, bo mowie Ci, nie rokuje to dobrze

Gość gość
i jeszcze jedno - jestes mloda, ale to jest wiek, kiedy ludzie sie paruja itd. nie zmarnuj swojego czasu, bo ten zwiazek i tak sie niedlugo skonczy, a podejrzewam, ze gosc pozniej bedzie Ci dalej glowe zawracac. Nie ma sensu tracic czasu na kogos, kto juz teraz prezentuje takie dziwne zachowania. Raz kocha, raz nienawidzi - to jest chore, pod kazdym wzgledem. Hustawka emocjonalna uzaleznia, ale to Ty bedziesz pokrzywdzona w tym.

W ziwazku musi byc tez rownowaga sił. kosor on uwaza ze ma parwo spotyjkac sie z kolegami , wychiodzioc to ty tez psiatw mu ulitmatum, ze tez masz prawo wyjsc z koleznakami. U mnie ten kompromis dziala - czasami trzeba ustalic wspolne zasady i nie daj mu sie. Ogolnie slowo co slychac - nie powinno ogo irytowac. Dziw mnie zachowanie 30lteniego faceta. Sama mam 34 lata i bardzo dziwi mnuie zachowanie faceta.

zgodze sie z innymi opsobami tu z forum moze miec tez problemy ze soba. Nie ma prawa szantazowac i straszyc ciebie ze nie zalezy Tobie na nim. Chore to jest.

Gość gość
Dokładnie tak jak napisałaś od miłości do nienawiści przechodzi w ciągu jednego dnia. Najpierw zapewnia mnie o miłości o uczuciu, a wieczorem potrafi po kłótni napisać: czuję pustkę w sobie, na niczym mi już nie zależy. zraniłaś mnie swoimi słowami i mam już dosyć. Więc staram się wytłumaczyć że w emocjach za dużo powiem, a nie jest tak że od tak bo mam zły humor go wyklinam.

Mysle,ze ma problerm ze sobą. Taka hustawka nastrojow tylko moze o swiadczyc. Mozliwe -ze depresja ale facet niestey ci tego nie powie. Moj maz na szczescie mowi mi,ze bola go rozne sprawy. Twoj facet pewnie ma jakies klopoty w robocie ale to nie usparwiedliwa jego wrzasku na ciebie. To on ma problrm nie Ty - pamietaj o tym.

Gość gość
o f**k - przeczytaj sobie tego bloga o toksycznych związkach. z kazdym Twoim postem wychodzi jego zaburzona osobowosc. jedyna rada - uciekac jak najdalej, zanim znszczy ci psychike. Czuje pustke w sobie? --- dziewwczyno, to sa oznaki zaburzenia.

To on ubzdural sobie w glowie, ze Ty kontrolujesz - troche tez to chore. Ja co prawda pytam i gadam z mezem ale nie mamy takiego klopotu z tym. Na pewni facet ma problem i dusi go w sobie i najgorsze ze krzyzcy jak wariat zamiast o tym pogadac.

Gość gość
koniec toksycznych. blogspot. com /2013/12/13-znakow-swiadczacych-o-tym-ze-twoja.

gosc z 10.29 ma racje on moze zranic ciebie prze takiwe zachowania - sam muisz sobie dopwiedziec czy chcesz byc Z takim czlowiekiem. Raczej nic z tego dobrego nie wyrosnie.

Gość gość
mial normalne dziecinstwo? rodzicow?

autorko takie zachowania swiadcza ze on ma problem ze sobą. Ta jego nerwowa rekacja i krzyk ze nie zalezy ci swiadczy tylko o tym, ze tak jest. w sercu odpowiedz sobie czy hce wychowywac dzieci w takiej atmosefrze i sam czuc sie ciagle zaszczuta.

Gość McCarthy
Dorzucę swoje parę groszy - uważam, że mamy trochę za mało informacji. Po pierwsze jak często do niego dzwonisz i jak drobiazgowo wypytujesz go o jego dzień. Czy zawsze musisz wiedzieć gdzie w danej chwili się znajduje ?Czy on nigdy nie dzwoni do Ciebie pierwszy ? Kolejna sprawa to jakimi słowami go wyzywasz i w związku z jakimi sytuacjami? Znasz go dobrze, więc powinnaś wiedzieć najlepiej czy facet potrzebuje więcej luzu w związku po to żeby przygr***ać sobie panienkę czy po prostu czuje się przytłoczony twoją mniej czy bardziej zamierzoną kontrolą i uważa że Ty już mu nie ufasz ?

Gość gość
jakby to autorka byla kontrolujaca wariatka, a on zdrowy, to by juz dawno od niej uciekl. a teklefo z pytaniem - co slychac i agresywna reakcja, to jest cos nie tak

Gość 11olka
M. to skrót od mechanik bo on robi w fabryce. teraz jestem zła bo znowu nie odbiera. Moze doradzicie mi jaki smartfon wziąc na abonamęt i w jakiej sieci? :)

Gość gość
A na uj dzwonisz do niego 3 x dziennie? Bezsensu nie wystarczy ci ze sie spotkacie 2-3 razy w tygodniu? Tez mnie wkurza jak leski pisza jakies p*****lowate esemesy lub dzwonia pogadac o d***e marynie zrozum ze twoj facetto nie twoja kolezanka do pogaduszek...

Autorko spasuj kochana z tym telefonowanem - juz mowie czemu moj maz pracowal na dwie zmiany w prywatnej firmie. Podejrzewam, ze i twojego faceta jest jak u mojego meza bylo w robocie. Nie moga korzystac z telefonu. Jezeli pracuje na produkcji to tam jest praca na akord. Inni patrza ci rece co robisz. Kontroluja Ciebie i twwdy faktycznie nie mozesz rozmiawiac. Ja tez nue moglam dzownic do meza do jefgo szef ciagle na niego sie zloscil. Teraz jak maz zmienil stanowisko jest lepiej ale tez nie zawsze mozemy pogadac. jezli oj pracuje na produkji to moze byc w takiej sytuacji .

A na produkcji liczy sie ilosc wykonanych prac. I wtedy pracownik moze miec zakaz korzystania z telefonu.

Gość gość
z tym M. jak mechanik to podszyw na litosc boską

Gość 11olka
I znowu On nie odbiera :( Chyba się zarejestruję na jakiejś sympatii :(

Kazdy Jego kolega,chcial sie z Toba umawiac..wiesz,nie potrzeba byc zbytnio atrakcyjna,zeby kumple podrywali,tak dla zasady,zeby moc pozniej o czym przy piwku gadac,tak a'propo twojego wstepu. Moze wystarczy ustalic czas,w ktorym bedziesz dzwonic?Skoro pracuje na 3zmiany,to jest przemeczony,oprocz Ciebie,ma tez przeciez wlasne zycie i sprawy.Zapytac o miniony dzien,lub noc mozna wtedy,gdy spedzacie go razem,nie potrzeba wydzwaniac,bo zrozumiale,ze kiedy sie spi i ktos ten sen przerywa,ciezko sie potem usypia.

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem tępaczki, która na op*****l za dzwonienie reaguje zwielokrotnionym telefonowaniem. Masz, autorko, zaburzenia?

Gość gość
musisz go próbować oduczyć bycia chamskim w stosunku do ciebie bo tak nie powinno się odnosić do partnera czy rodziny jak w kilka miesięcy się nie nauczy to go zostawić!