Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PO KIM Dziecko zazwyczaj dziedziczy Urode po ojcu czy matce?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
to zależy mi mówią że podobny jestem do dziadka a mój ojciec do swojej matki podobny

Gość gość
najczesciej do ojca dlatego trzeba brac ladngo faceta !

Gość gość
Często dzieci są podobne do swoich ojców

Gość gość
geny dziedziczy sie w zaleznosci od dominacji danego genu jesli chodzi o urode.. np czesciej ciemne wlosy jesli jedno z rodzicow ma, ale nie jest to pewnosc stuprocentowa. czesto ujawniaja sie dominujace cechy dziadkow, ktore nie uwidocznily sie we wczesniejszym pokoleniu. nie nalezy zapomniec ze niby mamy po 50% genow od rodzicwo, ale jednak RNA idzie tylko do matki, wiec w niewielkiej ilosci jednka wiecej dostajemy po mamie

Gość gość
po ojcu najczesciej

Gość gość
Jestem matką i cała trójka jest podobna do mnie:)

Gość gość
po listonoszu

Gość gość
To wypadkowa, dziecko nigdy nie jest podobne wyłącznie do jednego rodzica. Z tymi genami dominującymi też nie jest tak prosto, bo osoba z ciemnymi włosami może mieć geny na jasne i je przekazać....dlatego ja jestem blondynką pomimo, że tata ma czarne włosy

Gość gość
Ja mam włosy, oczy i usta po mamie, a nos figure i tusze po :Dsumie to odzidziczylam po mamie to co nie trzeba cienkie blond wlosy male usta, moj tata ma ciemne wlosy i ciemna karnacje natomiast po nim mam dlugi nos i :D :D po mamie mam ładne oczy a po tqcoe figure jestem wyzsza od mamy mam szerokie biodra a mama ma waskie dligie nogi i jestem waska w barach a mama szeroka :) taki ze mnie miks więc zawsze dziedziczy sie po obu rodzicach jednak uwazam ze ogolnie z twarzy bardziej przypomijam ojca i by sie mnie nie :D :D

Gość gość
pewnego dnia sliczna jak marzenie panna wyszla za maz za brzydkiego a wrecz bardzo brzydkiego faceta madrego jak einstein ach jak fajnie mowi nasze dzieci beda madre jak ty i sliczne jak ja na to odzywa sie ksiadz - jak sie nie bedziesz modlic bedzie odwrotnie

Gość gość
Po tacie mam rowniez cycki bo ich w ogóle nie mam a mama ma 80f. rodzina taty jego siostra i babcia tez mają małe wiec pewnie po nich. Moj brat tez jest podobny do taty ale ma jasne włosy po mamie. Większość znajomych z twarzy jest podobna do ojca ale znam tez duzo podobnych do mamy wiec nie ma reguły