Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobiety chcą jeszcze prawdziwych romantyków?

Polecane posty

Gość gośćgość
to nie ja określiłam to rubryką. Zgodzę się, nie są wyłącznie zarezerwowane dla miłości, ale ja mówię o sobie i za siebie mogę ręczyć, że drugą osobę kocham.

Gość gośćgość
Nieprawda, jestem materialistką i dbam o zdrowie :) Widzisz, można lubić biegać w deszczu, kochać nie będąc romantycznym i być materialistą dbającym o zdrowie.

Gość gość
I jeszcze jedno - materialista nie jest zdolny do uczuć.

Gość gość
Oczywiście, że materialiści są zdolni do uczuć. Bycie zdolnym do uczuć nie wyklucza realistycznego podejścia życia czy czerpania przyjemności z tego co mogą kupić pieniądze. Nie trzeba się do tego ograniczać, ale jest takie przysłowie "lepiej płakać w ferarri".

Gość gość
''Nieprawda, jestem materialistką i dbam o zdrowie usmiech.gif Widzisz, można lubić biegać w deszczu, kochać nie będąc romantycznym i być materialistą dbającym o zdrowie.'' Po prostu inaczej niż ja odbierasz rzeczywistość. Albo nie do końca zdajesz sobie sprawę co to jest romantyzm.

Gość gość
albo ty masz jakąś wymyśloną definicję romantyzmu którą naginasz do własnych potrzeb, skoro nawet przekłada się ona na wygląd.

Gość gość
''Bycie zdolnym do uczuć nie wyklucza realistycznego podejścia życia czy czerpania przyjemności z tego co mogą kupić pieniądze. '' To w takim razie nie jesteś materialistką. Wybacz ale jedno wyklucza drugie. Materializm to dojście po trupach do korzyści finansowych. A takie osoby do uczuć na pewno zdolne nie są. Chyba że nie mówimy o uczuciach do drugiego człowieka a pieniędzy to zmienia postać rzeczy :)

Gość gość
lalalala ja jednak dopowiem że materialiści dbają o zdrowie :-) a wiecie dlaczego? żeby jak najdłużej być właścicielem kasyyyyyyyyyy

Gość gość
''albo ty masz jakąś wymyśloną definicję romantyzmu którą naginasz do własnych potrzeb, skoro nawet przekłada się ona na wygląd.'' To nie jest moja wymyślona definicja. Te schematy dotyczące podziału mężczyzn na romantyków i maczo funkcjonują już od dawna i mają swoje uzasadnienie w psycho i socjologii.

Gość gość
zależy czyich trupach ;) Nie jestem na pewno taką materialistką żeby używać pieniędzy jako miary sukcesu czy być o nie zazdrosna...ale lubię pieniądze i lubię je wydawać, jak większość ludzi.

Gość gość
''lalalala ja jednak dopowiem że materialiści dbają o zdrowie usmiech.gif a wiecie dlaczego? żeby jak najdłużej być właścicielem kasyyyyyyyyyy'' Niekoniecznie. Materializm zakłóca prawidłowe i racjonalne myślenie. Jedynym celem jaki przyświeca takiemu człowiekowi jest pieniądz i jeszcze raz pieniądz, choćby kosztem swoim, drugiego człowieka bądź nawet całego świata.

Gość gość
a między "romantykiem" (który w twoim opisie wydaje się dość mdłą osobą), a macho (który z kolei budzi we mnie zwierzę, np. w****ionego niedźwiedzia) nie ma nic? Żadnej szarej strefy? Nie ma innych typów? Chyba coś uprościłeś. Sama podałam Ci przykład ludzi którzy nie zaliczają się do żadnej z tych dwóch kategorii.

Gość gość
no może i tak ,ale nie wiecie że kasa to tylko przepływająca energia najgorzej gdy do pasji pieniądza przyczepiona jest pasja władzy

Gość gość
''Nie jestem na pewno taką materialistką żeby używać pieniędzy jako miary sukcesu czy być o nie zazdrosna..'' Nie ma czegoś takiego że nie jesteś AŻ TAKĄ materialistką. Al bo nią jesteś albo nie. ''ale lubię pieniądze i lubię je wydawać, jak większość ludzi.'' To nie jest materializm

Gość gość
''a między "romantykiem" (który w twoim opisie wydaje się dość mdłą osobą), a macho (który z kolei budzi we mnie zwierzę, np. w****ionego niedźwiedzia) nie ma nic? Żadnej szarej strefy? Nie ma innych typów? Chyba coś uprościłeś. Sama podałam Ci przykład ludzi którzy nie zaliczają się do żadnej z tych dwóch kategorii.'' Jest albo czarne albo białe. Takie życie, taki świat. ''no może i tak ,ale nie wiecie że kasa to tylko przepływająca energia najgorzej gdy do pasji pieniądza przyczepiona jest pasja władzy'' To się wtedy nazywa despotyzm ;)

Gość gość
co kolorów ,to nie tylko jest tylko białe i czarne.ale nawet jak analizujecie problem wzdłuż i wszerz to nigdy nie uda wam się go objąć w 3d trójwymiarowo :-) bo to zależy gdzie położycie punkt odniesienia ,plus jeszcze cała siatka powiązań

Gość gość
świat nie jest czarnobiały, a z doświadczenia wiem, że twój opis jest błędny.

Gość gość
Czarno białe nie występuje jako podział na płeć tylko na grupę. Ta grupa to maczo i romantycy. I zarówno mogą być kobiety jak i mężczyźni maczo i romantykami. Bo to nie zależy od płci. Istnieje tylko jedna różnica - maczo może brakować kultury a romantykowi nie ;)

Gość gość
większość ludzi nie zalicza się do żadnej z tych kategorii.

Gość gość
Ja bym chciała i co z tego

Gość gość
Same określacie negatywnie romantyka więc już wiadomo, że go nie chcecie.

Gość romacz
"Czy kobiety chcą jeszcze prawdziwych romantyków?" A kiedyś chciały? Przyziemne kobiety zawsze szydziły ze wzniosłych mężczyzn. Romantyk (samiec beta) był zawsze tym gorszym, wykorzystywano jego szacunek do kobiet, zdolność do miłości i wierności by miał kto zarabiać na kobiety i dzieci, czasami płodzone z facetami typu macho (samiec alfa). Zawsze w oczach kobiet był frajerem, ale dla własnych korzyści kobiety grały romantyczki przed romantykami.

Gość gość
ja piertole nastepny kretyn

Gość gość
nie używajcie słowa romantyk jako synonimu dla ofiary. "Niepozorny", wątły, nieciekawy, zgorzkniały, powierzchowny i płytki jak kałuża na pustyni facet nie jest romantykiem. Jest po prostu kimś kogo żadna nie chce więc wmówił sobie "uczuciowość" i "uduchowienie".

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
a ja sobie romantyka wyobrażam jako przystojnego, przebojowego faceta z zabójczym uśmiechem. Takiego który potrafi wywołać rumieniec jednym, krótkim zdaniem i przynosi ciepłą herbatę. Mówi na partnerkę "maleńka" (pieszczotliwie, nie chamsko jak jakiś drechol), lubi długie spacery i rozczula się nad zwierzętami.

Gość gość
up

Gość gość
Oczywiście, że dziecinne. I to jest w tym piękne. Jak po 10 latach masz jeszcze w sobie na tyle czułości i infantylności, żeby przynieść wykrojonego ziemniaka to Twoje życie jest zajebiste.

Gość gość
up