Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobiety chcą jeszcze prawdziwych romantyków?

Polecane posty

Gość gość
Ja bym wolała jakby facet zrobił jakiś dobry obiad z tych kartofli :D

Gość gość
''jakby mi facet wyskoczył z kartoflem z wyrytym noże serduszkiem bez jednego zacięcia na palcu to za niego wyjdę'' Romantycy są realistami. Skaleczeni może się przytrafić każdemu. Warto docenić czuły gest mimo konsekwencji. x ''Właśnie chodziło mi o to, że romantyzm nie wyklucza bycia zaradnym i twardym. Jakiś kręgosłup mieć trzeba. A mazgają się z zasady nadwrażliwe osoby, takie które ciągle mówią o tym jak to bardzo cię kochają (i oczekują tego w zamian), takie dla których każde słowo krytyki to koniec świata...i takie którym ciągle "świat" robi krzywdę.'' To już bardziej kwestia charakteru niż przynależności grupowej. Ale zgodze się. Romantyk musi odnaleźć się w otaczającym go świecie, krytyka jest przyjmowana przez nich obiektywnie (co nie oznacza że może być chamska i nietaktowna). Co do miłości - dobrze jest kochać drugą osobę wiedząc że odwzajemnia owe uczucia, tak więc romantycy nie oczekują w zamian miłości - oni WIEDZĄ że partnerka którą obdarzają emocjami daje im to samo w zamian, z racji przynależności grupowej właśnie.

Gość gość
tak najlepiej już rozmawiajcie o tych pyrkach

Gość gość
a szczególnie dzisiejszy świat a raczej ludzie którzy go kreują. Dlatego potrzebni sa romantycy. zeby sie mu odwzajemnić (im) :) A nie twierdzić że walka jest przegrana. To ma byc twój romantyzm? Poddanie się? to ja wysiadam z tego pociągu

Gość gość
Romantyczny obiad kartofle w formie serca! Kotlet w formie serca hahahha

Gość gość
''Ja bym wolała jakby facet zrobił jakiś dobry obiad z tych kartofli'' x No tak, bo z kartofla z wyrytym sercem nie da się już nic ugotować :D

Gość gość
No i to chodzi, że niektórzy mylą bycie romantykiem z bycie przewrażliwioną ciapą. a czuły gest docenię, ale wprawę w artystycznym obieraniu ziemniaków jeszcze bardziej.

Gość gość
ten gościu jest piertolnięty umysłowo. Wie co czują romantycy wie co czują i czego chca kobiety, pewnie rozumie co kumkaja żaby i o czym plotkują slimaki Geniusz!!!!

Gość gość
podniecenie przy najprostszych tematach :-)

Gość gość
Romantyczny obiad kartofle w formie serca! Kotlet w formie serca hahahha X Ugotujesz mi 🌼 :)?

Gość gość
ba dokonał przedefiniowania pojec. Romantyzm to już nie romantyzm bo mu to nie pasuje do układanki. nie mógłby wtedy stawiac tych zasiek cały czas: xxx xxx xxx xxx

Gość gość
Oczywiście!

Gość gość
''No i to chodzi, że niektórzy mylą bycie romantykiem z bycie przewrażliwioną ciapą. '' x Przewrażliwioną ciapą równie dobrze może być facet którego mięśnie łącznie ważą 105 kg i ze złotym pasem judo. ''a czuły gest docenię, ale wprawę w artystycznym obieraniu ziemniaków jeszcze bardziej.'' x I tu wg mnie popełniasz błąd który stawia Cię w świetle nie-romantyczki. Bo ten gest jednak mimo wszystko jest ważniejszy.

Gość gość
To czekam. Możesz mieć na sobie tylko fartuch :D

Gość gość
podniecenie w sensie wzwodu jest mało romantyczne Przynajmnie w swietle najnowszej definicji. Obecnie romantyczny jest skurczony flak fistaszek

Gość gość
Romantyzmu faceci się uczą. Kilka pierwszych związków może być klapą. Może też trafić na wyjątkową sukę. Aby w końcu trafić na tą jedyną z którą się rozumie.

Gość gość
mnie interesuje umysł narządy mniej na tym etapie

Gość gość
oj, ja nie jestem w ogóle romantyczna, mój chłopak jest. ;) I nie mówiłam o wyglądzie, zwróciłam tylko uwagę, że dla wielu "ciapków" nazywanie siebie romantykiem to tylko furtka żeby ponarzekać, nawet jak w praktyce w ogóle nie są romantykami. Casanova był romantyczny, kawał złamasa i bawidamka, ale zachowywał się romantycznie.

Gość gość
przy każdej dyskusji widziecie ptaki i gołe tyłki ,uważam że to skaza

Gość gość
''Romantyzmu faceci się uczą. Kilka pierwszych związków może być klapą. Może też trafić na wyjątkową sukę. Aby w końcu trafić na tą jedyną z którą się rozumie.'' x Nie zawsze tak jest.

Gość gość
to nie jest podniecenie przy najprostszych tematach bo to trywializowanie postaw i archetypow ma swój cel i nie jest przypadkowe. Nie zgadzam sie na to żeby koleś twierdził, że romantyk to dooopa wołowa pozbawiona ambicji i ograniczająca sie w swoich uczuciach do stekania nad zdjęciem wybranki. To samo robi się z miłością, poświęceniem, odwagą, i wszelkimi inymi pozytywnymi cechami. czyni sie z nich wady a ludzi, którzy je posiadają wysmiewa sie w imie tych przeinaczonych i zdeformowanych pojęć.

Gość gość
''Casanova był romantyczny, kawał złamasa i bawidamka, ale zachowywał się romantycznie.'' x Niemożliwe jest aby być romantykiem i złamasem,bawidamkiem jednocześnie. Wygląd odgrywa znaczącą rolę co do przynależności.

Gość gość
Tylko fartuch? :D

Gość gość
Tak tylko i wyłącznie :P

Gość gość
wygląd nie odgrywa żadnej roli. Można być romantykiem niezależnie od wyglądu. I tak, bawidamek może traktować swoje liczne kochanki z szacunkiem i czułością. Może być romantykiem, może lubić emocje towarzyszące romansom.

Gość gość
''oj, ja nie jestem w ogóle romantyczna, mój chłopak jest.'' x Skoro on jest to Ty też musisz być.

Gość gość
hm mi nic nie zagraża ani moim wartościom , a kto to taki wyśmiewa miłość i odwagę ?

Gość gość
''wygląd nie odgrywa żadnej roli. '' x Wygląd dużo mówi o człowieku ogólnie i to kim jest, jaki jest. ''Można być romantykiem niezależnie od wyglądu. I tak, bawidamek może traktować swoje liczne kochanki z szacunkiem i czułością. Może być romantykiem, może lubić emocje towarzyszące romansom.'' x To wtedy nie jest romantyk a macho który zgrywa się i udaję czułego.

Gość gość
niby czemu? Ja raczej nie mam romantycznych zrywów. Są rzeczy które lubię robić i które wydają mi się romantyczne (wspominane serduszko na kanapce), ale romantycznej kolacji przy świecach tak jak w filmie ze mną nie zje. Pizza, świece i poduszki na podłodze - chętnie.

Gość gość
''niby czemu? Ja raczej nie mam romantycznych zrywów. Są rzeczy które lubię robić i które wydają mi się romantyczne (wspominane serduszko na kanapce), ale romantycznej kolacji przy świecach tak jak w filmie ze mną nie zje. Pizza, świece i poduszki na podłodze - chętnie.'' x Bo ty wyrażasz to na inny sposób. Każdy swój romantyzm wyraża inaczej ale on jest. Z tego co teraz napisałaś to wydaje mi się że - tak, jesteś romantyczką.