Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filomena1992

39 tydzień i nic się nie dzieje

Polecane posty

Witam! Mam pytanie do was panie jak to jest, tydzień temu ponad byłam na wizycie u swojego gina i powiedział, że szyjka się skróciła ale jest twarda jeszcze... Czy moge już w każdej chwili urodzić?

Gość gość
różnie bywa, nikt ci nie powie kiedy urodzisz.

Gość gość
kolezance rowniez sie szyjka skrocila w 38 tyg i gin mowil ze urodzi do tyg a niestety urodzila po terminie poprzez wywolywanie. Ale roznie to bywa lepiej sie nie nastawiac ona sie cieszyla i myslala ze lada chwila urodzi ja zas myslalam ze szybko nie urodze a tu psikus i porod w 38 tyg. jedno jest pewne masz juz blizej niz dalej :)

nom, już chciałabym mieć to za sobą... ciąża jest wg ginekologa donoszona, tak więc chętnie już bym urodzila. Wywoływany poród ponoć bardziej jest bolesny

Gość gość
czy bardziej bolesny to tez zalezy od organizmu kobiety! wlasnie kolezanka zapewniala ze nie bylo tak zle i szybko poszlo :)

Gość gość
Koncze 38tc. U mnie tez nic sie nie dzieje. Czasem zaboli brzuch na minute przez caly dzien i to wssystko, tez chcialabym urodzic. Ginekolog powiedzial,ze dziecko donoszone,wiec mam sie nie martwic. Jest mi z dnia na dzien coraz ciezej... Tez najbardziej boje sie przenoszenia,wywolywania,zielonych wod itp... Wolalabym urodzic wczesniej niz po terminie,

Gość gość
Ja jestem w 40 tygodniu. Od trzech tygodni szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na palec i nic się nie dzieje. A trzy tygodnie temu usłyszałam: do tygodnia Pani urodzi. Też bardzo nie chcę wywoływania.

No moim zdaniem to najlepiej urodzić między 37-40 tygodniem, bo jak wiadomo po 40 tygodniu dziecku jest ciaśniej, łożysko się starzeje, zaczyna być coraz mniej wód płodowych, może dojść do niedotlenienia dzidziusia albo jakiejś martwicy... odpukać

Gość gość
hej dziewczyny! ja byłam 2 dni po terminie. weszłam 2 razy na 8 piętro i wieczorem pojechałam rodzić! polecam!!!

Tak a ja mieszkam na 4 piętrze i dreptam po tych schodach przynajmniej raz dziennie bo innego wyjścia nie mam i nic :)