Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elith

Co zrobić z psem?

Polecane posty

pochowaj go na cmentarzu dla zwierzat przyjaciela nie zakopuje sie w lesie

Gość gość
na cmentarzu dla zwierząt

Gość gość
Hahaha, nie nie spaniel :) Berneński pies pasterski :)

bernenski jest wiekszy na zdjeciu wyglada jak jeden ze spanieli dlatego pytam

Gość gość
Można zapłacić i zawieść go do weterynarza a on już to załatwi pewnie

Gość Elith
Nie, no mały to on nie jest. Może tak na zdjęciu wyszedł.

Gość gość
Czy Twoj pies cierpi? Jesli tak jest i kochasz go, dla Ci duzo powinnas pomyslec nie o sobie i swoim smutku, zlamanym sercu tylko o cierpieniu psa... jesli sie meczy, powinnas podjac decyzje. Wiem ze to jest ciezkie, sama mam psa i nie wyobrazam sobie poki co takiej sytuacji,ale wiem ze bede cierpiec ale zrobie to dla mojego najlepszego przyjaciela ktory kocha mnie bezgranicznie.. A jesli jest zdrowy to niech zyje jaknajdluzej a Ty pochowaj go w ogrodku, moj psiak ktory zdechl po 14latach spi w swoim lozku,zabawkami, miska w naszym ogrodzie.

Gość gość
Moi znajomi, gdy zmarł im pies myśliwski, pochowali go obok domku myśliwskiego, położyli duży kamień, głaz, i zamówili tabliczkę, informującą, co za pies tam leży. Z imieniem, datą śmierci itd. Myslę, że to w porządku. Cmentarz dla zwierzaków też jest ok .

Gość gość
Ładny psiak Berneński pasterski? Zawsze się zastanawiałam, jaka to rasa, gdy widywałam takie psy. Przepiękne.

jak już wygram w totka i wybuduję wielką chałupę na wsi, to będę miała kilka berneńczyków z psów dużych "nadwornych" te podobają mi się najbardziej na świecie piękne psy dużo zdrówka życzę dla pieska, autorko i lekkiej śmierci ...

Gość Elith
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że po prostu zaśnie i nie będzie się męczył. Nie chciałabym zostać postawiona w sytuacji gdy musiałabym ze względu na jego stan decydować o eutanazji. Tak jak pisałam wcześniej, chciałabym, żeby był z nami do końca, tak długo jak się da. Obawiam się jednak, że pewnego dnia po prostu przestanie chodzić i to niestety będzie już dla niego wyrok.

z dużymi psami jest ten właśnie problem, małego jeszcze na ręce weźmiesz, coś można kombinować, z ciężkim psem nic juz nie zrobisz, jak nie będzie sam sie poruszać straszne to jest... niecały rok temu musiałam uśpić swoją starą kocicę, wiem, jak ciężko podejmuje sie taką decyzję i wiem, ze była ona słuszna za długo z nią zwlekałam, kot się juz męczył, był jedną łapką na drugim świecie, ale tak trudno jest o tym zdecydować... no i już ryczę znowu... sorki

Gość gość
Za granica mozesz isc do kazdego zakladu pogrzebowego i jest opcja (platna) kremacji zwlok zwierzecych. Do tego wybierasz sobie urne.

Gość gość
Może powinnaś po taką poradę udać się do weterynarza? Znam bardzo dobrą klinikę - http://www.wetjaneczek.pl/ - mojemu kotu bardzo pomogli, może Twojemu psu również pomogą. :)

Gość amunra
My oddaliśmy naszego pieska po uśpieniu (miał raka żołądka) oddaliśmy do krematorium (http://pamietajomnie.pl) a następnie pochowaliśmy na cmentarzu dla zwierząt.

Gość Minkorta
My też daliśmy do Pamiętaj o Mnie. To chyba najlepsza opcja godnego pożegnania przyjaciela.

Gość gość
Proszę jak się facet tu udziela!

Gość rampapam283
wątek załozony w 2015r...mamy 2018.:P Przepisy jasno okreslają, ze to w kwestii weterynarza lezy " utylizacja " (wiem,ze nie ladne slowo jak na clzonka rodizny). :( Weterynarz musi zutulizowac zwierze (ma podpsiana umowe z krematorium)...I nie wiem czy pozniej oddają te prochy wam czy juz nie.Ale pewnie oddają.:) Tak sie robi w miastach .(na wsiach moze jakis konowal tego nie robi). W Lublinie ,w klinice zwierząt jest obok krematorium i sala pozegnan.:) Jesli zwierze padnie ci w domu,mozesz zrobić trumienkę i pochowac w lesie,nad rzeką,na jakis nieurodzajach w polu. Mieszkam blisko lasu i bardzo czesto widze takie pochody zalobne z lopatką w reku...:(

Gość Gość

Można oddać go do kremacji. Polecam firmę Pamiętaj o mnie która się zajmuje takimi rzeczami.