Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi może dolegać?

Polecane posty

Gość gość

Wiatam! Od pewnego czasu mam objawy takie jak: bezsenność , mocne bicie serca, pocenie się, ból z lewej strony pachy , cheć wymiotow , osłabienie a najdziwniejsze jest to, ze ucieka mi wzrok z kolorami.. Wiem, ze powinnam isc do lekarza lecz jest weekend wiec nie mam jak sie wybrac. Czy ktos moze mi powiedziec co mi moze dolegac? Jakie badania zrobic?

Gość gość
Podaj wiek, tryb życiea, od kiedy, czy masz nadwagę, czy jesteś na dietach itp.

Do kardiologa na EKG możesz jechać na izbe przyjęć

Gość gość
Mam 21 lat , cztery lata temu urodzilam dziecko, od tamtej pory zajmuje sie nim wiec nie przesliam organizmu, czasem mam steres ale to jak normalna kobieta waze 45kg przy wzroscie 156. Pale papierosy , nie za czesto pije alkohol.

Gość gość
Objawy mam od 4 dni, nie jestem na diecie, choc po porodzie wracajac do formy zrobilam to w krotkim czasie lecz to bylo cztery lata temu.

Gość gość
No być może to są zmiany hormonalne, pocenie nadmierne by na to mogło wskazywać, biorąc pod uwagę wiek. No z porodem to raczej już nic nie ma wspólnego. Duszności masz?

Gość gość
Może podłapałaś jakiegoś wirusa. Badania krwi mogą pomóc, bo na oko lekarz też nie jest cudotwórcą, musi mieć trochę objawów i potwierdzeń, żeby postawić diagnozę. To może być nawet ucisk kręgu kręgosłupa.

Gość gość
Tak rowniez czasto mam dusznasci, kladac sie spac, a czasmi nawet w dzien.. :(

Gość gość
Czy to moze wiazac sie z czyms powaznym?: (

Gość gość
Jak nietypowe dolegliwości się utrzymują to się maszeruje z nimi do lekarza. Jak jeden lekarz nie pomoże szuka się kolejnego , aż do wykluczenia problemu. Zawsze może okazać się poważne, jak również może ta zagadka nigdy nie być rozwiązana, a zostanie scedowane na podświadomość, lęki itp.

Gość gość
miałaś ostatnio dużo stresujących sytuacji? ja obstawiam tarczycę lub nerwicę, ale nie m co gdybać tylko jak najszybciej do lekarza

Gość gość
Stres? No to już jakaś informacja dla lekarza. Jeżeli na tle nerwowym to mogą być i nawet ataki paniki. Bezdech, bezsenność, nawet jak się niby od tego odcina podświadomość pracuje. Jeżeli masz pomoc przy dziecku polecałabym lekkie ziołowe tabletki uspakajające. Brak według zaleceń 2-3 dni, zobaczyć czy sen wrócił do normy. Oczywiście udać się do lekarza i wyśpiewać mu wszystko, aby miał na czym snuć próby diagnozy.

Gość gość
No wlasnie, moze nie mam takich czestych objaw ale raz dziennie mam jak zaczynam myslec kiedy zas sie pojawia.. w dzien inne sa niz jak w nocy. W dzien,czuje sie bardzo oslabiona i zaraz mam wrazenie ze upadne pozniej zaczyna mi bic szybko,serce ze az slysze i to mnie przeraza czasami zatykaja sie uszy (ale nie zawsze) i to trwa pare sekund i zaraz przechodzi pozniej lapie,taka kolka po lewej stronie pod,pacha jak oddycham i kuje przez ok 10min , w nocy mam zas bezsennosc klade sie spac o 3-4 nad ranem i spie do 10.. w nocy takie ataki wygladaja ze jak ogladam telewizje zaczyna sie obraz znieksztalcac oblewaja mnie cieple poty i zaczyna zas serce szybko i glosno bic, czasami tez,do,tego mam uczucie jak bym,chciala wymiotowac..

Gość gość
Opisujesz w dzień atak paniki, trwa moment. A bóle to nerwobóle. Udaj się do psychologa, warto. Może wesprze Cię również farmakologicznie, z tym problemem musisz się zmierzyć, oswoić wroga, czym się tak martwisz?

Gość gość
i mam jeszczr takie uczucie jak bym nie mogla zlapac powietrza. Moze to moj lek.. jestem strasznie uczulona na bol jak spotyka kogos z rodzinny. Ostatnio bylo pelno wypadkow gdzie,gineli,znajomi a ja sie strasznie przerazilam i od tamtej pory boje sie jezdzic sakochodem czy gdzie kolwiek dziecka poszczac.. mam caly czas leki przed tym zlym co zabiera ludzi :(

Gość gość
moze pomyslicie ,ze jestem jakas nienormalna :(,ale,mi sie,to,swinstwo tak wbilo w glowe, ze az czesto sie sni.. probowalam sobie przetlumaczyc ze,to glupota ale dalej nic.. mialam tez okropny lek rok temu jak moj maly drgawek dostal, okropny widok nie spalam miesiac prawie bo balam,sie, nie,jadlam,nic i jakos,z czasem przeszlo ale zas lek wrocil,ale,z,czyms innym teraz , jestem bardzo wrazliwa :(, i czesto juz nie,daje z tym rady

Gość gość
Jak nie możesz złapać oddechu no to atak paniki :) Musisz być wrażliwą osobą i przenosisz na siebie cierpienie innych, przejęłaś się i tym żyjesz a o lęk łatwo nie możesz tego w sobie nosić i pielęgnować , bo nabędziesz fobii.

Gość gość
ODSTAW tabletki HORMONALNE (antykoncepcyjne)

Gość gość
No to jej problemu nie zlikwiduje, jeżeli są to ataki paniki, a z opisu wypisz wymaluj, idź do lekarza, bo tu znachorzy :)

Gość gość
Jesteś młoda kobietą i młodą mamą, wychowujesz już 4 rok dziecko. To spory wyczyn dla tak młodej kobiety. Masz pomoc przy wychowaniu szkraba? Mama, siostra, może tatuś dziecka? Potrzebujesz po prostu wsparcia jeżeli nie przy dziecku to emocjonalnego. Idź do psychologa, zobaczysz , że to będzie dobry wybór tylko musisz być otwarta i im więcej powiesz tym więcej możesz zyskać.

Gość gość
Dobranoc , lece spać, a Ty umów się na wizytę do jakiegoś fajnego psychologa, najpierw poszukaj, popytaj.

Gość gość
na bank nerwica lękowa, niestety :) idź do lekarza powiedz co ci dolega, zrób badania kontrolne ekg, poziom cukru, tsh, jeśli wszystko będzie ok to do psychologa bądź psychiatry, jesteś wrażliwą osobą i na chwilę obecną ciężko będzie ci się tą nerwicą rozprawić, polecam przeczytać "Oswoić lęk" w necie łatwo znaleźć, trzymam za ciebie kciuki i pozdrawiam