Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesieczne dziecko zasypia przy piersi

Polecane posty

Gość gość

mam taki problem - moje miesieczne dziecko nie potrafi inaczej zasnac jak przy piersi, trzymajac piers w buzi, albo bezposrednio po karmieniu przytulone. Czy to normalne? Czy to minie? Czy trzeba jakos odzwyczajac? Jesli tak, to jak? Dodam, ze nie uzywam smoczka uspokajacza i nie chce uzywac. Karmie piersia (wylacznie).

Gość gość
ja swoje po jedzeniu odkladalam do bujadelka i powoli kolysalam i tam zasypilalo

Gość gość
moja córa tak miała męczyłam się do miesiąca i stwierdziłam że dość i dalam smoczka uf... ona ciągała cyca śpiąc a jak mleko pociekło to wypluwała nawet nie puszczając piersi. Dziecko może z tego wyrosnąć ale nie musi ja nie wytrzymałam

Gość gość
Daj smoczek

Gość gość
to normalne, jak chcesz to daj jej smoczka, takie malenstwa lubia się przytulac;)

Gość gość
O matko przeciez to takie malenstwo i to normalne ze zasypia przy piersi. Jeszcze przyjdzie czas na oduczanie. Ja tam lubilam wieczorami siedziec****atrzec jak maly sie wycisza przy piersi. Potem za jakis czas stopniowo to ograniczalismy i nie pozwalalismy zasypiac przy piersi a potem butli ale zaczynaj od musztry miesiecznego dziecka. I mowi Ci to mama bezsmoczkowego poltoraroczniaka ktory zasypia samodzielnie w swoim lozeczku i przesypia cala noc od ponad pol roku. :-)

Gość gość
To naturalne dla takiego maluszk, tym ssaniem pobudza piers do wydzielania mleka a napita i szczesliwa zasypia. Uwielbialam ten widok noworodka pelnego pod korek. U takego maluszka wszystko sie szybko zmienia. Syn na poczatku dwa miesiace tylko chcial przy mleku zasypiac. Pozniej po karmieniu odkladany sam zasypial. Jak skonczyl pol roczku, zaczal zabkowac i znowu zasypial ze mna. Teraz ma 9 miesiecy, po karmieniu tata go usypia. Takze bez paniki, pozwalajac dziecku zasypiac przy piersi nie robisz nic zlego. Smok podany tak wczesnie moze zniszczyc technike ssania i pojawia sie problemy z kp takze odradzam. Mam dwoje dzieci bezsmoczkowych, dzieci go nie chcialy. Nie bylo wiekszych problemow z kp, nie musialam sie martwic o odstawienie smoczka.

Gość gość
Zawsze po karmieniu podnosilam zazwyczaj juz śpiącą córkę do odbicia i robiłam to tak, by się obudziła i dopiero obudzoną odkładałam do łóżeczka żeby sama zasypiała. czasami potrzebny był smoczek. Całkowicie w dzien zrezygnowaliśmy z niego po 3 miesiacach. Do spania byłdłużej. Byłam bardzo zadowolona bo do roku odkładalam dziecko do łóżeczka, wychodziłam z pokoju i samo zasypiało. Teraz ma 2,5 roku i muszę siedzieć obok dopóki nie zaśnie

Gość gość
Hmmm moja ma 3 mce i zasypia na rękach lub przy piersi.. ale mi to akurat odpowiada i nie myślę o oduczaniu na razie

Gość gość
ojejku to zupelnie normalne i naturalne a co ty bys chciala zeby zasypiało z papierosem z buzi?? przeciez to miesięczne dziecko!!