Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykryte przeciwciala,konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w 39tc. Wykryto u mnie przeciwciala. Zestresowalam sie. W grudniu,w 28tc przyjelam immunoglobuline,ktora miala zabezpieczyc przed konfliktem serologicznym. Czy ona mogla zafalszowac wynik? Czy ktoras z Was byla w takiej sytuacji? W ulotce napisane jest,ze moze falszowac,moj lekarz twierdzil,ze nie moze i mam metlik w glowie.

Gość gość
Może, nie może, trudno powiedzieć. Nie stresuj się. W najgorszym razie poronisz ciążę.

Gość gość
a ty w najgorszym razie całe życie spędzisz bez mózgu.

Gość gość
Mówię jak jest. Nie obrażaj się.

Gość gość
Jak juz chciales gosciu byc taki dowcipny to i tak nie wyszlo,bo w 39tc nie ma czegos takiego jak poronienie. Wiec po prostu wyszedles na idiote/idiotke.

Gość gość
nie jestem autorką tematu. :) ale mówię jak jest, nie obrażaj się...

Gość gość
Więc nazwijmy to przedwczesnym porodem... do którego miejmy nadzieję nie dojdzie. Nie denerwuj się. Bądź spokojna. Będzie OK.

Gość gość
Przedwczesny porod tez nie wystepuje w 39tc, to juz ciaza donoszona. Moje pytanie brzmialo czy u ktorejs z Was po przyjeciu Rhopylacu wynik odczynu coombsa byl zafalszowany.

Gość gość
Immunoglobulina nie chroni w 100procentach.ja tez mam przeciwciala ktore wykryto tuz po porodzie a w ciazy ich nie bylo.po porodzie zbadaja jrszcze raz i jak potwietdzi sie obecnosc przeciwcial to nie dostaniesz immunoglobuliny.ja urodzilam 2zdrowych dzieci majac przeciwciala.w kolejnej ciazy co miesiac trzeba powtarzac badania na miano(ilosc)przeciwcial.

O matko! Ja mam rh- mąż rh+, po porodzie dostałam zastrzyk. Teraz jestem w drugiej ciąży. Jeszzce nie robiłam badań na przeciwciała. Ale myślałam, że zastrzyk chroni i nie będzie problemów, a wy tu piszecie, że moga być. No i teraz się wystraszyłam.