Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TESTY OWULACYJNE. Kto robił i kto pomoże?

Polecane posty

Gość gość

13 dc testowa mocna, druga ciut jaśniejsza 14 dc dokładnie to samo. od jednego testu do drugiego minęły 23 godziny Nie wiem w takim razie kiedy będzie ta owulacja.

Muszą być dwie kreski takiego samego koloru, wtedy wiadomo, ze owulacja będzie w ciągu 24 do 36 godzin.. Jeżeli jedna jest ciemniejsza a druga jaśniejsza to znaczy, ze jeszcze owulacji nie będzie.

Gość gość
Dokładnie,dwie kreski muszą być tak samo intensywne. Ja takie miałam(w 13 dc) i wtedy się postaraliśmy z mężem.Mam dwie córki :)

Gość gość
Akida nie dodałaś,że ta testowa może byc ciemniejsza od kontrolnej. Sa właśnie dwa przypadki pozytywnych owulacyjny: obie kreski równo mocne albo testowa ciemniejsza od kontrolnej. Jeśli testowa jasniejsza, owulacji nie ma.

"Akida nie dodałaś,że ta testowa może byc ciemniejsza od kontrolnej. Sa właśnie dwa przypadki pozytywnych owulacyjny: obie kreski równo mocne albo testowa ciemniejsza od kontrolnej. Jeśli testowa jasniejsza, owulacji nie ma." A to przepraszam, nie spotkałam się z takimi, które są pozytywne jeśli testowa jest ciemniejsza od kontrolnej :) Ja używałam tylko takie, na których kreski musiały być identycznego koloru, żeby mówić o owulacji. A najlepiej to przeczytać na ulotce jaki wynik jest pozytywny :)

Gość gość
O widzisz w takim razie też przepraszam bo ja mam takie testy na których testowa musi być tak samo ciemna albo ciemniajsza :-) No tak jak mówisz najlepiej patrzec w ulotke bo tam wszystko jest. Pozdrawiam a autorce zycze udanego cyklu :-)

Gość gośćik22333
autorko była owulacja i to piękna :-)

Gość gość
No własnie wg tego co kupiłam test jest pozytywny. Sądziłam tylko że dziś ta kreska C bedzie albo mocniejsza albo jaśniejsza. A wyszły identycznie. Wczoraj myślałam że skroro pozytyw (owulacja bedzie za ok 24 h) to owulacja będzie dziś tu się okazuje że kolor paska jest identyczny, wiec równie dobrze owulację mogę mieć za kolejne 24 h.

Gość gość
autorko masz takie same testy jak ja, na ulotce jak byk że testowa albo tak samo wyraźna albo wyraźniejsza, więc o co chodzi? test ewidentnie pozytywny. działaj teraz :-)

No faktycznie autorko, ulotka nie kłamie i owulacja na pewno niedługo wystąpi. Być może wynik zmieni się dopiero po owulacji. Na Twoim miejscu kochałabym się teraz codziennie przez 2-3 dni, zeby nie przegapić owulacji. I zrobiła jeszcze jeden test, zeby sprawdzić wynik. Życzę powodzenia :)

Gość gość
Tak wiem ze pozytyw. Tylko zastanawiam się czy to jest już maksimum jeśli chodzi kolor tej kreski. Moja koleżanka robiła i miała bledsza, ciemniejsza i bledsza, nie miała dwóch takich samych testów. Owulację powinnam mieć ok niedzieli, dlatego się zastanawiam czy to już czy nie.

Gość gość
Akida, dzięki. Pierwszy raz działam z testami i nie do końca mam jeszcze rozeznanie w temacie. Działać będziemy. Dzięki!