Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zwierzątko dla dzieci 6 lat?

Polecane posty

Gość gość

Tylko żeby nie sprawiało problemów. -Doradzicie?

Gość gość
rybki

Gość gość
Rybki. Każde inne zwierze, "sprawia problemy" :]

Gość gość
Ja proponuję chomika. Mozna sie pobawić, mily w dotyku i nie trzeba z nim wychodzić. krótko zyje.

Gość gość
17:35 Ale jakie rybki? Ja nie znam się na rybkach, jak mam sobie poradzić? 17:37 Dziękuję będę się zastanawiać , bardzo interesująca ta propozycja:) Jakieś za i przeciw? Podpowiedzi?

Gość gość
PLUSZOWE

Gość gość
Podobają mi się te chomiki:) Ale słodkie:) je tak można trzymać razem w takim stadzie???? Jeż też jest przesłodki ale czy nie będzie kuł? A jeśli chomiki to jakie -Tam jest napisane że to roborovskiego - to rasa?

Gość gość
6. Czy jeż to zwierzę dla dzieci? Jeż to z pewnością nie jest zwierzę dla małych dzieci. Jeże wymagają dużo cierpliwości i wyrozumiałości. Ponadto jeże to zwierzęta nocne - młode jeże budzą się dopiero późnym wieczorem, a starsze wczesnym. Jednakże nie ma takiej siły, która przekona jeża do zabawy z dzień. Dzieci ponadto należy uczulić na fakt, że jeże mają bardzo słaby wzrok i nie można spuszczać z nich oczu gdy znajdują się na podwyższeniu takim jak biurko czy kanapa bo bardziej niż pewny jest fakt, że z nich spadną i mogą przy tym zrobić sobie krzywdę. jezpigmejski.pl

Gość gość
Chomik Roborowskiego - Chomik ten jest tak mały, że należy się z nim obchodzić bardzo ostrożnie. Dlatego nie jest polecany dla małych dzieci, które mogą go po prostu zgnieść. Ciężko jest je utrzymać na rękach, są one w ciągłym ruchu. http://e-chomik.pl/chomik-roborowskiego/

Gość gość
17:47 Bardzo dziękuję za radę. Dużo wiecie na temat zwierząt Ja niestety nie wiem nic a dzieci chcą mieć zwierzątko.

Gość gość
A jakie ty chcesz mieć zwierzątko? Bo kupujesz zwierze DLA SIEBIE i TO TY będziesz o nie dbać, karmić, sprzątać i być za nie odpowiedzialna.

Gość gość
Właśnie wiem. Nie chcę psa bo to spacery Nie chcę kota bo to skakanie po szafkach min. Nie chcę papug bo to hałas Myślałam o gryzoniach ale duże gryzonie to dużo miejsca na dużą klatkę a małe to mała klatka i mało miejsca Mogły by być małe:)

Gość gość
Mój syn ma chomika dżungarskiego i jest ok!

Gość gość
Polecam szynszyla spokojny i nie groźny dla dzieci, łatwo się oswaja, jest jak piesek jeżeli ma się do niego podejście, miły w dotyku i daje się głaskać jedno, ale żyją długo nasz ma ok 14 lat więc to zobowiązanie na lata i to nocne stworzonko, ale w dzień też funkcjonuje, dzieci go kochają wychowywały się z nim od małego, lepiej kupić od hodowcy. Jako plus mniejszy od królika, jest to bardzo czyste zwierze, nie śmierdzi tak jak chomik czy królik, rzadko alergizuje co też jest ważne przy decyzji na jakie zwierzątko się zdecydować, cena ok 150zł+ klataka. Dobry jest też żółw i kanarek z mniejszych gryzoni ( i tańszych) świnka morska.